Hvordan bli kvitt lopper på en valp for ung for normal medisinering

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bli kvitt lopper på en valp for ung for normal medisinering
Hvordan bli kvitt lopper på en valp for ung for normal medisinering
Anonim

Nyfødte valper gir det perfekte miljøet for lopper å mate og legge eggene sine. Disse hundeloppene (vitenskapelig kjent som Ctenocephalides canis) er svært uønskede, da de får valpenes hud til å bli kløende og irritert. I mer alvorlige tilfeller kan valpen bli anemisk på grunn av tap av blod forårsaket av parasittene. Dessverre kan det være litt vanskelig å bli kvitt lopper når det gjelder unge valper, ettersom kroppene deres ikke er utstyrt for å håndtere de sterke insektmidlene de fleste anti-loppeprodukter inneholder. Derfor vil eliminering av loppene innebære å holde valpen ren, samtidig som han behandler moren og sengetøy eller myke møbler valpen blir utsatt for. Start med trinn 1 nedenfor for mer detaljert informasjon.

Trinn

Del 1 av 3: Behandle valpen

Bli kvitt loppene på en valp for ung for normal medisinering Trinn 1
Bli kvitt loppene på en valp for ung for normal medisinering Trinn 1

Trinn 1. Forstå hvorfor normale anti-loppeprodukter ikke kan brukes på valper

Nyfødte valper gir den perfekte verten for lopper - de er varme, produserer fuktighet og gir blod til maten. Dessverre er det ingen loppeprodukter som er trygge for bruk på nyfødte valper. Dette er fordi valpenes indre organer er mer delikate enn hos eldre hunder og derfor mer utsatt for negative bivirkninger forårsaket av anti-loppemedisinene.

  • Avhengig av medisinen kan disse bivirkningene inkludere overdreven salivasjon, oppkast, luftveisproblemer og enten overfølsomhet for stimulering eller dyp depresjon.
  • Noen anti-loppeprodukter vil være tydelig merket som uegnet for valper på etiketten. Andre produkter har aldri blitt testet på valper, så produsentene fraråder å bruke dem.
  • Hold deg spesielt unna dyrebutikkprodukter som inneholder permetrin, da disse ikke er trygge for bruk hos ungdom. Valpens metabolisme er for umodne og klarer ikke å bryte ned permetrinene, som kan bygge seg opp i valpens systemer og forårsake nevrologisk skade som resulterer i overdreven risting, sikling, lammelse eller til og med anfall.
  • Dyrebutikkprodukter som ikke inneholder permetrin er neppe effektive og er sløsing med penger.
Bli kvitt loppene på en valp for ung for normal medisinering Trinn 2
Bli kvitt loppene på en valp for ung for normal medisinering Trinn 2

Trinn 2. Bad valpen i varmt vann

Siden det ikke finnes kommersielle eller reseptbelagte produkter som er egnet for unge valper, er den eneste løsningen å holde valpen ren og prøve å fjerne lopper manuelt. Slik bader du valpen:

  • Legg noen få centimeter varmt vann i en vask eller et basseng. Vannet skal ha omtrent samme temperatur som du vil bruke for å bade en baby.
  • Plasser valpen i vannet, bruk hånden til å støtte hodet og hold den over vannet.
  • Bruk hånden til å skje vann over valpens pels til den er helt våt.
  • Løft valpen opp av vannet og legg den på et rent, varmt håndkle. Gni valpen forsiktig med håndkleet for å fjerne overflødig vann.
Bli kvitt loppene på en valp for ung for normal medisinering Trinn 3
Bli kvitt loppene på en valp for ung for normal medisinering Trinn 3

Trinn 3. Bruk en loppekam til å stelle valpens pels og fjerne lopper

Legg valpen på et tørt håndkle på en flat overflate. Bruk en loppekam til å stelle valpens fuktige pels og fjerne lopper.

  • Loppekammer har tenner som er veldig tett sammen og virker ved å fysisk trekke lopper ut av pelsen.
  • Start ved valpens hals og del pelsen, gre en seksjon om gangen til du har dekket hele kroppen og fjernet alle loppene.
Bli kvitt loppene på en valp for ung for normal medisinering Trinn 4
Bli kvitt loppene på en valp for ung for normal medisinering Trinn 4

Trinn 4. Drep loppene ved å presse dem eller putte dem i kokende vann

Det er viktig å drepe lopper du fjerner fra valpens pels, ellers kan de finne tilbake og angripe igjen. Du kan drepe loppene ved å klemme dem mellom neglene eller slippe dem i en kopp kokende vann.

Hvis du bruker kokende vann, må du plassere koppen der valpen ikke når den, ellers kan han velte den og brenne seg

Bli kvitt loppene på en valp for ung for normal medisinering Trinn 5
Bli kvitt loppene på en valp for ung for normal medisinering Trinn 5

Trinn 5. Hold valpen borte fra infisert sengetøy og dyr

Når du fysisk har fjernet loppene fra pelsen, bør valpen være fri for lopper. Imidlertid er det ingen gjenværende insektmiddel på pelsen hans for å stoppe nye lopper fra å hoppe på ham. Derfor er det viktig å holde valpen borte fra moren og smittet sengetøy til de kan behandles. Dette vil bidra til å forhindre at valpen blir infisert på nytt.

Bli kvitt loppene på en valp for ung for normal medisinering Trinn 6
Bli kvitt loppene på en valp for ung for normal medisinering Trinn 6

Trinn 6. Vet når det er trygt å begynne å bruke anti-loppeprodukter

Når valpen din blir eldre, vil kroppen kunne håndtere ingrediensene som brukes i anti-loppeprodukter, og de vil være trygge å bruke. Følg alltid instruksjonene på etiketten for å finne ut når det er trygt å begynne å bruke et bestemt produkt. Av de lisensierte anti-loppemedisinene:

  • Revolution (aktiv ingrediens selamectin) kan brukes hos valper fra 7 ukers alder og fremover.
  • Frontline (aktiv ingrediens fipronil) kan brukes fra 8 uker og oppover.
  • Orale medisiner som Comfortis (aktiv ingrediens spinosad) er bare trygge fra 14 ukers alder og utover.
  • Bruk aldri disse produktene på unger under anbefalt alder.

Del 2 av 3: Behandle moren

Bli kvitt loppene på en valp for ung for normal medisin Trinn 7
Bli kvitt loppene på en valp for ung for normal medisin Trinn 7

Trinn 1. Forstå hvorfor det er nødvendig å behandle moren

Hvis valpene i et kull har lopper, er det nesten sikkert at moren vil ha dem også. Som et resultat vil det være nødvendig å behandle moren for å unngå å infisere valpene på nytt.

Husk at hvis det er andre dyr i huset som har kommet i kontakt med morhunden eller valpene, må de også behandles for lopper

Bli kvitt loppene på en valp for ung for normal medisin Trinn 8
Bli kvitt loppene på en valp for ung for normal medisin Trinn 8

Trinn 2. Bruk kun reseptbelagte produkter, unngå reseptfrie eller "naturlige" medisiner

Selv om anti-loppeprodukter kan brukes på moren, er det viktig å være forsiktig med produktene du velger.

  • Hvis mor fortsatt gir melk til valpene sine, kan visse kjemikalier sendes til valpene gjennom melken, noe som kan gjøre dem syke. Derfor er det viktig at du bare bruker reseptbelagte produkter designet for ammende mødre.
  • Noen kjøpte produkter kan være merket som "naturlige" eller "stofffrie", men dette betyr ikke at de er trygge for helt unge valper. Og selv om de ikke forårsaker negative bivirkninger, er det usannsynlig at naturlige eller urteprodukter er effektive for å bli kvitt lopper.
Bli kvitt loppene på en valp for ung for normal medisinering Trinn 9
Bli kvitt loppene på en valp for ung for normal medisinering Trinn 9

Trinn 3. Bruk selamektinbaserte medisiner på gravide og ammende mødre

Reseptbelagte medisiner som inneholder en ingrediens som kalles selamektin (for eksempel Revolution og Stronghold) er lisensiert som trygge for bruk hos gravide og ammende mødre.

  • Medisinen bør påføres den voksne hundens hud, i henhold til produsentens instruksjoner, og få tørke i flere timer før valpene får komme i kontakt med moren.
  • Selamektinbaserte medisiner bør bare gis i anbefalte doser, og bør bare administreres topisk. Når det ble gitt oralt, ble det vist at selamektin forårsaker fosteravvik hos rotter.
Bli kvitt loppene på en valp for ung for normal medisinering Trinn 10
Bli kvitt loppene på en valp for ung for normal medisinering Trinn 10

Trinn 4. Unngå å bruke medisiner som inneholder fipronil og spinosad, da disse er usikre for ammende mødre

Det er flere ingredienser som vanligvis brukes i anti-loppemedisiner som aldri bør gis til gravide eller ammende hunder. Derfor er det viktig å lese etiketten veldig nøye eller rådføre deg med veterinæren til hunden din for å unngå å bruke produkter som inneholder disse ingrediensene.

  • En ingrediens som kalles fipronil (som finnes i et anti-loppeprodukt kalt Frontline) bør aldri brukes på gravide eller ammende mødre, da det ikke har vist seg å være trygt for valper.
  • Det har vist seg at en ingrediens som kalles spinosad (som brukes i en oral loppebehandling Comfortis) skilles ut i morsmelken. Siden det er usikkert om spinosad forårsaker negative bivirkninger hos valper, bør du unngå å bruke dette produktet til å behandle moren.

Del 3 av 3: Behandling av miljøet

Bli kvitt loppene på en valp for ung for normal medisinering Trinn 11
Bli kvitt loppene på en valp for ung for normal medisinering Trinn 11

Trinn 1. Forstå loppens livssyklus

Den voksne loppen besøker bare verten for å mate, så for hver loppe du ser på kjæledyret, anslås det at ytterligere 20 lever av dyret i sengetøyet, teppet og sofaen.

  • Det er også viktig å være oppmerksom på at hunnloppen legger eggene sine på myke møbler som tepper og møbeltrekk. Disse eggene er veldig tøffe og kan, i fravær av en egnet vert, ligge i dvale i årevis.
  • Når eggene klekkes, vil loppelarver og pupper utvikle seg i tepper eller sengetøy, og mate av skitt for å fullføre livssyklusen og bli voksne.
  • Som et resultat er det nødvendig å avlive egg eller larver som er gjemt i hundens sengetøy, eller tepper og sofa, ellers kan morhunden eller valpene lett bli infisert på nytt.
Bli kvitt loppene på en valp for ung for normal medisinering Trinn 12
Bli kvitt loppene på en valp for ung for normal medisinering Trinn 12

Trinn 2. Vask valpens sengetøy for å drepe lopper

Som forklart i trinnet ovenfor, er det sannsynlig at miljøet der valpen lever er rikt på loppeegg, larver og pupper som venter på å modnes til neste generasjon lopper. Derfor må dette sengetøyet rengjøres og desinfiseres grundig for å eliminere loppene fullt ut.

  • Loppeegg har et ekstremt tøft beskyttende skall, så det er ikke nok å sette sengetøyet gjennom vaskemaskinen for å eliminere det.
  • Bruk en anti-loppe spray eller bomber som inneholder insektmiddel. Insektmidlet finner veien inn i avsidesliggende hjørner av sengetøyet der loppeegg, larver og pupper kan gjemme seg. Bruk insektmidlet i henhold til instruksjonene på emballasjen.
  • Når du har påført insektmiddelet og gitt det tid til å tre i kraft, må du sette det gjennom en veldig varm syklus i vaskemaskinen for å fjerne resterende insektmiddel (som kan skade valpene) og vaske bort døde egg, larver og lopper.
Bli kvitt loppene på en valp for ung for normal medisinering Trinn 13
Bli kvitt loppene på en valp for ung for normal medisinering Trinn 13

Trinn 3. Bruk sprayinsekticider for å drepe lopper i tepper og andre stoffer

Til slutt må du drepe lopper som bor i tepper eller andre myke møbler. For å gjøre dette, bør du bruke en permetrinbasert insektdrepende spray, for eksempel Staykill eller RIP lopper.

  • Produsentene av disse sprayene anbefaler støvsuging før sprøyting. Dette løsner haugen på teppet og hjelper sprayen til å trenge dypere inn. I tillegg vil vibrasjonen fra vakuumet sannsynligvis 'vekke' larvene som deretter vil vri seg mot lyset i håp om å finne en vert.
  • Spray insektmidlet på teppet, sofaen og andre myke møbler i henhold til instruksjonene på etiketten. Permetrinene i sprayen virker ved å lamme insektenes nervesystem, forstyrre muskelfunksjonen og til slutt forårsake død. Insekter klarer ikke å bryte ned pyretroider på samme måte som pattedyr kan og er derfor langt mer følsomme for virkningen
  • Fjern alltid valpene sammen med andre kjæledyr (inkludert fugler og fisk) eller barn fra rommet før du sprøyter med insektmiddel. Etter behandlingen må du lufte ut rommet i flere timer ved å åpne vinduet og sørge for at rommet ikke er ledig.

Anbefalt: