3 enkle måter å vise bilder på en vegg

Innholdsfortegnelse:

3 enkle måter å vise bilder på en vegg
3 enkle måter å vise bilder på en vegg
Anonim

Hengende fotografier i hjemmet eller leiligheten din er en fin måte å tilpasse plassen og legge til visuell interesse for bare vegger. Imidlertid kan det være litt skremmende å finne ut den beste måten å vise dem på. Først bør du vurdere noen grunnleggende prinsipper når du viser fotografier på veggen-alltid henge dem i øyehøyde, og vurdere å balansere proporsjonene av bilder i forskjellig størrelse. Hvis du henger innrammede fotografier, kan du vurdere å legge en gallerivegg. For ikke -innrammede bilder kan du bruke bindemiddelklipp og tommelfinger for en diskret løsning, eller feste dem til en kleslinje for et DIY -utseende.

Trinn

Metode 1 av 3: Etter grunnleggende prinsipper

Vis bilder på en vegg Trinn 1
Vis bilder på en vegg Trinn 1

Trinn 1. Heng bildene dine i øyehøyde, omtrent 1,5 meter fra gulvet

Folk plasserer ofte fotografier eller malerier for høyt på veggene, noe som får rommet til å se ut av ubalanse. Senteret på fotografiene bør ideelt sett vises i øyehøyde, som vanligvis er omtrent 1,5 meter fra gulvet.

Hvis du planlegger å vise bildene dine i stuen, kan det være lurt å plassere dem litt lavere siden du ofte sitter. Prøv å plassere bunnen av bildet omtrent 10 centimeter (3,9 tommer) over baksiden av sofaen

Vis bilder på en vegg Trinn 2
Vis bilder på en vegg Trinn 2

Trinn 2. Knytt bildene sammen ved å bruke lignende rammer, matte farger eller stiler

Vurder å velge bare svart-hvitt-bilder for å henge på en av veggene dine, for eksempel eller sepia-tonede. Eller bruk en rekke fotostiler, men innramm dem alle med gullrammer.

  • Matbrett, tungt papir som hjelper til med å ramme inn fotografiet ditt og gir et mer polert utseende, er en annen måte å forene skjermen på. Velg hvite mattebrett for et rent, enkelt utseende eller en lys farge som blå eller gul for en lysere skjerm.
  • Føl ikke behovet for å matche alle disse elementene, den variasjonen vil legge til visuell interesse.
Vis bilder på en vegg Trinn 3
Vis bilder på en vegg Trinn 3

Trinn 3. Plasser større brikker til venstre og mindre til høyre

Når du ser på en vegg fylt med bilder, starter øyet naturligvis til venstre og beveger seg mot høyre. Ved å plassere større fotografier (eller de med tyngre rammer) til venstre, balanserer det arrangementet og følger øyets naturlige bevegelse.

Vis bilder på en vegg Trinn 4
Vis bilder på en vegg Trinn 4

Trinn 4. Match proporsjonene til bildene dine med visningsstedet

Skjermen din vil se enda bedre ut hvis du matcher formen på fotografiene dine med et sted som utfyller dem. Brede, rektangulære bilder ser best ut over en skjenk eller sofa. Høye, rektangulære bilder, derimot, ser best ut med ingenting annet enn tom plass under.

  • Små fotografier arrangert i en horisontal linje ser flotte ut i gangen fordi de leder øyet langs lengden.
  • Små fotografier ordnet vertikalt, men ser bedre ut i et mellomrom mellom to dører eller vinduer.
Vis bilder på en vegg Trinn 5
Vis bilder på en vegg Trinn 5

Trinn 5. Velg et oddetall hvis du bare henger noen få bilder

Hvis du planlegger å vise et begrenset sett med bilder, bør du vurdere å gruppere et oddetall sammen på veggen. Dette er ofte mer spennende for øyet enn et partall, som skaper symmetri, men ikke visuell interesse.

Vis bilder på en vegg Trinn 6
Vis bilder på en vegg Trinn 6

Trinn 6. Plasser bildene dine riktig, avhengig av størrelsen

Sørg for at hullene mellom bildene ikke er større enn 5 centimeter (2,0 tommer) hvis de er på den mindre siden. Store bilder bør ha maksimalt 10 centimeter (3,9 tommer) mellom seg.

Vis bilder på en vegg Trinn 7
Vis bilder på en vegg Trinn 7

Trinn 7. Unngå å vise bildene dine i nærheten av en oppvaskmaskin eller radiator

Fukt produsert av en oppvaskmaskin som kjører kan skade fotografier, enten de er innrammet eller ikke innrammet. Varme fra en radiator kan være like skadelig for bilder.

Bad kan også være et vanskelig sted å vise fotografier, spesielt hvis rommet ikke er godt ventilert og blir dampende under varme dusjer

Metode 2 av 3: Lage en gallerivegg med innrammede bilder

Vis bilder på en vegg Trinn 8
Vis bilder på en vegg Trinn 8

Trinn 1. Mål veggrommet der du planlegger å vise bildene dine

Bruk et målebånd til å bestemme bredden på plassen du vil at galleriveggen skal ta opp. Bestem også hvor høyt og lavt du vil at bildene skal henge, og mål høyden.

De fleste dekoratører anbefaler å sentrere fotografier på omtrent øyehøyde, som er omtrent 1,5 meter fra bakken. Selvfølgelig vil galleriveggen sannsynligvis strekke seg over eller under dette punktet

Vis bilder på en vegg Trinn 9
Vis bilder på en vegg Trinn 9

Trinn 2. Merk dimensjonene til galleriveggen på gulvet med tape

Finn et rom på gulvet ditt som er tomt for møbler. Bruk malertape til å markere høyden og bredden på den planlagte galleriveggen på gulvet.

Vis bilder på en vegg Trinn 10
Vis bilder på en vegg Trinn 10

Trinn 3. Legg de innrammede bildene på gulvet i ønsket arrangement

Hold avstanden mellom hver ramme så jevn som mulig. Balansere store og små rammer for å unngå at arrangementet føles utenfor sentrum. Det kan ta litt omorganisering for å få oppsettet akkurat slik du vil ha det.

  • Gallerivegger faller ofte i to kategorier: et rutenett eller en salongstil, som er et mer eklektisk arrangement, inkludert forskjellige størrelser og stiler av rammer.
  • Avstanden trenger ikke å være helt riktig-du vil bruke et målebånd senere i prosessen for å sikre at alt er jevnt fordelt.
  • Vurder å justere de nedre kantene på den nederste rammen med rammer og la toppen av galleriveggen være mer ujevn. Eller snu den rundt og legg de øvre kantene på den øverste rammen med rammer, og la den nedre kanten av gallerveggen være mindre strukturert.
Vis bilder på en vegg Trinn 11
Vis bilder på en vegg Trinn 11

Trinn 4. Spor rundt hver ramme på slakterpapir og klipp det ut

Legg et ark eller en rulle slakterpapir over gulvet, legg deretter en av rammene dine på toppen og spor rundt den med blyant. Fjern rammen og kutt langs de sporede linjene. Vend deretter rammen, plasser papiret på toppen, og merk plasseringen av hengekrokene.

Gjenta denne prosessen med hver ramme du planlegger å legge på

Vis bilder på en vegg Trinn 12
Vis bilder på en vegg Trinn 12

Trinn 5. Ordne slakterpapiret på veggen og teip det på plass

Basert på oppsettet du allerede har bestemt, tape slakterpapiret på veggen. Bruk et målebånd og vater for å sikre at hver ramme er jevnt fordelt og henger rett på veggen.

Ta cirka 7,6 cm til 15 cm mellom bildene

Vis bilder på en vegg Trinn 13
Vis bilder på en vegg Trinn 13

Trinn 6. Hammer spiker inn i merkene og riv av slakterpapiret

Når du har teipet alle papirene på veggen, slår du en spiker på hvert sted du har markert en hengekrok. Når du har gjort dette for hvert ark, kan du trekke av tapen og rive slakterpapiret ned.

Hvis du kan, kan du prøve å resirkulere brukt slakterpapir i stedet for å kaste det i søpla

Vis bilder på en vegg Trinn 14
Vis bilder på en vegg Trinn 14

Trinn 7. Heng de innrammede fotografiene på neglene

Start med det største stykket først. Heng den på neglene du hamret i veggen, og bruk deretter vaterpasset til å dobbeltsjekke at kunsten henger rett. Gå videre til de mellomste brikkene, og avslutt med de minste fotografiene.

Vær imidlertid ikke for avhengig av vater når du henger rammene. Noen ganger er støping eller andre arkitektoniske elementer kanskje ikke helt rette seg selv, og du vil at rammene dine skal passe til de synlige linjene på veggen

Metode 3 av 3: Hengende bilder uten ramme

Vis bilder på en vegg Trinn 15
Vis bilder på en vegg Trinn 15

Trinn 1. Bruk buksebøyler i tre for å henge store fotografier

Velg et stort fotografisk trykk og klipp den øverste kanten i en buksehenger av tre for en elegant, men enkel hengeløsning. Deretter stikker du en klar tommelstokk inn i veggen der du vil at bildet skal gå, og kroken hengeren på haken.

  • Dette er en enkel måte å vise ett eller flere fotografier på.
  • Denne visningsteknikken gjør det enkelt å bytte ut bilder når du er klar for en endring. Bare koble det gjeldende bildet fra hengeren og skyv et nytt inn.
  • Sørg for å kjøpe buksehengere som består av to stenger av tre festet til en krok, i stedet for de med ekstra metallklips.
Vis bilder på en vegg Trinn 16
Vis bilder på en vegg Trinn 16

Trinn 2. Fest bildene dine til veggen med washi -tape for en farge

Washi-tape, en type dekorativt papirbasert tape, er en fin måte å vise bilder på uten å skade veggen eller selve bildet. Omriss hvert fotografi med washi -tape for et større utsagn, eller klipp små strimler for å feste til hvert hjørne for et mer subtilt utseende.

Legg til mer visuell interesse ved å bytte mellom bånd med forskjellige farger og mønstre

Vis bilder på en vegg Trinn 17
Vis bilder på en vegg Trinn 17

Trinn 3. Heng fotografiene med bindemiddelklipp og tommelfinger

Fest et bindemiddelklipp øverst på fotografiet (du kan bruke to hvis det er et større trykk), og skyv deretter en tydelig tommel inn i veggen der du vil at toppen av bildet skal henge. Deretter skyver du metallstykket på bindeklemmen over tommelfingeren for å henge bildet på veggen.

Du kan også bruke bare en tommelfinger til å feste et bilde på veggen, men hvis du legger til bindemiddelsklippet, forhindrer du at fotografiet blir permanent skadet av et hull gjennom den øvre kanten

Vis bilder på en vegg Trinn 18
Vis bilder på en vegg Trinn 18

Trinn 4. Lag en kleslinje for en DIY -estetikk

En enkel måte å vise ikke -innrammede fotografier på er å kjøre en streng over en vegg og klippe fotografier over den. Du kan feste snoren på veggen med klar tape hvis du bare henger noen få bilder, eller med små kroker skrudd fast i veggen eller festet med innendørs festetape.

  • Klesklyper er ett alternativ, men du kan også bruke binders eller bindemiddelklipp.
  • Binderklips kan kjøpes i flere nyanser, inkludert gull og sølv. Velg en farge som fungerer med rommets eksisterende fargevalg.
Vis bilder på en vegg Trinn 19
Vis bilder på en vegg Trinn 19

Trinn 5. Lag en fotokollasje på et stort oppslagstavle

Heng et oppslagstavle på veggen der du planlegger å lage fotokollagen din. Fest deretter hvert bilde til brettet med korte rette pinner i hvert øvre hjørne.

  • Du kan ordne fotografiene dine i et pent rutenett for et mer organisert, formelt utseende.
  • Overlapp fotografiene for en mer kreativ, bohemsk visning. Du kan til og med feste opp andre personlige minner som billetter eller pressede blomster for ekstra visuell interesse.
  • Du kan kjøpe et ferdig ferdig oppslagstavle fra en kontorrekvisita, eller kjøpe et lydbord i hvilken som helst størrelse du ønsker fra en hvilken som helst boligforbedringsbutikk.

Anbefalt: