6 enkle måter å plante trær på for å bekjempe klimaendringer

Innholdsfortegnelse:

6 enkle måter å plante trær på for å bekjempe klimaendringer
6 enkle måter å plante trær på for å bekjempe klimaendringer
Anonim

Klimaendringer er et av de største problemene i verden akkurat nå, så du lurer kanskje på hva du kan gjøre for å hjelpe. Hvis du vil gi tilbake til miljøet og bidra til å redusere klimagasser, er det en flott naturlig løsning å plante trær. Vi har svarene på noen av dine mest presserende spørsmål, så fortsett å lese for å lære hvordan du kan bli grønn og holde planeten vår trygg i årene som kommer!

Trinn

Spørsmål 1 av 6: Hvordan hjelper det å plante trær miljøet?

  • Plante trær for å bekjempe klimaendringer Trinn 1
    Plante trær for å bekjempe klimaendringer Trinn 1

    Trinn 1. Trær absorberer karbondioksid fra luften

    Når trær går gjennom fotosyntese, tar de inn karbondioksid og omdanner det til energi for å vokse høyere og lage flere blader. De lagrer deretter karbonet i kofferten før de produserer oksygen. Siden karbondioksid er en av de viktigste klimagassene som gjør planeten vår varmere, spiller trær en viktig rolle i å kontrollere klimaet.

    Trær holder på karbon så lenge de lever. Siden mange trær lever i rundt 50–100 år, kan de være gode langsiktige løsninger

    Spørsmål 2 av 6: Hvilke trær er best å plante for å bekjempe klimaendringer?

    Plante trær for å bekjempe klimaendringer Trinn 2
    Plante trær for å bekjempe klimaendringer Trinn 2

    Trinn 1. Løvtrær med bred blad fanger mer karbondioksid

    Løvtrær mister bladene hvert år, men de tar opp mye karbon når de er i vekstsesongen. Siden bladene er større, absorberer de mye mer sollys og karbondioksid for å konvertere til energi. Rasktvoksende trær som lønn, eik og catalpa er gode alternativer siden de vil begynne å fange karbondioksid tidligere enn langsommere trær.

    • Se etter trær som er hjemmehørende i din posisjon, siden de vil vokse bedre i sitt naturlige miljø. Besøk en lokal planteskole og spør de ansatte om deres anbefalinger.
    • Plant en mangfoldig blanding av trær i stedet for bare å plante en art. På den måten fremmer du også biologisk mangfold og har mindre sannsynlighet for å spre trespesifikke skadedyr eller sykdommer mellom dem.
    Plante trær for å bekjempe klimaendringer Trinn 3
    Plante trær for å bekjempe klimaendringer Trinn 3

    Trinn 2. Barnetrær absorberer mindre karbondioksid, men gjør det hele året

    Siden furutrær har mindre nåler, absorberer de ikke så mye karbondioksid. Imidlertid kan de fortsatt være effektive for å bekjempe klimaendringer siden de ikke slipper nålene om vinteren. Noen bartrær du kan prøve å plante inkluderer blå gran, hvit furu, Hispaniola og Ponderosa.

    Prøv å plante trærne rundt september eller november når de er i dvale. Dette hjelper dem med å etablere et stort og sunt rotsystem

    Spørsmål 3 av 6: Hvor mange trær bør jeg plante for å oppveie karbonavtrykket mitt?

  • Plante trær for å bekjempe klimaendringer Trinn 4
    Plante trær for å bekjempe klimaendringer Trinn 4

    Trinn 1. Det tar omtrent 1 025 trær å oppveie 1 persons utslipp

    I gjennomsnitt lager du hele 16 tonn karbondioksid i løpet av året. Siden et stort tre kan absorbere omtrent 14 kg karbondioksid hvert år, trenger du ganske mange trær for å bli kvitt utslippene dine helt. Selv om 1 025 trær høres ut som mye, kan det å plante 8–9 trær i måneden de neste 10 årene hjelpe deg med å nå det målet.

    • Trær kan bli litt dyre og ta mye plass. Hvis du ikke har rom eller budsjett for dine egne trær, doner du til et initiativ og en ideell organisasjon som kan plante trær i ditt navn.
    • Gjør det du kan for å redusere ditt eget karbonavtrykk hjemme, for eksempel å slå av og koble fra elektronikk, sykle eller ta offentlig transport, og begrense hvor ofte du bruker engangsprodukter.

    Spørsmål 4 av 6: Hvor mange trær trenger vi å plante for å stoppe klimaendringene?

  • Plante trær for å bekjempe klimaendringer Trinn 5
    Plante trær for å bekjempe klimaendringer Trinn 5

    Trinn 1. En halv billion trær kan redusere karbondioksid med 25%

    Det tilsvarer omtrent halvparten av karbonet vi har utslipp til planeten vår siden 1960. Selv om det er mange trær vi trenger å plante, er det ikke umulig å gjøre siden vi har mange områder hvor vi kan restaurere eller plante skog. Hvis vi alle legger ned innsatsen og planter noen trær, kan vi hjelpe til med å lukke gapet og gjøre planeten vår tryggere og sunnere.

    Det er mye motstridende forskning mellom forskere om hvorvidt det er mulig å plante nok trær eller faktisk vil hjelpe miljøet. Mange av argumentene statlige trær må vokse til modenhet før de er fullt effektive og klimaforholdene endres

    Spørsmål 5 av 6: Hvordan kan vi redde trær?

    Plante trær for å bekjempe klimaendringer Trinn 6
    Plante trær for å bekjempe klimaendringer Trinn 6

    Trinn 1. Begrens hvor mye papir du bruker

    Trær blir kuttet for å lage nytt papir, så prøv å bruke papiret du har så effektivt som du kan. Kjøp papir laget av resirkulerte produkter, og vær sikker på at du skriver på begge sider av arket før du blir kvitt det. I stedet for å kaste bort nye ark, bruk skrapepapir til å ta notater, skisse eller lage håndverk.

    • Hvis du pakker lunsj i en brun papirpose, bør du vurdere å kjøpe en matboks som kan brukes igjen.
    • Hvis du er en bokorm, kan du handle i brukte bokhandlere eller låne bøker fra ditt lokale bibliotek i stedet for å kjøpe nye eksemplarer. Du kan til og med donere gamle bøker du ikke leser lenger.
    Resirkuler avis Trinn 3
    Resirkuler avis Trinn 3

    Trinn 2. Resirkuler papir og papp slik at trær ikke trenger å bli kuttet

    Resirkulering reduserer utslipp fra produksjon og forhindrer avskoging for å lage nye produkter. I stedet for å kaste gamle papirprodukter med resten av søppelet, må du dele det i en separat søppelbøtte for å ta det med til et gjenvinningssenter.

    Hvis du legger papir i søpla, går det til et deponi og kan bidra til metanutslipp, som er en klimagass 21 ganger verre enn karbondioksid

    Bygg en bålplass Trinn 9
    Bygg en bålplass Trinn 9

    Trinn 3. Slokk brannene helt før du forlater dem

    Skogbranner skader mange sunne trær og bidrar til skadelige kjemikalier i atmosfæren. Hvis du har en utendørs brann, må du slukke flammer og glør helt, slik at du ikke risikerer at den fanger og sprer seg. Kast på samme måte tente sigaretter i riktige beholdere i stedet for å kaste dem på bakken.

    • Hvis du ser branner uten tilsyn, må du umiddelbart kontakte det lokale brannvesenet for å slukke dem.
    • Sjekk brannforholdene i ditt område før du tenner noe. Hvis det er tørke eller alvorlig brannskaderisiko, ikke start noen branner siden det er mer sannsynlig at det vil spre seg.

    Spørsmål 6 av 6: Vil plantingen av trær stoppe global oppvarming?

  • Plante trær for å bekjempe klimaendringer Trinn 9
    Plante trær for å bekjempe klimaendringer Trinn 9

    Trinn 1. Å plante trær vil ikke stoppe global oppvarming i seg selv

    Selv om trær vil bidra til å kontrollere noen karbonutslipp i luften, produserer vi fortsatt mye mer enn det skoger kan ta opp. Vær oppmerksom på ditt karbonavtrykk og gjør alt du kan for å få det ned. Hvis vi alle kan redusere utslippene våre så vel som å plante trær, har vi en bedre sjanse til å redde planeten fra klimaendringer.

  • Anbefalt: