Enkle måter å justere en dør nærmere: 7 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Enkle måter å justere en dør nærmere: 7 trinn (med bilder)
Enkle måter å justere en dør nærmere: 7 trinn (med bilder)
Anonim

Pneumatiske dørlukkere kontrollerer hastigheten døren din lukkes, så vel som trykket som låser den. De krever periodiske justeringer for å sikre at døren låses ordentlig og lukkes med riktig hastighet. Heldigvis, med bare en skrutrekker, kan du enkelt justere den pneumatiske sylinderen for å endre svinghastigheten, eller justere sylinderen og braketten slik at døren lukkes hardt nok til å låse seg fast. Hvis døren din fortsatt ikke fungerer slik du vil ha den etter at du har gjort disse justeringene, må du sannsynligvis bytte døren nærmere.

Trinn

Metode 1 av 2: Endre svingehastigheten til en dør nærmere

Juster en dør nærmere trinn 1
Juster en dør nærmere trinn 1

Trinn 1. Finn skruen for justering av strekk i enden av den pneumatiske sylinderen

Dørlukkere består av en pneumatisk sylinder, som styrer dørens hastighet, og en brakett som holder sylinderen til døren. Se på enden av sylinderen nærmest braketten, med døren lukket, for å se justeringsskruen.

  • Å stramme og løsne justeringsskruen gjør at sylinderen lukker døren saktere eller raskere.
  • Noen dørlukkere kan ha en skrue, mens andre vil ha to.
Juster en dør nærmere trinn 2
Juster en dør nærmere trinn 2

Trinn 2. Ta dekselet av døren nærmere hvis du ikke finner justeringsskruen

Noen dørlukkere har et etui som dekker sylinderen og braketten. Du må kanskje fjerne dekselet for å få tilgang til justeringsskruen hvis du ikke ser det mens dekselet er på. Avtagbare deksler kan lirkes forsiktig av, fordi de holdes til døren nærmere ved å suge alene.

Noen deksler er ikke ment å bli fjernet. Disse har en tydelig merket justeringsskrue som er utsatt på utsiden av enden av dekselet. Hvis det ikke er åpenbart hvilken skrue som er justeringsskruen, må du eksperimentere med å løsne eller stramme skruene en om gangen og deretter lukke døren for å teste den

Juster en dør nærmere trinn 3
Juster en dør nærmere trinn 3

Trinn 3. Vri skruen med klokken for å få døren til å lukke saktere

Stram justeringsskruen litt med en skrutrekker hvis døren lukkes for fort. Dette vil endre hastigheten på den pneumatiske sylinderen for å senke døren.

  • Gjør veldig små justeringer-kanskje 1/8 sving om gangen-til du er fornøyd med hvordan døren lukkes.
  • Test døren ved å åpne og la døren lukke for å se hvor saktere den lukkes. Fortsett å gjøre små justeringer til døren lukkes med ønsket hastighet.
Juster en dør nærmere trinn 4
Juster en dør nærmere trinn 4

Trinn 4. Drei skruen mot klokken for å få døren til å lukke raskere

Løsne justeringsskruen litt med en skrutrekker hvis døren lukker for sakte. Dette vil justere hastigheten på den pneumatiske sylinderen for å øke hastigheten på døren.

Sørg for å ikke skru ut justeringsskruen helt, da kan sylinderen løsne og begynne å lekke pneumatisk væske

Metode 2 av 2: Gjøre en dørlås fast

Juster en dør nærmere trinn 5
Juster en dør nærmere trinn 5

Trinn 1. Trykk opp pinnen som holder sylinderen til braketten for å fjerne den

Lukk døren helt og finn pinnen som holder den pneumatiske sylinderen til braketten. Skyv den opp og ut for å løsne sylinderen fra braketten.

  • Dørlukkere har en pneumatisk sylinder, som styrer dørens svinghastighet, og en brakett som kobler den pneumatiske sylinderen til døren. Se hvor sylinderarmen kobles til braketten for å finne pinnen du må fjerne.
  • De fleste dørlukkere har 2-3 forskjellige hull som du kan bruke til å feste sylinderen nærmere eller lenger unna braketten for å justere lukketrykket.

Tips:

Åpne døren 2,5 cm hvis lukkeren er under for mye spenning for å skyve pinnen ut.

Juster en dør nærmere trinn 6
Juster en dør nærmere trinn 6

Trinn 2. Sett tappen i hullet lengst unna sylinderen for å få dørlåsen

Juster hullene på sylinderarmen under hullene lengst borte på braketten. Skyv pinnen inn igjen for å holde sylinderen og braketten sammen og få døren til å lukke hardere og låse hele veien.

  • Døren din vil ikke låse helt hvis det ikke er nok trykk de siste centimeterne når den stenger. Å koble sylinderen nærmere braketten skaper mer press i de siste stadiene av lukking, slik at døren låses godt.
  • Hvis sylinderen allerede er festet til braketten gjennom hullet lengst borte fra den, og døren fortsatt ikke låses ordentlig, må du justere brakettens posisjon på døren.
Juster en dør nærmere trinn 7
Juster en dør nærmere trinn 7

Trinn 3. Endre plasseringen av braketten på døren hvis du ikke beveger tappen

Løsne skruene som fester braketten til døren. Skyv braketten lenger bort fra sylinderen, nærmere dørhåndtaket, for å skape mer lukketrykk.

  • De fleste dørlukkerbrakettene har hull med hull, så du kan skyve dem fra venstre til høyre for å gjøre justeringer uten å fjerne skruene helt.
  • Hvis ingen av disse justeringene fungerer, kan det hende at dørlukkeren er utslitt, og du må kjøpe en ny for å erstatte den. Se etter en lignende modell, slik at du bare kan skru av den gamle og skru den nye tilbake til samme posisjon.

Anbefalt: