5 måter å låse en dør

Innholdsfortegnelse:

5 måter å låse en dør
5 måter å låse en dør
Anonim

En låst dør vil avvise de fleste inntrengere. De fleste låser skyver en bolt fra døren inn i dørkarmen og roter døren til fundamentet. For å låse en dør trenger du vanligvis bare å vite hvordan du skyver denne bolten. Hvis du prøver å sikre en dør som ikke har en lås, kan du prøve å støtte en stol under dørhåndtaket for å unngå at den lett kan åpnes.

Trinn

Metode 1 av 5: Låse en dør med en stol

Lås en dør Trinn 10
Lås en dør Trinn 10

Trinn 1. Jam en stol under dørhåndtaket

Du har kanskje sett dette i filmene - og det fungerer virkelig! Husk at denne metoden bare fungerer hvis døren åpnes innover.

Advarsel: Hvis noen prøver å tvinge døren opp fra utsiden, er det en sjanse for at stolen går i stykker. Dette er et triks, ikke et feilsikkert sikkerhetssystem

Lås en dør Trinn 11
Lås en dør Trinn 11

Trinn 2. Finn en solid stol

Ikke bruk en klappstol. Lukk døren og stå inne, slik at døren åpnes mot deg. Kil toppen av baksiden av stolen under dørhåndtaket, mellom knappen og døren. De to forbenene på stolen skal ikke berøre bakken.

Lås en dør Trinn 12
Lås en dør Trinn 12

Trinn 3. Kile stolen så nær døren du kan

Stolen skal presse døren i en vinkel, fokusert like under dørhåndtaket. Dette vil gjøre det mye vanskeligere for en tilfeldig inntrenger å åpne døren.

Metode 2 av 5: Låse en dørhåndtak

Lås en dør Trinn 1
Lås en dør Trinn 1

Trinn 1. Finn nøkkelhullet

Hvis dørhåndtaket er ledsaget av en lås, bør du se en takket spalte på den utadvendte knotten på døren. Det skal være en låseknapp på innsiden av knotten. Den hakkede spalten er nøkkelhullet. Hvis du har en nøkkel til denne døren, bør den passe perfekt inn i nøkkelhullet og vil tillate alle med den spesifikke nøkkelen å komme inn i lokalene.

  • Den innvendige låsknappen vil vanligvis vises i to former: en vridlås eller en trykklås. Begge knappene er vanligvis laget av det samme metalliske materialet som dørhåndtaket. Twist-lock-knappen er ofte sirkulær, med en spiss møne nedover midten. Den spisse ryggen er for at fingeren din skal vri låsen. Normalt, hvis du vrir den riktig, vil den låse døren, og hvis du vri den riktig, vil den låse den opp. Trykklåsknappen er en liten sylinder. Det er ikke den vanligste låsetypen i disse dager, men du vil se mange av dem på offentlige toaletter.
  • Hvis dørhåndtaket ikke har et nøkkelhull eller en låseknapp, låses det ikke. Prøv å bytte ut dørhåndtaket med et låsbart håndtak.
Lås en dør Trinn 2
Lås en dør Trinn 2

Trinn 2. Kontroller at nøkkelen din passer

Skyv nøkkelen inn i nøkkelhullet på den ytre dørhåndtaket. Hvis nøkkelen ikke passer, snu den opp ned og prøv igjen. Nøkkelen kan ha en takket kant og en glatt kant, eller den kan ha flere takkete kanter. Disse takkete åsene langs nøkkelen er det som matcher den med denne låsen. Jo mer hakket nøkkelen er, desto strammere er sikkerheten.

Lås en dør Trinn 3
Lås en dør Trinn 3

Trinn 3. Lås døren utenfra

Lukk døren mens du står utenfor. Skyv nøkkelen inn i nøkkelhullet og vri den med klokken så langt den kommer. Hvis du dreier nøkkelen langt nok, bør døren låses. Hvis dette ikke fungerer, snu nøkkelen opp ned og prøv igjen.

  • For å fjerne nøkkelen, vri den mot klokken tilbake til posisjonen der du skyv den inn-men ikke lenger. Trekk nøkkelen ut av nøkkelhullet.
  • For å låse opp døren fra utsiden, skyv nøkkelen inn i nøkkelhullet og vri den mot klokken så langt den kommer. Igjen, hvis det ikke virker, snu nøkkelen opp ned og prøv igjen. Du bør føle dørhåndtaket slippe. Det skulle snu nå. Fjern nøkkelen fra låsen.
Lås en dør Trinn 4
Lås en dør Trinn 4

Trinn 4. Lås døren fra innsiden

Du trenger ikke en nøkkel for å låse de fleste dører fra innsiden. Finn trykk-lås eller vrid-lås-knappen på den indre dørhåndtaket.

  • Hvis knappen har en trykknapp: Du bør se en liten, sylindrisk knapp som stikker ut fra midten av knappen. Trykk på knappen. Dette bør låse døren. Vri på knappen for å kontrollere at døren er låst. For å låse opp døren, dreier du ganske enkelt knappen fra innsiden; den låses ikke opp hvis du snur den utenfra.
  • Hvis knotten har en vridlås: Du bør se en sirkulær knapp med en rygg nedover midten. Klem ryggen og vri knappen med klokken så langt den kommer-sannsynligvis en 90-graders kvartvending. Dette bør låse døren, men vri på knappen for å være sikker. For å låse opp døren, vri knappen helt mot klokken så langt den går.
Lås en dør Trinn 5
Lås en dør Trinn 5

Trinn 5. Kontroller at døren er låst

Prøv å vri på dørhåndtaket og skyv døren åpen. Hvis knappen dreier og døren åpnes, låste du ikke døren. Hvis knotten skrangler, men ikke snur, har du låst døren.

Metode 3 av 5: Låsing av en dødbolt

Lås en dør Trinn 6
Lås en dør Trinn 6

Trinn 1. Sjekk døren din for en dødbolt

Skruen skal være et sirkulært stykke metall, alt fra noen få centimeter til noen få fot rett over dørhåndtaket. Dødbolten fungerer akkurat som dørhåndtaket, men den bruker en annen nøkkel, og bolten er mye tyngre. På utsiden av døren skal dødbolten ligne på et annet nøkkelhull. På innsiden av døren skal dødbolten ha en tung, roterbar bryter. En låst dødbolt vil forhindre at døren åpnes selv om dørhåndtaket snur.

Ikke bekymre deg hvis døren din ikke har en lås. En dødbolt er ikke en viktig sikkerhetsfunksjon, selv om det vil gjøre døren din enda vanskeligere å bryte gjennom

Lås en dør Trinn 7
Lås en dør Trinn 7

Trinn 2. Lås en dødbolt utenfra

Hvis du har en nøkkel til dødbolten, kan du bruke den. Denne nøkkelen skal være forskjellig fra nøkkelen som passer til dørhåndtaket. Lukk døren og stå utenfor. Skyv nøkkelen inn i nøkkelhullet og slå den med klokken så langt den kommer. Hvis du dreier nøkkelen langt nok, bør døren låses.

  • For å fjerne nøkkelen, vri den mot klokken tilbake til posisjonen der du skyv den inn-men ikke lenger! Trekk nøkkelen ut av nøkkelhullet.
  • Prøv å vri på dørhåndtaket og skyv døren åpen. Hvis døren ikke rykker, har du låst dødbolten. For å låse opp låsen, vri nøkkelen mot urviseren så langt den går-akkurat som dørhåndtaket.
Lås en dør Trinn 8
Lås en dør Trinn 8

Trinn 3. Lås en blindbolt fra innsiden

Du trenger ikke en nøkkel for å låse en dødbolt fra innsiden. Finn den vridbare bryteren på innsiden av døren. Vri bryteren med klokken så langt den går. Dette skal skyve dødbolten på plass.

For å låse opp låsebolten, bare vri bryteren mot klokken så langt den kommer. Dette trekker den tunge dødbolten tilbake i døren

Lås en dør Trinn 9
Lås en dør Trinn 9

Trinn 4. Vurder å installere en dødbolt

Dette kan være en fin måte å låse huset ditt på hvis du er spesielt bekymret for sikkerheten. Vurder behovet ditt for personvern. En dødbolt vil gjøre døren vanskeligere å bryte gjennom, men det betyr også en annen nøkkel å holde oversikt over.

Vurder å leie en låsesmed for å installere en dødbolt. Prosessen kan være vanskelig hvis du ikke har erfaring med låser eller trebearbeiding. Du vil ikke skade døren din

Metode 4 av 5: Låsing av en PVCu- eller komposittdør

Lås en dør Trinn 13
Lås en dør Trinn 13

Trinn 1. PVCu- og komposittdører låses med flerpunktslåssystemer som låser døren inn i rammen på flere punkter

Lås en dør Trinn 14
Lås en dør Trinn 14

Trinn 2. Lukk døren inn i rammen

Lås en dør Trinn 15
Lås en dør Trinn 15

Trinn 3. Trekk håndtaket opp for å aktivere flerpunktslåsen

Lås en dør Trinn 16
Lås en dør Trinn 16

Trinn 4. Vri nøkkelen eller tommelen i sylinderen for å forhindre at låsen kobles ut

Metode 5 av 5: Låsing av en tredør

Lås en dør Trinn 17
Lås en dør Trinn 17

Trinn 1. Det er to hovedtyper av lås på en tredør - nattlåser og dødlås

Lås en dør Trinn 18
Lås en dør Trinn 18

Trinn 2. Lukk døren inn i rammen

Nattlåsen vil komme inn i låsen og holde døren på plass.

Lås en dør Trinn 19
Lås en dør Trinn 19

Trinn 3. Skyv skruen ned på nattlåsen for å forhindre at spaken eller låsen fungerer, selv utenfra

Lås en dør Trinn 20
Lås en dør Trinn 20

Trinn 4. Hvis du låser utsiden med en kompatibel nattlås, vri nøkkelen i sylinderen mot låserammen for å låse låsen

Anbefalt: