Enkle måter å polere møbler på: 14 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Enkle måter å polere møbler på: 14 trinn (med bilder)
Enkle måter å polere møbler på: 14 trinn (med bilder)
Anonim

Når tremøblene dine ser kjedelige og snusket ut, er det sannsynligvis på tide å gjenopprette den ved å polere den. Poler møblene dine med møbelolje hvis de allerede har en oljefinish, eller bruk en tremøbelvoks hvis den har en voksfinish. Begge metodene kan brukes på møbler som ikke har en finish ennå. Uansett hvilken metode du bruker, må du sørge for å rengjøre møbelet ordentlig først. Påfør olje eller vokspolish med en ren klut, og gni den alltid inn med treverket. Snart nok vil møblene dine se nye og skinnende ut igjen!

Trinn

Metode 1 av 2: Bruke oljepoler på oljede møbler

Polsk møbel Trinn 1
Polsk møbel Trinn 1

Trinn 1. Gni en mynt i et skjult område for å sikre at finishen ikke er voks

Hold en mynt mellom tommelen og pekefingeren. Gni kanten på den mot et skjult område av finishen, for eksempel under setet eller på innsiden av et stolben. Ingenting vil flake av hvis overflaten er olje.

Det kan være vanskelig å se forskjell på finish bare ved å se på dem. Siden voks sitter på toppen av treet, vil det flake av når du skraper på det med en mynt. Siden olje trekker inn i treverket, vil ikke finishen slippe av når du utfører denne testen

Polsk møbel Trinn 2
Polsk møbel Trinn 2

Trinn 2. Kjøp et tremøbeloljeprodukt eller lag ditt eget

Det er mange kommersielle treoljeprodukter du kan kjøpe, eller du kan like enkelt (og billigere) lage dine egne. Bland 1 kopp (236,5 ml) mineralolje, tungolje, linolje eller jojobaolje med 1 ts (4,9 ml) sitronsaft for å lage din egen sitronduftende møbelolje.

Bruk olje til å polere møblene dine når de allerede har en oljefinish eller er uferdige. Bland aldri olje og vokspoler, ellers vil du lage en gummiaktig finish på møblene

Polsk møbel Trinn 3
Polsk møbel Trinn 3

Trinn 3. Tørk av tremøblene med en fuktig mikrofiberklut

Dypp en mikrofiberklut i varmt vann blandet med noen dråper oppvaskmiddel. Vri den helt ut så den er knapt fuktig, og tørk deretter av hele møbelet for å rense støv og smuss.

Prøv å gå så mye som mulig med trekornet når du tørker av møblene for å fjerne støv og smuss lettere

Polsk møbel Trinn 4
Polsk møbel Trinn 4

Trinn 4. Tørk av møblene med en ren, tørr mikrofiberklut

Tørk av hele stykket igjen med en annen tørr klut rett etter at du har rengjort det med en fuktig klut. Sørg for at den er helt tørr før du fortsetter med poleringen.

Hvis møbelet er spesielt stort, er det en god idé å arbeide i seksjoner slik at du ikke lar vann trekke inn i treverket. Rengjør 1 område med den fuktige kluten, og tørk det umiddelbart med den tørre kluten

Polsk møbel Trinn 5
Polsk møbel Trinn 5

Trinn 5. Hell litt treolje på en annen ren mikrofiberklut

Du trenger ikke mye siden du kommer til å påføre mer olje på kluten mens du jobber. Bare suge et område på 2,5–5,1 cm på kluten med oljen for å komme i gang.

Alternativt kan du helle litt møbelolje i et fat og dyppe kluten i den mens du går, slik at du ikke ved et uhell heller ut for mye på kluten

Polsk møbel Trinn 6
Polsk møbel Trinn 6

Trinn 6. Gni møbeloljen inn i møblene, gå med kornet

Start på den ene siden av stykket, arbeid i små deler, og tilsett mer olje på kluten mens du jobber når den blir tørr. Du vil se møblene begynne å gjenvinne sin glans nesten umiddelbart. Gå videre til neste område av møblene når ett område blir skinnende.

Jo tørrere treverket er, desto mer “tørst” blir det. Du trenger mer olje for å polere et stykke som ikke har blitt polert på lenge sammenlignet med et stykke som har blitt pleiet regelmessig

Tips:

Sørg for ikke å gå glipp av noen steder. Vær ekstra forsiktig med å gni olje godt inn i alle intrikat utskårne flekker, bak bevegelige deler som skuffer og bak maskinvare som skuffehåndtak.

Polsk møbel Trinn 7
Polsk møbel Trinn 7

Trinn 7. La møblene tørke i minst 2 timer før du bruker den

La møblene lufttørke og absorbere all oljen. Det vil fortsatt ha et "vått" utseende i opptil 2 timer etter at du har polert det med olje.

Hold tremøblene rene og polerte med treolje regelmessig for å ta vare på det og forlenge levetiden

Metode 2 av 2: Påføring av vokspoler på voksmøbler

Polsk møbel Trinn 8
Polsk møbel Trinn 8

Trinn 1. Bekreft at finishen er voks ved å teste den med en mynt

Ta en mynt mellom tommelen og pekefingeren. Skrap kanten på den godt mot finishen i et skjult område. Finishen begynner å flasse av hvis det er voks.

Siden voks sitter på toppen av treet, vil det flake av når du skraper på det med en mynt. Hvis ingenting flasser av, kan møblene dine ha en oljefinish

Polsk møbel Trinn 9
Polsk møbel Trinn 9

Trinn 2. Kjøp en trevoks for å polere og beskytte møblene dine

Bruk voks for å polere møblene dine når det allerede har et lag med gammel voksfinish på det, eller når det ikke er ferdig med noen form for polering ennå. Bruk voks med et pigment som matcher møbelets finish for å skjule riper, eller bruk klar voks med hvilken som helst farge på tremøbler.

  • Sammenlignet med polering av møbler med treoljelakk, vil vokspoler etterlate mer glødende glans i stedet for en superblank finish.
  • Hvis tremøblene dine allerede er polert med olje, må du fortsette å bruke oljepoleringsmiddel i stedet for voks. Bruk bare voks på møbler som allerede har en voksfinish eller er uferdige. Hvis du blander oljer og vokser, vil det skape en gummiaktig finish på møblene.

Tips:

Du kan også fylle ut riper med fine spissmarkører som matcher fargen på møblets finish. Kunstforsyningsbutikker har et stort utvalg av fargede markører.

Polsk møbel Trinn 10
Polsk møbel Trinn 10

Trinn 3. Tørk av treverket med mineralsk brennevin for å fjerne smuss og rester fra gamle lakker

Åpne vinduer for ventilasjon før du arbeider med mineralsk brennevin. Fukt en myk klut med mineralsk sprit og tørk av hele møbelet, og tørk deretter av overflødig med en ren, tørr klut.

Pass på at duken ikke drypper av mineralsk brennevin. Du vil bare at den skal være fuktig, ikke fuktet

Polsk møbel Trinn 11
Polsk møbel Trinn 11

Trinn 4. Vikle en ren bomullsklut rundt en kule med voks

Voksen må være omtrent på størrelse med en valnøtt. Voksen siver gjennom bomullen mens du gnir møblene ned med den pakket inn i kluten.

Du kan klippe opp en gammel t-skjorte for å lage en haug med bomullskluter for å vokse møblene dine

Polsk møbel Trinn 12
Polsk møbel Trinn 12

Trinn 5. Gni kluten og voks over møblene, med kornet

Påfør akkurat nok voks jevnt for å lage et tynt, blank lag. Start i den ene enden av arbeidet og arbeid i små områder. Gå videre til neste område når delen du jobber med har en tynn glans av voks.

Hvis du jobber med et stort møbel, må du vokse og buffere områder som ikke er større enn 0,91 m x 0,91 m om gangen

Polsk møbel Trinn 13
Polsk møbel Trinn 13

Trinn 6. La voksen absorbere i møblene i 15-30 minutter

Vent til voksen begynner å se kjedelig ut, men ikke til den er helt tørr. Det vil være mye vanskeligere å polere glatt hvis du lar det tørke lenger enn dette.

Hvis du lar voksen tørke for mye, må du ganske enkelt legge et nytt lag på toppen av det tørkede laget, og det vil myke opp laget under

Polsk møbel Trinn 14
Polsk møbel Trinn 14

Trinn 7. Buff overflødig voks av med en ren bomullsklut

Tørk av voksen godt med kornet. Fortsett å tørke for å polere voksen til du ikke ser noen virvler av voks igjen på møblene.

Anbefalt: