Hvordan nivåere en skrånende hage (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan nivåere en skrånende hage (med bilder)
Hvordan nivåere en skrånende hage (med bilder)
Anonim

En skrånende hage kan være et utfordrende landskapsproblem for enhver huseier. Det kan ikke bare noen ganger være en øye, men det fører også ofte til problemer med jorderosjon og flom. Heldigvis, gjennom den enkle prosessen med å bygge 1 eller flere terrasser, kan du gjøre den skrånende hagen til en rekke nivåer for hagearbeid som ser fine ut og er bedre for miljøet rundt hjemmet ditt.

Trinn

Del 1 av 3: Leser området som skal nivåeres

Nivå en skrånende hage Trinn 1
Nivå en skrånende hage Trinn 1

Trinn 1. Kontakt lokale myndigheter for å unngå problemer med ledninger eller byggekoder

Før du begynner å grave rundt eiendommen din, må du sørge for at det ikke er noen underjordiske ledninger i nærheten som du kan forstyrre. Ta kontakt med dine lokale forsyningsselskaper for å sikre at det ikke er noen underjordiske ledninger prosjektet ditt kan forstyrre. Du bør også kontakte din lokale myndighet som er ansvarlig for byplanlegging for å bekrefte at prosjektet ditt vil være i tråd med lokale byggekoder.

  • I USA kan du komme i kontakt med dine lokale forsyningsselskaper ved å ringe 811. Når du ringer 811, blir du koblet til en operatør som vil evaluere prosjektet ditt og kontakte de aktuelle forsyningsselskapene i ditt område slik at de kan bekreft plasseringen av underjordisk infrastruktur på eiendommen din.
  • Selv om prosjektet ditt kan virke lite, har mange områder vedtekter og koder som spesifikt gjelder for hageterrasser.
Nivå en skrånende hage Trinn 2
Nivå en skrånende hage Trinn 2

Trinn 2. Mål stigningen og driften av hagen din

Bestem den vertikale avstanden til gården din fra toppen til bunnen av skråningen (stigningen), så vel som den horisontale avstanden (løpeturen), ved å dunke en trepinne i bakken på toppen av skråningen og en andre innsats på bunnen. Knyt en snor rundt den første innsatsen på bakkenivå, trekk den stramt, og bind den til den andre innsatsen på et sted der strengen er helt i vater. Strengens lengde er hagen din og avstanden mellom strengens plassering på den andre innsatsen og bakken er stigningen.

  • Plasser et linjenivå i midten av strengen når du har bundet den til den andre innsatsen for å sikre at den er jevn. Flytt snoren opp og ned på den andre innsatsen til du har gjort den helt i vater for å være sikker på at du måler hagens oppgang og løp på riktig måte.
  • Hvis hagen din eller hagen har områder der bratthastigheten endres, gjenta denne prosessen i disse områdene for å være sikker på at du bygger terrasser som gjør hagen din høyest.
Nivå en skrånende hage Trinn 3
Nivå en skrånende hage Trinn 3

Trinn 3. Beregn hvor mange terrasser du trenger å bygge

Bruk hagenes oppgang og drift for å beregne antall terrasser du trenger for å utjevne den mens du beholder hver terrass strukturelle integritet. Målet er at hver terrasse ikke skal være høyere enn 0,61 meter og ikke lenger enn 1,5 meter for best resultat.

  • For eksempel, hvis den vertikale avstanden til hagen din er 2,4 m og den horisontale avstanden er 6,1 m, må du bygge fire terrasser, hver terrasse er 0,61 m høy og 1,5 fot lang.
  • Avhengig av materialene du bruker til veggen din, så vel som hagenes bratthet, kan det være lurt å bygge terrasser som er lengre enn 1,5 fot eller høyere enn 0,61 meter. Selv om dette absolutt er mulig, vær oppmerksom på at risikoen for at terrassevegger buler eller kollapser har en tendens til å øke når de er bygget for å være lengre eller høyere enn disse respektive målingene.
Nivå en skrånende hage Trinn 4
Nivå en skrånende hage Trinn 4

Trinn 4. Merk områdene der du skal planere den skrånende hagen

Når du har beregnet hvor mange terrasser du trenger å bygge, må du bestemme hvor de skal være fysisk plassert. Merk av deler av hagen din som tilsvarer ønsket lengde og bredde på terrassene dine ved å bruke små flagg eller staver med strenger bundet mellom dem for å angi områdene du skal arbeide i. Merking av disse områdene vil hjelpe deg med å unngå utilsiktet graving der du kanskje ikke vil.

Det kan være nyttig å tegne de tiltenkte stedene til terrassene dine på et ark før du faktisk merker av disse områdene i hagen din

Nivå en skrånende hage Trinn 5
Nivå en skrånende hage Trinn 5

Trinn 5. Fukt jorden 24 timer før du begynner å grave for å myke den

Du trenger ikke å suge det før det blir gjørmete. Du vil bare myke opp jorda litt før du begynner å grave i den.

Du kan også vente til dagen etter et regnvær med å begynne å grave, hvis du heller ikke vil helle vann på bakken selv

Del 2 av 3: Bygging av terrasseveggene

Nivå en skrånende hage Trinn 6
Nivå en skrånende hage Trinn 6

Trinn 1. Velg tømmerterrasser for å spare penger

Tømmer er et godt valg for å bygge kortere terrassevegger på et budsjett, siden det er relativt billig. Tømmer er også et fint supplement til hus eller bakgårder med et mer rustikt utseende.

Du kan kjøpe prefabrikkerte terrassvegger i tre på mange hjemmevarehus eller kjøpe tømmer og kutte det selv fra en tømmerbutikk

Nivå en skrånende hage Trinn 7
Nivå en skrånende hage Trinn 7

Trinn 2. Velg stein eller betong for veggene dine hvis du planlegger å gjøre dem høye

Stein- og betongblokker er populære materialer for å bygge terrassevegger som er mer enn 0,61 meter høye på grunn av deres styrke. Selv om det vanligvis ikke anbefales å bygge terrassemurer som er høyere enn 0,61 m, bør du definitivt bruke stein eller betongmaterialer for å bygge veggene dine hvis du ikke kan unngå å bygge dem så høyt.

  • Stein eller betong bør alltid brukes til terrassevegger høyere enn 1,2 fot og bør installeres av fagfolk for å sikre deres strukturelle integritet.
  • Disse blokkene kan kjøpes hjemme og i hagebutikken eller i landskapet. Vær oppmerksom på at stein og betong er de dyreste materialene som skal brukes til å bygge terrassevegger.
Nivå en skrånende hage Trinn 8
Nivå en skrånende hage Trinn 8

Trinn 3. Grav en grunngrav langs den horisontale bunnen av skråningen

Grav grøften slik at den er litt bredere enn materialet du vil bruke til å bygge veggen din. Du bør grave den bred nok til å la omtrent 1 tomme (2,5 cm) plass på hver side av veggen.

  • Dybden på grøften vil avhenge av hvilket materiale veggen din er laget av. Følg produsentens instruksjoner for å finne den ideelle dybden på grøften.
  • Hvis den ideelle dybden på grøften er uklar, er en god tommelfingerregel ved bruk av tømmer å begrave veggen til omtrent halvparten av tykkelsen.
Nivå en skrånende hage Trinn 9
Nivå en skrånende hage Trinn 9

Trinn 4. Plasser veggmaterialet i grøften

Pass på at terrasseveggen ikke kommer opp til mer enn 0,61 meter over bakkenivå (med mindre du bruker sterke stein- eller betongblokker). Hvis veggen står på skrå, ta den ut og nivå ut bunnen av grøften, og sett deretter inn veggen igjen.

Nivå en skrånende hage Trinn 10
Nivå en skrånende hage Trinn 10

Trinn 5. Gjenta denne prosessen for å installere vegger langs sidene av terrassen

Bunnene på sidegravene må være like dybde og bredde som den første grøften. Sørg for at alle skyttergravene er like jevnt.

Nivå en skrånende hage Trinn 11
Nivå en skrånende hage Trinn 11

Trinn 6. Kjør pigger eller rør gjennom veggene for å stabilisere dem om mulig

Hvis veggen er laget av tømmer, borer du hull gjennom den delen av den som er under bakkenivå. Deretter slår du pigger eller rør gjennom den og inn i jorda rundt for å holde veggen på plass. Gjenta denne prosessen for alle veggene du har installert så langt.

  • For best resultat, bruk et rør som er minst 46 cm langt.
  • Hvis du bruker steinblokker eller et annet tungt materiale for å bygge terrasseveggen din, kan du sannsynligvis hoppe over dette trinnet.

Del 3 av 3: Utflating og ferdigstillelse av terrassen

Nivå en skrånende hage Trinn 12
Nivå en skrånende hage Trinn 12

Trinn 1. Flytt jord fra baksiden av terrassen til fronten

Fyll inn baksiden av terrassemuren med jord. Fordel deretter jorda over terrassen til den er jevn.

  • Du kan bruke en liten hagespade til å flytte jorden rundt hvis terrassen din ikke er for stor.
  • For grøften du gravde i bunnen av hagen din, må du også fylle ut forsiden av terrasseveggrøften.
Nivå en skrånende hage Trinn 13
Nivå en skrånende hage Trinn 13

Trinn 2. Fjern jord fra terrassen etter behov til den er flat

Legg overflødig jord til side og flat ut den resterende jorda til terrassen er jevn. Legg et boblenivå på toppen av jorda for å sikre at det er helt nivå.

Hvis du planlegger å bygge flere terrasser for hagen din, kan du bruke overflødig jord fra den første terrassen til å flate ut den neste

Nivå en skrånende hage Trinn 14
Nivå en skrånende hage Trinn 14

Trinn 3. Tilsett kompost i jorden for å forbedre vannretensjonen

Hvis du er spesielt bekymret for erosjon av jorda, må du ta deg tid mens jorden er løs for å blande litt kompost i den. Hell 5,1 cm kompost på jorda din, og bruk deretter en rorkult for å tilsette den i jorden i omtrent 15 cm til 20 cm.

Dette vil ikke bare styrke jorda din, men vil også gi den sunne næringsstoffer som vil hjelpe plantene i hagen din til å vokse

Nivå en skrånende hage Trinn 15
Nivå en skrånende hage Trinn 15

Trinn 4. Bygg om nødvendig ytterligere terrasser

Hvis hellingen på hagen din er for bratt for bare en terrasse, må du kanskje bygge mer enn én terrasse. Gjenta denne prosessen om nødvendig til du har nådd ønsket skråning for hagen din.

Nivå en skrånende hage Trinn 16
Nivå en skrånende hage Trinn 16

Trinn 5. Komprimer jorden i de øvre terrassene med en jordkomprimator

Hvis jorda på terrassene ved siden av huset ditt er for løs, kan det svekke den strukturelle integriteten til terrasseveggene over tid. For å unngå dette, bruk en jordkomprimator for å komprimere den underliggende jorda og fjerne oksygen og tom plass. Gjør 2-3 ganger over terrassen for å sikre at den er ordentlig komprimert.

  • Sørg for at jorda er tilstrekkelig fuktig før du begynner komprimeringsprosessen. For å teste dette, ta opp en jordklump i hånden og klem den sammen. Hvis klumpen holder seg sammen, er jorden klar til å komprimeres. Hvis det ikke holder seg sammen, demp jorda litt før du begynner.
  • Du kan bruke en håndholdt jordkomprimator eller leie en kraftkomprimator fra en lokal maskinvarebutikk.

Tips

Hvis hagen i hagen din er relativt gradvis, noe som resulterer i et fall på bare 2,5 cm hver 1,2 meter, trenger du kanskje ikke å utjevne den i det hele tatt

Anbefalt: