3 måter å påføre diatoméjord

Innholdsfortegnelse:

3 måter å påføre diatoméjord
3 måter å påføre diatoméjord
Anonim

Diatoméjord er et flott miljøvennlig pulver som brukes til å utrydde mange forskjellige skadedyr-fra snegler til midd til lopper og til og med veggedyr. Bruk den til å behandle din hage eller hage ved å bruke den som en våt blanding eller som et tørt pulver. Du kan til og med bruke den innendørs på tepper, kjæledyrsengetøy og madrasser! Velg pulver av matkvalitet for et giftfritt alternativ som vil være trygt for deg, din familie og kjæledyrene dine samtidig som det er et effektivt plantevernmiddel.

Trinn

Metode 1 av 3: Sprøyting av en våt applikasjon på planter og trær

Påfør Diatomaceous Earth Step 1
Påfør Diatomaceous Earth Step 1

Trinn 1. Lag en våt løsning for å spraye på trær og områder som er vanskelig tilgjengelige

Noen ganger kan det hende du har et tre eller en del av hagen din som er infisert med insekter, men som du ikke kunne nå for å drysse pulver på området. I slike situasjoner kan du påføre et vått sprøytemiddel på de infiserte områdene.

  • Husk at dette vil drepe alle insektene på plantene dine-inkludert alle fordelaktige som kan bo der.
  • Etter at den har tørket, vil kiselgur redusere antall skadedyr og insekter innen 1 til 5 dager, bare avhengig av skadedyrstypen.
  • I tillegg til å være et godt alternativ for vanskelig tilgjengelige områder, fungerer en våt løsning godt i områder som er veldig vindfulle, da det tørre pulveret bare ville blåse bort.

Visste du:

Kiselgur er laget av de fossile restene av alger. Når insekter kommer i kontakt med det, trenger pulveret inn i kroppen og absorberer i hovedsak alt fett og olje, noe som får dem til å dehydrere og dø.

Påfør Diatomaceous Earth Step 2
Påfør Diatomaceous Earth Step 2

Trinn 2. Kombiner 4 ss (60 gram) pulver av matkvalitet med 3,8 L vann

Legg kiselgur og vann i en beholder med lokk. Rist blandingen grundig til pulveret er helt oppløst i vannet.

Fordi kiselgur bare fungerer når det er i pulverform, er det veldig viktig å ikke fortynne det for mye. Når det er sprayet på det infiserte området, vil det tørke og etterlate et tynt lag med pulver, som er det som faktisk vil drepe skadedyrene

Påfør Diatomaceous Earth Trinn 3
Påfør Diatomaceous Earth Trinn 3

Trinn 3. Overfør blandingen til en sprayflaske

Når blandingen er fullstendig kombinert, hell den i en sprayflaske. Hvis du trenger å dekke en stor del, kan du bruke en hagesprøyte til å dekke mer område samtidig med mer kontroll over hvor blandingen lander.

Kjøp en håndholdt sprøyte i din lokale boligforbedringsbutikk. Du kan kjøpe en batteridrevet sprøyte for omtrent $ 50 til $ 100, eller få en manuell som du pumper selv for ca $ 15

Påfør Diatomaceous Earth Trinn 4
Påfør Diatomaceous Earth Trinn 4

Trinn 4. Spray de infiserte plantene med den våte kiselguret på alle sider

Ta deg tid til å få både toppen og undersiden av infiserte blader. Spray stammer, stilker og jord som omgir plantens base. Når blandingen tørker, vil det resterende pulveret feste seg til planten og skape en beskyttende barrikade for å hindre skadedyr og insekter i å skade plantene dine og drepe dem underveis.

Det bør bare ta 2 til 3 timer før vannet fordamper og etterlater pulverlaget. Når det har fordampet, vil pulveret begynne å gjøre jobben sin

Påfør Diatomaceous Earth Trinn 5
Påfør Diatomaceous Earth Trinn 5

Trinn 5. Påfør blandingen igjen etter at det regner og pulveret vaskes bort

Husk at kiselguret bare er effektivt når det er på planten i pulverform. Hvis det tørkede pulverlaget blir vasket bort i regnet, spray et nytt strøk på de infiserte plantene eller trærne.

Når planten eller treet ditt er insektfritt, trenger du bare å bruke kiselgur når du merker at skadedyr kryper rundt igjen

Metode 2 av 3: Bruk pulver utendørs

Påfør Diatomaceous Earth Step 6
Påfør Diatomaceous Earth Step 6

Trinn 1. Bruk kiselgur i hagen din for å bli kvitt uønskede skadedyr

Matkvalitets diatoméjord er trygt å bruke i områder der du, familien din og andre skapninger kommer i kontakt med den. Det er flott å bruke på både potteplanter og planter, grønnsaker, blomster og trær.

Diatoméjord er en fin måte å kvitte seg med snegler, ormer, midd, edderkopper og lopper uten å skade større skapninger, som fugler, kaniner eller husdyr

Tips:

Du kan også bruke tørr kiselgur på potteplanter som er innendørs.

Påfør Diatomaceous Earth Step 7
Påfør Diatomaceous Earth Step 7

Trinn 2. Scoop mat-grade diatoméjord i en hagestøvsuger

Bruk en liten spade eller en murske for å flytte pulveret fra beholderen til en hagestøvsuger. Bruk milde bevegelser for å lage så lite støv som mulig, og bruk en engangsmaske slik at du ikke puster inn for mye pulver og irriterer halsen.

  • Matpulveret er giftfritt for mennesker, men å puste inn støv kan være irriterende, spesielt hvis du har astma eller andre lignende følsomheter.
  • En hagestøvsuger er et enkelt verktøy du kan kjøpe i din lokale boligforbedringsbutikk som lar deg spre pulver jevnt.
Påfør Diatomaceous Earth Trinn 8
Påfør Diatomaceous Earth Trinn 8

Trinn 3. Påfør pulveret tidlig på morgenen når det er dugg på bakken

Den svake fuktigheten vil hjelpe pulveret til å feste seg til plantene og forhindre at det blåser bort i vinden. Du kan også bruke den senere på kvelden og la den virke magisk over natten.

Hvis prognosen krever regn, er det best å vente på klarere vær for å bruke kiselgur. Regn vil bare vaske det bort, og det vil ikke være effektivt for å drepe skadedyr

Påfør Diatomaceous Earth Step 9
Påfør Diatomaceous Earth Step 9

Trinn 4. Rist pulveret over de infiserte plantene, grønnsakene og bladene

Bruk hagestøveren din til å påføre et tynt, jevnt lag med pulver over hagen din, hagen eller potteplanter (du bør fortsatt kunne se fargen på bladet eller bakken gjennom pulveret). Strø pulver over toppen av plantene så vel som jorda rundt basen for å fange opp nye skadedyr som vil prøve å klatre opp.

Hvis du bruker kiselgur på grønnsaker, må du bare skylle dem grundig før du spiser dem etter at de er høstet

Påfør Diatomaceous Earth Trinn 10
Påfør Diatomaceous Earth Trinn 10

Trinn 5. Påfør pulveret på nytt etter at det regner hvis plantene dine fortsatt er infisert

Kiselgur er bare effektivt når det er i pulverform, så når regnet vasker det av, vil det ikke være mye bruk lenger. Hvis du merker at det fortsatt er noen skadedyr etter et regnvær, kan du strø et nytt lag pulver over de infiserte områdene.

  • Hvis det ikke kommer regn, vil pulveret vare så lenge vinden ikke blåser det bort, så det kan være bra i opptil 2 til 3 dager før du må bruke det på nytt.
  • Å påføre pulveret bør ikke skade plantene dine i det hele tatt. Du kan bruke den så ofte du trenger med minimale bivirkninger. Den potensielle risikoen er hvis plantene dine ikke kan motta nok sollys gjennom pulveret og begynner å se litt gule ut. Hvis det skjer, må du slutte å bruke pulveret i 1 til 2 uker for å la plantene komme seg.

Metode 3 av 3: Påføring av diatoméjord innendørs

Påfør Diatomaceous Earth Trinn 11
Påfør Diatomaceous Earth Trinn 11

Trinn 1. Bruk kiselgur innendørs for å håndtere lopper og veggedyr.

I stedet for å bruke kjemikalier eller insektbomber, bruk diatoméjord av matkvalitet for å stoppe loppe- og veggedyrangrep. Pulveret vil drepe egg, larver og voksne insekter, noe som gjør det til et godt alternativ å håndtere disse skadedyrene som legger egg som klekkes raskt.

I tillegg til å bruke kiselgur, må du også behandle alle sengetøy, klær, puter og andre myke materialer med varmt vann og varme for å sikre at de også er rene

Påfør Diatomaceous Earth Trinn 12
Påfør Diatomaceous Earth Trinn 12

Trinn 2. Dryss tørr kiselgur over områder som er infisert

Vurder å bruke ansiktsmaske mens du drysser pulveret slik at det ikke irriterer halsen. Fokuser på områder du har lagt merke til er infisert, som sengetøy for kjæledyr, madrasser, boksfjærer, vinduskarmer, gulvlister og tepper. Påfør et tynt lag med pulver over hele det infiserte området.

Tepper og sengetøy til kjæledyr er de største yngleplassene for lopper

Tips:

Fjern ting som er små nok til å vaskes i vaskemaskinen før du kaster diatoméjord, for eksempel kjæledyrleker, puter, kastetepper og kosedyr.

Påfør Diatomaceous Earth Trinn 13
Påfør Diatomaceous Earth Trinn 13

Trinn 3. Unngå å være i rom som har blitt behandlet med pulveret

Pulveret er giftfritt, men du vil ikke at det skal komme over klærne eller i håret. Hvis madrassen din for øyeblikket er dekket med pulver, kan du se om du kan bo hos en venn eller bruke en oppblåsbar madrass-men hvis den bare er på gulvene, er det greit å sove i et rom der det er påført kiselgur.

  • Hvis du behandlet teppene dine med kiselgur, og du ikke vil spore det i hele hjemmet ditt, kan det være lurt å legge håndklær eller en plastduk slik at du kan gå over teppet uten å spre pulveret rundt i hjemmet ditt.
  • Det kan være upraktisk for en dag eller så, men før du vet ordet av det, bør hjemmet ditt være skadedyrfritt!
Påfør Diatomaceous Earth Trinn 14
Påfør Diatomaceous Earth Trinn 14

Trinn 4. Støvsug opp pulveret etter at det har sittet i 24 til 48 timer

Lopper begynner å dø omtrent 24 timer etter at de kommer i kontakt med kiselgur; veggedyr begynner å dø omtrent 48 timer etterpå. Støvsug pulveret grundig-ikke bare renser du opp pulverrester, men du feier også opp alle de døde insektene.

  • Hvis du ikke kan vente 24 til 48 timer, må du la pulveret ligge i minst 12 timer og planlegge å gjenta prosessen 3 til 4 ganger til i løpet av de neste 2 ukene for å drepe skadedyr.
  • Du kan til og med la pulveret stå i 2 til 3 dager.
Påfør Diatomaceous Earth Trinn 15
Påfør Diatomaceous Earth Trinn 15

Trinn 5. Påfør pulveret på nytt etter 2 uker for å drepe eventuelle gjenværende insekter

Fordi lopper og veggedyr kan parre seg og legge egg veldig raskt, bør du for å være trygg påføre en ny runde diatoméjord etter 2 uker for å utrydde eventuelle skadedyr. Husk å støvsuge pulveret etter 24 til 48 timer.

Behandle skadedyr så snart du merker dem for å forhindre at problemet blir verre

Tips

Selv om diatomejord av matkvalitet ikke er giftig for mennesker, kan det fortsatt irritere halsen hvis du puster det inn. Bruk en ansiktsmaske for engang

Anbefalt: