6 måter å bevare høstløv på

Innholdsfortegnelse:

6 måter å bevare høstløv på
6 måter å bevare høstløv på
Anonim

Høsten er kanskje den vakreste tiden på året, men den føles ofte som den korteste. Selv om du ikke kan stoppe sesongen fra å endre seg, kan du beholde noe av det hele året ved å tørke, trykke eller forsegle noen høstblader før vinteren kommer.

Trinn

Metode 1 av 6: Decoupaging Leaves

Bevar høstløv Trinn 1
Bevar høstløv Trinn 1

Trinn 1. Velg levende blader

Høst nyfallne blader som er lyse i fargen og ganske smidige. Bladene kan være noe tørre, men de skal ikke være så tørre at de er sprø eller svinger i endene. Unngå blader med rifter eller råte flekker.

Bladene dine kommer til å miste litt farge når du tørker dem ut, så jo lysere bladene dine er når du velger dem, desto mindre merkbart vil dette fargetapet være når du er ferdig

Bevar høstløv Trinn 2
Bevar høstløv Trinn 2

Trinn 2. Belegg begge sider av hvert blad i decoupage

Decoupage er et hvitt, klebrig stoff som blir klart når det tørker. Du finner den i din lokale håndverksbutikk. Bruk en skumbørste til å påføre et liberalt lag decoupage forsiktig på den ene siden av hvert blad. Sett dem til å tørke på et stykke avis.

  • I de fleste tilfeller bør du bruke decoupage på bladene samme dag som du samler dem. Hvis du venter for lenge, vil bladene tørke ut, bli brune og sprø.
  • Hvis bladene derimot er veldig fuktige, eller hvis du plukket dem direkte av treet i stedet for å vente på at de skulle falle, kan du tørke dem litt ut ved å trykke dem inn mellom sidene i en tung bok i noen dager.
Bevar høstløv Trinn 3
Bevar høstløv Trinn 3

Trinn 3. La decoupage tørke helt

Det blir klart og vil ikke lenger være klissete.

Bevar høstløv Trinn 4
Bevar høstløv Trinn 4

Trinn 4. Gjenta på den andre siden

Snu bladet og påfør decoupage på den andre siden. Når den andre siden er tørr, er bladene klare til bruk. Denne metoden bevarer fargen og formen på bladene i en lengre periode.

Metode 2 av 6: Belegge blader med parafinvoks

Bevar høstløv Trinn 5
Bevar høstløv Trinn 5

Trinn 1. Velg friske blader

Start med blader som er levende og nylig falt. Belegg bladene med parafinvoks vil bevare dem på høyden av deres strålende farge. Tørk dem av med tørkepapir før du begynner.

Bevar høstløv Trinn 6
Bevar høstløv Trinn 6

Trinn 2. Smelt parafinvoks i en engangsform

Du kan kjøpe en 16 oz (453 g) eske med parafinvoks i ditt lokale håndverk eller en matbutikk. Smelt den i en engangs kakeform ved å varme pannen på komfyren over lav varme.

  • For å få parafinvoksen til å smelte raskere, skjær den i tykke biter og fordel dem jevnt langs bunnen av engangspannen.
  • Hvis du ikke bruker en engangsform, bruker du en kakeform som du ikke har tenkt å bruke til matlaging lenger. Voksen kan ødelegge formen, så du bør ikke bruke en form som du ofte bruker til matlaging og baking.
Bevar høstløv Trinn 7
Bevar høstløv Trinn 7

Trinn 3. Fjern den smeltede voksen fra ovnen

Vær forsiktig, siden smeltet voks er veldig varmt. Overfør den forsiktig fra brenneren til arbeidsbordet. Vær nøye med det for å sikre at det ikke blir omkullet, spesielt hvis du har kjæledyr eller små barn.

Bevar høstløv Trinn 8
Bevar høstløv Trinn 8

Trinn 4. Dypp hvert blad i smeltet voks

Hold et blad på tuppen av stilken og dypp det ned i flytende voks flere ganger. Sørg for at begge sider av bladet blir belagt med voks. Unngå å få fingrene for nær voksen. Gjenta med de resterende bladene.

Bevar høstløv Trinn 9
Bevar høstløv Trinn 9

Trinn 5. Legg bladene til tørk

Legg hvert voksdekket blad ut på vokspapir til voksen stivner. La bladene tørke i trekkfritt område i flere timer. Når de er tørket, skal de lett løfte av seg vokspapiret. Denne metoden beholder bladets form og farge i lang tid.

For å være ekstra trygg, foret tellerne med avispapir før du legger dem på et lag vokspapir. Dobbeltlaget minimerer risikoen for å få voksdrypp på benken. Hvis de kommer på disken, kan voksdrypp være ekstremt vanskelig å skrape av

Metode 3 av 6: Bruke et glyserinbad

Bevar høstløv Trinn 10
Bevar høstløv Trinn 10

Trinn 1. Velg friske blader eller en liten gren med blader festet

Hvis du vil bevare en hel gren av høstblader, er denne konserveringsmetoden lettere å bruke enn voks. Velg en gren med blader som er levende og godt festet.

  • Denne metoden vil gjøre fargene mer levende. Gule blir mer intense, og røde og appelsiner blir en levende rødaktig farge.
  • Se etter kvister som har falt av treet på egen hånd i stedet for å bryte dem av treet selv. Å fjerne en gren fra et tre kan skade den.
  • Ikke velg grener som har syke blader eller de som har gått gjennom en frost. Denne metoden fungerer ikke på blader som allerede har gått gjennom en frost.
Bevar høstløv Trinn 11
Bevar høstløv Trinn 11

Trinn 2. Åpne enden av hver gren

Slå enden av hver gren med en hammer for å dele den opp og avsløre den levende delen av treverket. Dette avslører grenens levende tre slik at den kan absorbere glyserinløsningen på riktig måte. Ellers vil løsningen ikke kunne nå bladene.

Hvis du bare beholder individuelle blader, kan du hoppe over dette trinnet

Bevar høstløv Trinn 12
Bevar høstløv Trinn 12

Trinn 3. Bland en glyserinoppløsning

Du kan finne vegetabilsk glyserin i ditt lokale håndverk eller matbutikk. For å lage en løsning, tilsett 17 oz (530 ml) flytende vegetabilsk glyserin til en halv gallon (2 liter) vann i en stor bøtte eller vase.

  • Glyserin er et naturlig produkt fra grønnsaker, noe som gjør dette til et ganske organisk alternativ for å bevare bladene dine.
  • Hvis du beholder en stor, treaktig gren, blander du i fire til fem dråper mild flytende oppvaskmiddel. Oppvasken fungerer som et overflateaktivt middel og bryter overflatespenningen til glyserinet slik at molekylene lettere kan trenge inn i treverket. For best resultat, bruk en mild oppvaskmiddel uten tilsatte farger eller dufter. Du kan også bruke flytende overflateaktivt middel, som er tilgjengelig i de fleste hagebutikker.
Bevar høstløv Trinn 13
Bevar høstløv Trinn 13

Trinn 4. Stå grenen i løsningen i tre til fem dager

La grenene og bladene absorbere glyserinet i minst tre til fem dager. Oppbevar bøtten på et skyggelagt sted under absorpsjonsprosessen.

Hvis du beholder individuelle blader, må du veie dem slik at de forblir nedsenket. Hell løsningen i en flat panne, legg bladene i løsningen og dekk dem med en tallerken eller lokk for å holde dem nede

Bevar høstløv Trinn 14
Bevar høstløv Trinn 14

Trinn 5. Fjern grenen og bladene fra løsningen

Fargen vil se lysere ut, og bladene skal føles smidige. Du kan bruke hele den bevarte grenen i håndverket ditt, eller du kan plukke bladene av og bruke dem separat.

Metode 4 av 6: Tørking av blader i mikrobølgeovnen

Bevar høstløv Trinn 15
Bevar høstløv Trinn 15

Trinn 1. Sandwich ferske blader mellom papirhåndklær

Dette er en fin måte å tørke blader for håndverk, men det vil oppstå noe falming i fargene. Legg ferske blader på toppen av to tørkepapir. Dekk dem med et annet lag papirhåndkle.

  • Bruk nyfallne blader som fremdeles er levende og smidige. Unngå blader som krøller seg i enden eller de som har rifter eller råtne flekker.
  • For best resultat, la det være litt mellomrom mellom hvert blad for å forhindre at de kleber seg sammen når de tørker.
Bevar høstløv Trinn 16
Bevar høstløv Trinn 16

Trinn 2. Mikrobølge bladene for å tørke dem ut

Legg bladene i mikrobølgeovnen og varm dem i 30 sekunder. Etterpå fortsetter du å mikrobølge bladene i intervaller på 5 sekunder.

  • Høstblader må vanligvis mikrobølgeovn 30 til 180 sekunder før de er tilstrekkelig tørre.
  • Vær veldig oppmerksom når du blader i mikrobølgeovn. Hvis de stekes for lenge, kan bladene faktisk ta fyr.
  • Blader som ser svidd ut har blitt mikrobølgeovn for lenge. Blader som krøller seg i endene etter å ha blitt fjernet fra mikrobølgeovnen, har ikke blitt mikrobølgeovn lenge nok.
Bevar høstløv Trinn 17
Bevar høstløv Trinn 17

Trinn 3. La bladene sitte ute over natten

Oppbevar bladene i et trekkfritt, skyggefullt område. La dem ligge der over natten, minst, eller i to dager, maksimalt. Hvis du merker en endring i farge, bør bladene forsegles umiddelbart.

Bevar høstløv Trinn 18
Bevar høstløv Trinn 18

Trinn 4. Tett bladene med håndverksspray

Spray begge sider av hvert blad med klar akrylspray for å bevare den gjenværende fargen. La bladene tørke før du bruker dem som pynt eller til håndverk.

Metode 5 av 6: Tørke blader med en bok

Bevar høstløv Trinn 19
Bevar høstløv Trinn 19

Trinn 1. Legg bladene mellom to ark

Denne konserveringen tørker blader, men bevarer ikke fargen. Smør høstbladene dine mellom to rene ark med tungt hvitt skrivepapir.

  • Bruk papir som er minst like tungt som å skrive papir, i stedet for noe tynt som sporingspapir. Ellers kan bladene blø gjennom og skape flekker.
  • Legg bladene ut i et enkelt lag. Ikke stabl eller overlapp bladene siden det gjør at de henger sammen.
  • Velg blader som er i god form. De skal nylig være falt og fuktige. Tipsene skal ikke tørkes eller skrues opp.
Bevar høstløv Trinn 20
Bevar høstløv Trinn 20

Trinn 2. Legg en tung bok over papiret

En stor, tung bok burde fungere. For å redusere faren for flekker på boken eller et annet trykkobjekt, samt arbeidsflaten, legg ark med papir eller papirhåndklær mellom papiret og boken. Dette vil bidra til å absorbere fuktigheten fra bladene.

Bevar høstløv Trinn 21
Bevar høstløv Trinn 21

Trinn 3. Alternativt trykk med en bok:

Trykk på bladene direkte inne i boken. Bruk en gammel bok som du ikke har noe imot å farge bare hvis bladene skader sidene. Bare legg bladene bort i sidene i boken. La det være minst 20 sider mellom bladene for best resultat.

  • Telefonkataloger fungerer veldig bra hvis du har en tilgjengelig.
  • Legg vekt på boken. Pressingen hjelper til med å presse ut fuktighet og holder bladet flatt. Dette kan være andre bøker, murstein eller gjenstander med noe tyngde.
Bevar høstløv Trinn 22
Bevar høstløv Trinn 22

Trinn 4. Kontroller fremdriften etter en uke

De bør tørkes; Hvis de fortsatt er smidige, trykker du på dem i noen dager til.

Metode 6 av 6: Trykk på blader med vokspapir

Bevar høstløv Trinn 23
Bevar høstløv Trinn 23

Trinn 1. Velg friske blader

Start med blader som er fuktige, levende og nylig falt. Trykk på bladene med voks vil bevare dem på høyden av deres strålende farge.

Bevar høstløv Trinn 24
Bevar høstløv Trinn 24

Trinn 2. Tørk bladene

Legg bladene i et enkelt lag mellom to tørkepapir for å tørke dem hvis de er våte. Pass på at de ikke overlapper hverandre, siden dette vil få bladene til å henge sammen. Bruk et middels varmt strykejern for å stryke hver side. Stryk hver side i tre til fem minutter for å absorbere ekstra fuktighet.

  • Hvis du tørker bladene på forhånd, kan de beholde fargen og kvaliteten etter at de er forseglet i vokspapiret.
  • Ikke bruk dampinnstilling på strykejernet, siden damp holder bladene fuktige. Bruk bare en tørr innstilling.
  • Føl bladene etter å ha stryket dem i 3 til 5 minutter. Hvis et blad ikke føles tørt, stryker du på begge sider i noen minutter til.
Bevar høstløv Trinn 25
Bevar høstløv Trinn 25

Trinn 3. Legg bladene mellom to ark vokspapir

Det spiller ingen rolle hvilken side av vokspapiret som vender mot bladene, siden begge sider er vokst. Ordne de tørkede bladene i et enkelt lag mellom vokspapirarkene. La det være litt plass rundt hvert blad. Vokspapiret må være i stand til å feste seg selv.

Bevar høstløv Trinn 26
Bevar høstløv Trinn 26

Trinn 4. Smør vokspapiret mellom to stykker papir

Du kan også bruke brunt papirpose eller annet tykt papir. Sørg for at alt vokspapir er dekket av vanlig papir, så strykejernet ikke fester seg til voksen. Sørg for at bladene forblir på avstand fra hverandre og i et enkelt lag.

Bevar høstløv Trinn 27
Bevar høstløv Trinn 27

Trinn 5. Tett vokspapiret med strykejernet ditt

Med strykejernet på en middels varm innstilling, stryker du begge sider av papiret for å forsegle voksen sammen. Hold strykejernet i konstant bevegelse, slik at det ikke brenner voksen. Varm den første siden i tre minutter, snu deretter papiret, voksen og bladene forsiktig og gjenta på den andre siden.

  • Ikke bruk dampinnstilling på strykejernet ditt; bare bruk en tørr innstilling.
  • Håndter det varme papiret forsiktig. Hvis huden din er sensitiv, kan det være lurt å bruke hansker for å beskytte hendene.
Bevar høstløv Trinn 28
Bevar høstløv Trinn 28

Trinn 6. La voksen avkjøles

Voksen vil ha smeltet litt rundt bladene, og når den avkjøles, vil den feste seg til dem. Vent til voksen er avkjølt før du håndterer den.

Bevar høstløv Trinn 29
Bevar høstløv Trinn 29

Trinn 7. Skjær rundt bladene

Etter at det hele er avkjølt, fjern papirarkene fra vokspapiret. Klipp forsiktig rundt hvert blad med en saks eller et skarpt knivblad.

  • La en liten kant av vokspapir være rundt kanten på hvert blad, slik at bladet forblir forsvarlig forseglet mellom lagene med vokspapir.
  • Du kan også prøve å skrelle vokspapiret av bladene i stedet for å kutte dem ut. Et belegg med voks bør forbli på bladene, og det kan være nok til å beholde bladene.

Anbefalt: