Hvordan lage håndtrykk med saltdeig (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lage håndtrykk med saltdeig (med bilder)
Hvordan lage håndtrykk med saltdeig (med bilder)
Anonim

Saltdeig håndavtrykk er populære håndverk for barn og foreldre sammen. Ikke bare er det morsomt for barnet å leke med deigen, og senere å dekorere håndavtrykket, men du ender også opp med et helt spesielt minnesmerke. De blir vanligvis omgjort til ornamenter til juletrær, men du kan alltid henge dem opp et sted hvor du vil se dem hele året, for eksempel på veggen over skrivebordet ditt, eller over peismantelen. Du kan til og med lage et ekstra spesielt håndavtrykk ved å legge farge eller glitter i deigen.

Trinn

Del 1 av 4: Making deigen

Lag håndtrykk med saltdeig Trinn 1
Lag håndtrykk med saltdeig Trinn 1

Trinn 1. Bland sammen 2 kopper (200 gram) mel og 1 kopp (300 gram) salt

Hell melet og saltet i en stor bolle. Rør dem sammen med en skje til de er godt blandet.

Lag håndtrykk med saltdeig Trinn 2
Lag håndtrykk med saltdeig Trinn 2

Trinn 2. Vurder å tilsette litt glitter i melblandingen

Dette er ikke helt nødvendig, men det vil gi litt ekstra gnist til det ferdige stykket ditt. Start med en skje, tilsett deretter mer etter ønske. Du kan bruke ekstra fin scrapbooking-glitter, eller tykk, håndverkende glitter.

Husk at hvis du maler håndavtrykket senere, vil glitteret bli dekket til. Hvis dette angår deg, lagre litt glitter slik at du kan blande det inn i malingen senere

Lag håndtrykk med saltdeig Trinn 3
Lag håndtrykk med saltdeig Trinn 3

Trinn 3. Rør i det varme vannet, litt om gangen, til du får deig

Hell litt varmt vann i bollen, og rør det sammen med en mikseskje. Fortsett med dette til du har en deigaktig konsistens. Du kan eller ikke ende opp med å bruke alt vannet.

  • Tilsett noen dråper matfargestoff i vannet hvis du vil ha en pastellfarge.
  • Bland 1 del vann og 1 del akryl- eller temperamaling hvis du vil ha en dristigere farge.
Lag håndtrykk med saltdeig Trinn 4
Lag håndtrykk med saltdeig Trinn 4

Trinn 4. Snu deigen på en lett melet overflate, og elt den ferdig

Når du fortsetter å elte deigen, blir den mykere og mindre klissete. Vær forsiktig hvis du har lagt maling eller matfargestoffer i deigen din. fargen kan flekke hendene dine!

Del 2 av 4: Lage og bake håndavtrykket

Lag håndtrykk med saltdeig Trinn 5
Lag håndtrykk med saltdeig Trinn 5

Trinn 1. Kjevle ut deigen

Det ville være enklest å gjøre dette med en kjevle, men hvis du ikke har en, kan du bruke et glass, en flaske eller en krukke i stedet. Du vil at den skal være omtrent 1,27 til 1,91 centimeter tykk.

Lag håndtrykk med saltdeig Trinn 6
Lag håndtrykk med saltdeig Trinn 6

Trinn 2. Lag et håndavtrykk

Du kan holde fingrene tett sammen, eller få dem spredt fra hverandre. Trykk hånden (eller barnets hånd) inn i deigen. Du vil trykke godt nok til å lage et trykk, men ikke så fast at deigen blir papirtynn.

Vurder å legge til navn og dato. Dette er en god idé for å hjelpe deg med å huske den lille julens første jul, Thanksgiving eller en annen høytid

Lag håndtrykk med saltdeig Trinn 7
Lag håndtrykk med saltdeig Trinn 7

Trinn 3. Klipp ut håndavtrykket

Her kan du bli virkelig kreativ. Du kan klippe håndavtrykket ut som en sirkel, firkant eller oval. Du kan også kutte ut en hanskeform i stedet. Hvis du er forsiktig, kan du til og med spore rundt hånden og etterlate en kant på ¼ til ½ tommer (0,64 til 1,27 centimeter) rundt hånden.

Lag håndtrykk med saltdeig Trinn 8
Lag håndtrykk med saltdeig Trinn 8

Trinn 4. Lag et hull nær toppen

Du kan lage hullet med omtrent alt: et sugerør, tannpirker, spyd, slikkepinne eller til og med en strikkepinne.

Lag håndtrykk med saltdeig Trinn 9
Lag håndtrykk med saltdeig Trinn 9

Trinn 5. Stek håndavtrykket i ovnen, eller la det lufttørke

Hvis du har farget saltdeigen din tidligere, må du være oppmerksom på at fargen kan falme når den tørker. Du kan imidlertid fortsatt male saltdeigen etter at den har tørket. Legg håndavtrykket på et stekebrett kledd med bakepapir, og gjør deretter ett av følgende:

  • La håndavtrykket ligge på et varmt sted i noen dager. Hvis håndavtrykket er veldig tykt, kan det være lurt å snu det så ofte; dette vil hjelpe det tørke raskere.
  • Stek pyntene i ovnen ved 215 ° F (100 ° C) i 2 til 3 timer. Hvis håndavtrykket er veldig tynt, sjekk det etter 45 til 60 minutter.

Del 3 av 4: Dekorere håndavtrykket

Lag håndtrykk med saltdeig Trinn 10
Lag håndtrykk med saltdeig Trinn 10

Trinn 1. Mal håndavtrykket med akrylmaling eller tempera -maling, om ønskelig

Du trenger ikke å male håndavtrykket, men det kan bidra til at det ser mer unikt ut. Husk at malingen vil dekke til glitter du har tilsatt i deigen. Hvis dette plager deg, bland litt av glitteret ditt i malingen du bruker.

  • Bruk litt metallisk eller glittermaling for noe ekstra spesielt.
  • Hvis du hugget inn et navn og/eller en dato, kan du fylle bokstavene med maling og en tynn pensel.
Lag håndtrykk med saltdeig Trinn 11
Lag håndtrykk med saltdeig Trinn 11

Trinn 2. Vurder å legge til litt glitter

Det er ikke noe som heter for mye glitter! Du kan male hele håndavtrykket med et tynt lag med hvitt skolelim, og deretter riste litt glitter på toppen av det. Du kan også tegne design ved hjelp av glitterlimpenner i stedet.

  • Hvis du ikke finner noen glitterlimpenner: tegn noen design med hvitt skolelim, og rist litt glitter på limet. Tapp forsiktig av overflødig glitter når du er ferdig.
  • Hvis du ikke vil legge til mer glitter, kan du hoppe over dette trinnet.
Lag håndtrykk med saltdeig Trinn 12
Lag håndtrykk med saltdeig Trinn 12

Trinn 3. Forsegl håndavtrykket når malingen tørker

Du kan gjøre dette ved å bruke et lim av decoupage-type, for eksempel Mod Podge. Du kan også forsegle den med en paint-on eller spray-on akrylforsegler. Dette vil bidra til at håndavtrykket ditt varer lenger.

Hvis du har lagt til glitter, må du sørge for at du bruker en blank finish, ellers vil du glitre glitteret

Lag håndtrykk med saltdeig Trinn 13
Lag håndtrykk med saltdeig Trinn 13

Trinn 4. Vurder å legge til noen edelstener

Du kan lime disse på med varmt lim eller hvitt skolelim. Du vil kanskje ikke dekke over håndavtrykket, men de ville se nydelige limt ut rundt grensen!

Lag håndtrykk med saltdeig Trinn 14
Lag håndtrykk med saltdeig Trinn 14

Trinn 5. Tre litt snor eller bånd gjennom hullet, og bind den deretter i en knute

Du kan bruke bakergarn, jutestreng, garn eller til og med satinbånd til dette. Match strengen din til stilen på håndavtrykket. For eksempel, hvis du laget et rustikt utseende håndavtrykk, ville garn eller jutestreng se bra ut. Hvis håndavtrykket ditt er glitrende og glitrende, med mange edelstener, kan du prøve gull- eller sølvbånd i stedet.

Del 4 av 4: Prøver andre prosjekter

Lag håndtrykk med saltdeig Trinn 15
Lag håndtrykk med saltdeig Trinn 15

Trinn 1. Lag et juletre

Hold fingrene tett sammen når du lager håndavtrykket. Klipp ut "treet" og la en kant på ¼ til ½ tommer (0,64 til 1,27 centimeter), og stikk et hull nær toppen for båndet. Etter at deigen har tørket, må du male treet grønt, og deretter legge til røde og gullpynt med fingertuppene (eller et Q-tips hvis du ikke vil bli rotete). Ikke glem å legge til bagasjerommet! Når malingen og forsegleren har tørket, trer du et rødt, grønt eller gullbånd gjennom hullet.

  • For et ekstra spesielt tre, farg deigen grønn og tilsett litt grønt glitter først. Bruk en mørkere grønn nyanse når du maler treet.
  • Hvis du liker glitrende ting, lim på røde og gule edelstener til ornamenter i stedet for å male dem.
Lag håndtrykk med saltdeig Trinn 16
Lag håndtrykk med saltdeig Trinn 16

Trinn 2. Lag en ramme hvis du liker minner og minner

Lag deigen din og håndavtrykket først. Klipp ut håndavtrykket slik at det er formet som en vott. Deretter bruker du en stjerne, et hjerte, en sirkel eller en firkantet kakeskærer for å skjære ut et hull i håndflaten. Lag et hull nær toppen av håndavtrykket, og la det tørke. Når deigen er tørr, limer du et bilde på baksiden.

Vurder å legge til personens navn og året som ornamentet ble laget

Lag håndtrykk med saltdeig Trinn 17
Lag håndtrykk med saltdeig Trinn 17

Trinn 3. Lag en fugl hvis du elsker natur og dyr

Hold fingrene fra hverandre når du lager håndavtrykket. Klipp ut "fuglen" og la en kant på ¼ til ½ tommer (0,64 til 1,27 centimeter) være. Lag et hull like over tommelen for snoren. La deigen tørke, og vri deretter håndavtrykket til siden slik at tommelen (fjæren/toppen) er på toppen og fingrene (halefjærene) er til siden. Her er noen måter du kan male fuglen din på:

  • For en kardinal: mal håndflaten rød, og tommelen og fingrene mørk rød. Legg til et svart øye like under tommelen. Ikke glem det oransje nebbet og de svarte føttene!
  • Blue jay: mal håndflaten hvit, og tommelen og fingrene blå. Legg til et svart øye like under tommelen. Ikke glem det svarte nebbet og føttene!
  • Robin: mal håndflaten rød, og tommelen og fingrene grå eller brun. Legg til et svart øye like under tommelen. Ikke glem det gule nebbet og de svarte føttene!
Lag håndtrykk med saltdeig Trinn 18
Lag håndtrykk med saltdeig Trinn 18

Trinn 4. Lag en kalkun til Thanksgiving

Hold fingrene spredt fra hverandre når du lager håndavtrykket. Skjær "kalkunen" ut med en kant på ¼ til ½ tommer (0,64 til 1,27 centimeter). Lag et hull like over fingrene for snoren. La deigen tørke. Hold hånden oppreist og mal håndavtrykket slik:

  • Mal håndflaten og tommelen brun.
  • Mal fingrene røde, oransje og gule.
  • Legg nebb og øyne til tommelen.
  • Legg føttene til bunnen av håndflaten.
Lag håndtrykk med saltdeig Trinn 19
Lag håndtrykk med saltdeig Trinn 19

Trinn 5. Lag et rein til jul eller vinter

Hold fingrene fra hverandre når du lager håndavtrykket. Klipp ut håndavtrykket, enten som en oval eller med en kant på ¼ til ½ tommer (0,64 til 1,27 centimeter). Lag et hull like over fingrene, og la håndavtrykket tørke. Mal håndavtrykket slik:

  • Mal håndflaten brun.
  • Mal fingrene og tommelen lys brun eller brun.
  • Mal noen øyne nær toppen av håndflaten, eller lim på et par googly -øyne.
  • Mal en rød eller svart nese nær bunnen av håndflaten. Hvis du vil, kan du også legge til et smil.

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Jo tykkere deigen er, desto lengre tid tar det å bake eller tørke.
  • Legg litt farge til håndavtrykket ditt ved å blande litt akrylmaling eller matfarge i vannet.
  • Tilsett litt glitter i salt- og melblandingen for noe ekstra glitrende.
  • Skjær personens navn og dato (spesielt hvis dette er en viktig høytid eller anledning) under håndavtrykket. Du kan gjøre dette med en tannpirker eller til og med en kulepenn.
  • Lag flere lignende ornamenter, og gi dem bort som gaver.
  • Liker du ikke å bli skitten? Overlat blandingen og eltingen til barnet ditt!

Anbefalt: