Hvordan kle og kle av lett i klær med glidelåser og knapper i ryggen

Innholdsfortegnelse:

Hvordan kle og kle av lett i klær med glidelåser og knapper i ryggen
Hvordan kle og kle av lett i klær med glidelåser og knapper i ryggen
Anonim

Mange klesplagg for kvinner og jenter i alle aldre har glidelåser, knapper eller andre lukninger bak. Dette kan gjøre det vanskelig eller tidkrevende å ta av eller fjerne plagget uten hjelp. Av denne grunn kan du være tilbøyelig til å bruke slike ting sjeldnere, selv sjelden. Men hvis du vet noen triks, er problemet løst. Plagg med lukking i ryggen kan bli dine favoritt, vakreste og mest behagelige klær å ha på, og du kan gå med dem nesten hver uke.

Nedenfor finner du tips, triks og teknikker som vil komme deg i gang på veien mot å bli en proff.

Trinn

Kle og kle deg enkelt i klær med glidelåser og knapper på ryggen Trinn 1
Kle og kle deg enkelt i klær med glidelåser og knapper på ryggen Trinn 1

Trinn 1. Spør deg selv: "Må jeg virkelig bruke glidelåsen/knappene"?

Noen baklukninger må virkelig være åpne for at plagget kan tas på eller fjernes. Andre er bare der for estetiske formål eller kan forbli lukket på visse figurer. Siden dette kan være tilfelle, test plagget for å se om det bare kan skli på.

  • Hvis det er en bluse eller kjole, kan du prøve å trekke den over hodet ditt.

    De fleste turtlenecks, mock turtlenecks, gensere og T-skjorter med glidelåser i ryggen har glidelåser som gir muligheten til å trekke plagget over hodet ditt uten å skade frisyren din eller er der for å gjøre plagget ekstra fasjonabelt. Ofte kan de forbli lukket under genseren hvis man ønsker det

  • Hvis det er et skjørt eller bukser, og midjen er elastisk, kan du kanskje bare trekke den på, enten over hodet (for skjørt) eller ved å gå inn i det.
  • Selv om en glidelås må være åpen, trenger den kanskje ikke være åpen hele veien. For eksempel, på noen kjoler med glidelåser i hele ryggen, trenger glidelåsen bare å være noen få centimeter åpen for å slippe hodet og armene gjennom. På noen topper trenger glidelåsen bare å være åpen for å slippe hodet gjennom. På noen plagg med ryggknapper trenger bare den øverste knappen å være åpen. Dette kan variere avhengig av figur.
  • Alt dette avhenger av figur og stoff. Hvis en midje er mindre enn en byste og ikke er elastisk, må midjen være åpen. For en som har en tung midje, kan den muligens forbli lukket. Stretchy stoff er mer sannsynlig å være i stand til å forbli lukket enn ikke-elastisk.
Kle og kle deg enkelt i klær med glidelåser og knapper på ryggen Trinn 2
Kle og kle deg enkelt i klær med glidelåser og knapper på ryggen Trinn 2

Trinn 2. Vet hvilke deler av ryggen du kan nå lettest

Dette varierer med hver person. Nesten alle kan nå baksiden av nakken og livet uten problemer. Dette gjør det enkelt å glide et skjørt, skort eller bukser, å knappe en knapp på baksiden av en bluse, eller knytte et slips på baksiden av en badedrakt.

For å vite hva annet du kan nå, legg din dominerende hånd over skulderen og din svakere arm bak korsryggen. Prøv å få dine to hender til å nå. Hvis de kan, kan du nå alle deler av ryggen en glidelås ville dekke uten problemer

Kle og kle deg enkelt i klær med glidelåser og knapper på ryggen Trinn 3
Kle og kle deg enkelt i klær med glidelåser og knapper på ryggen Trinn 3

Trinn 3. Vær glad hvis plagget er et skjørt, en BH eller en bikinitopp

I så fall er det noen veldig gode nyheter. Du trenger ikke å strekke deg tilbake i det hele tatt. Det samme gjelder for noen andre plagg også, inkludert noen kjoler og bluser.

  • For et skjørt, bare legg det på 'bakover' (lukkene foran), fest og roter 180 °. For å være sikker på at du har glidelåsen helt sentrert bak, må du kontrollere at sidesømmene er på sidene.
  • For BH -er, fest før du legger armene i stroppene, roter og legg deretter armene i stroppene (de er vanligvis tøyelige nok til å tillate dette).
  • Gjør dette for bikinitoppene, så kan du enkelt knytte bak i nakken (se trinn 2), eller knytte foran og deretter strekke deg over hodet.
  • For et ermet plagg, for eksempel en kjole eller bluse, kan du gjøre dette hvis du er i stand til å fjerne armene fra ermene mens du er helt festet. For å gjøre dette, ta på plagget bakover, glidelås eller knappen helt, fjern armene fra ermene, roter 180 °, og legg deretter armene tilbake i ermene der de hører hjemme.
  • For en stroppeløs kjole, følg instruksjonene for et skjørt.
Kle og kle av lett i klær med glidelåser og knapper på ryggen Trinn 4
Kle og kle av lett i klær med glidelåser og knapper på ryggen Trinn 4

Trinn 4. Bruk et speil

Dette lar deg se hva du gjør bedre. Speilet lar deg se nøyaktig hvor du legger hendene bak ryggen, og er nyttig når du er nybegynner.

Kle og kle deg enkelt i klær med glidelåser og knapper på ryggen Trinn 5
Kle og kle deg enkelt i klær med glidelåser og knapper på ryggen Trinn 5

Trinn 5. Glidelås en kjole med full glidelås

Mange kjoler har glidelåser som må glidelås helt ned for å ta på/fjerne. Hvis en kjole er elastisk og har midje og/eller byste, vil dette mest sannsynlig være tilfelle. I så fall avhenger metoden din av typen glidelås. Undersøk trekkfliken på glidelåsen for å finne ut hva metoden vil være.

  • Hvis trekkfliken har et hull i den, er det veldig enkelt å glide. Det er to måter å gjøre dette på. Enten kan du knytte en snor gjennom den. Eller du kan bruke en kroklignende gjenstand festet til en pinne. Mange vanlige gjenstander kan oppfylle dette formålet, inkludert de som brukes til å henge bilder eller et binders som er bøyd i riktig form. Fest den til en stavlignende gjenstand ca 12-18 og der har du den-et glidelåsverktøy. For å glidelå plagget kan du enten plassere det i glidelåshullet før du kommer inn i plagget. Eller du kan sannsynligvis nå plagget glidelås mens plagget er på deg (se trinn 2.) Når det gjelder avkledning, kan du enkelt nå det som i trinn 2. Hvis det er på et lavere punkt nær brystnivå, vil du har sannsynligvis flere problemer med å gjøre det på denne måten, men du kan sannsynligvis nå det med hånden og glide det ned selv.

    Et alternativ for glidelåser med hull er å feste en permanent trekklist som blir en del av plagget. Et 2-3 "stykke skinn, semsket skinn eller et matchende sterkt stoff er best. For å gjøre dette, tre stripen gjennom hullet i glidelåsen, bind den deretter i midten en eller to ganger. Strimmelen blir da bare en annen interessant del av kjolen. Noen kjoler kommer faktisk med en slik stripe inkludert

  • Hvis trekkfanen ikke har hull, som i den usynlige glidelåsen som har vært vanlig på 2000-tallet, konstruer du et verktøy som beskrevet ovenfor, men i stedet for en kroklignende gjenstand, bruk en metallklips som den som finnes i en kontorrekvisita.
  • Mange glidelåser kommer sammen med krok-og-øyelukninger. Mange kvinner ser bort fra å feste dem, men hvis de er festet, er utseendet mer smigrende. Hvis krok-og-øyelukkingen er på baksiden av nakken, bør den være ganske enkel å feste. Å bruke et speil som i trinn 4 kan hjelpe. Hvis det er i midten av brystet, bruker du to metallklips og stick -enheter som beskrevet i trinnet ovenfor, klipper det ene på hver side av stoffet, og skyver det sammen til du kobler dem sammen.
Kle og kle deg enkelt i klær med glidelåser og knapper på ryggen Trinn 6
Kle og kle deg enkelt i klær med glidelåser og knapper på ryggen Trinn 6

Trinn 6. Ta tak i knappene bak

Knapper bak på en kjole eller bluse kan virke mer utfordrende enn glidelåser. Men de er ikke umulige, og de er mer gjennomførbare enn du tror.

  • En enkelt knapp på halsenivå er veldig enkel, og er faktisk raskere og enklere enn å knappe 6-7 knapper foran på en klassisk skjorte med knapp. Bruk nok av disse toppene, og du vil snart oppdage det. Ditto for 2-3 knapper nær toppen.
  • Hvis toppen har knapper omtrent halvveis ned fra nakken, må du bestemme hvor mange av knappene som virkelig må være åpne for å få plagget av og på. Hvis bare noen av dem trenger å være åpne, kan du bare nå dem som i trinnet ovenfor. Hvis ikke, kan du trekke opp baksiden av plagget til de nedre knappene når halsen, og deretter trykke på/fjerne knappene.
  • Hvis knappene går i hele lengden av ryggen, kan det høres vanskelig ut. Men det er ikke håpløst. Den gode nyheten er at du sannsynligvis lett kan nå alle unntatt midtknappene. De midterste knappene kan nås ved å trekke opp som i trinnet ovenfor. Men de er sannsynligvis under skuldernivå. Dette betyr at du kan ta plagget bakover, knappe dem foran, rotere plagget til knappene er bak, plassere armene i ermene og deretter trykke på resten. Prøv dette et par ganger, så blir du proff.
  • Mange plagg med knapper i ryggen er romslige nok til at du kan ta dem på bakover (som i trinn 3), feste knappene, fjerne armene fra ermene, rotere 180 °, og deretter legge armene tilbake i ermene der de hører hjemme.
Kle og kle av lett i klær med glidelåser og knapper på ryggen Trinn 7
Kle og kle av lett i klær med glidelåser og knapper på ryggen Trinn 7

Trinn 7. Fest et plagg på baksiden relativt enkelt

Noen kjoler og topper har et slips bak i livet som gjør at midjen sitter og må derfor være åpen for å ta av/fjerne plagget. Bikinier og til og med noen badedrakter i ett stykke knytter seg bak i nakken og noen ganger bak på brystet. Hvis du kan knytte en sko, kan du også knytte noe i ryggen, og det burde være den siste av bekymringene dine.

  • Trinn 4 (bruk av et speil) kan være gode råd her til du får følelsen av hva du gjør.
  • Som nevnt ovenfor, for en bikini med dobbelt slips, kan slipset på baksiden av brystet bindes foran.
  • Å binde opp bør være like enkelt som å trekke i en snor med mindre du ender opp med en utilsiktet knute. For å løsne en knute, følg rådene i trinn 6 for å fjerne armene fra ermene og deretter rotere. Dette vil bringe knuten foran, slik at du kan jobbe med den.

Tips

  • På samme måte, i motsetning til hva man kan tro, kan en bluse laget av polyester eller et lignende materiale med en knapp i ryggen være like behagelig som en T-skjorte, om ikke bedre. Kombiner den med jeans, og du kan ha bekvemmeligheten eller være "kledd" når det er nødvendig mens du har komforten til en T-skjorte mens du slapper av.
  • Plagg med lukking i ryggen regnes generelt som mer kledelig, selv når de markedsføres for å brukes uformelt. Ved å ha på deg et plagg med lukking i ryggen, øker du mengden respekt du vil få fra andre fordi det er kjekkere.
  • Hvis været er kult, vil du mest sannsynlig ha på deg bukser. Men hvis du har på deg et skjørt eller en kjole i kaldere vær, kan du kombinere det med leggings for varme. Leggings er veldig behagelige og kan også få antrekket ditt til å se mer attraktivt ut hvis det matches riktig.
  • Når du mestrer alle disse ferdighetene, vil du oppdage at glidelåsing bak på en kjole eller knapping av en enkelt knapp på baksiden eller en bluse vil være mye enklere og raskere enn å knappe 6-7 knapper foran på en knapp med skjorte. Og det du har på deg vil være langt mer behagelig.
  • I motsetning til hva man kanskje tror, er mange kjoler med glidelås veldig behagelige (som mange andre kjoler). Hvis glidelåsen bak ikke er et problem for deg, kan en kjole som blir eldre tjene andre formål for deg enn å kle deg. Den kan brukes som huskjole, bassengkjole eller nattkjole. Samtidig er den sannsynligvis egnet til å kjøre ærend om nødvendig.
  • Plagg med lukking i ryggen er ikke de eneste kledelige klærne som finnes og er langt fra det. Denne artikkelen gir bare tips om hvordan du bruker dem.
  • Kjoler med full glidelås er faktisk det letteste å komme inn i av noen plagg. Når glidelåsen er helt åpen, holder du bare kjolen foran deg med den åpne ryggen mot deg, går inn og glidelås. Det samme kan ikke sies om en kjole som glidelås eller knapper foran eller er en genser. Dette er flott for de med gode armer og ikke så gode ben.
  • Hvis du har på deg et plagg med lukking i ryggen, kan du være praktisk kledd når du trenger det. For eksempel, hvis du tilbringer mesteparten av dagen med å gjøre mer rolige aktiviteter som ikke har noe spesielt påkledningsbehov, så gå ut uplanlagt senere og må se mer presentabel ut, vil du allerede være kledd ut og ikke trenger å bytte.
  • Plagg med rygglukking av alle typene beskrevet her er tilgjengelig på markedet for å passe alle budsjetter. De er like lett å finne i avanserte forhandlere og lavprisbutikker. Uansett inkluderer anledninger de vanligvis er designet for, arbeid, fester, datoer, sammenkomster med venner og formelle arrangementer. De er også flotte for høyskoler, ærender og religiøse tjenester. Sundresses er flotte for enhver varm sommerdag i stedet for en tanktopp og shorts, og gir dermed fordelen med ett stykke.
  • Noen ermeløse solkjoler designet for varmt vær kan brukes som trøyekjoler i kjøligere vær over en topp av enhver ermelengde. Hvis du velger å gjøre dette, trenger du kanskje kjolen i en større størrelse for å gi plass til toppen under. Ikke alle slike kjoler vil se bra ut på denne måten, men noen vil.
  • Noen kjoler, i stedet for å ha glidelåser bak, har glidelåser i siden. Man kan villedende tro at dette er lettere å zip, ta på og fjerne. Det er faktisk vanskeligere. Fordi glidelåsen er av til den ene siden i stedet for å være i midten, kan den ikke nås jevnt med begge armer. Disse glidelåsene er vanligvis på venstre side av plagget. Det er vanskeligere å bringe venstre arm nær den i hele lengden, og høyre arm kan ikke lett nå alle deler av lengden. Glidelåsen som henger under skulderen har et merkelig utseende, og kjolen har ikke fordelen eller kan tråkkes inn.

Advarsler

  • Noen jumpsuits og rompers glidelås eller mer sjelden knapp i ryggen. (En "jumpsuit" er et bukseklær i ett stykke og en "romper" er et shorts i et stykke.) Disse kan være blant de mest behagelige plaggene å ha på seg når de er på deg. Mange er så komfortable at de kan brukes til atletisk aktivitet. Men de krever opplåsing og refastening hver gang du går på do. Det samme kan sies om bukser eller shorts som glidelås i ryggen, selv om de er lettere. Hvis du velger å bruke et slikt plagg, bør du vurdere hvor enkelt det er for deg selv og hvor ofte du trenger å bruke toalettet den dagen du bruker det. Husk at du vil føle det vanskelig å måtte be en fremmed om hjelp i det offentlige med jumpsuiten/kjolen.
  • På samme måte liker mange kvinner å kle seg når de kommer sammen med venner for å handle klær. Og det er en god sjanse for at noen av klærne du vil prøve vil få lukkede rygg. Denne artikkelen kan være akkurat det du trenger for å gjøre deg klar. Uansett hva du handler etter, vil du kunne fjerne plagget du har på deg når du kommer til innredningsrommet, og deretter kle på deg igjen når du er ferdig med å prøve klær.
  • Ditto for å kaste en kjole på toppen av en badedrakt i ett stykke mens du reiser til/fra bassenget eller stranden. Siden badedrakten må fjernes for å bruke toalettet, må også kjolen.
  • Som med alle plagg, les pleieinstruksjonene før vask og tørking. Sørg for å følge nøyaktig hva det står. Instruksjonene er der av en grunn. Noen plagg kan enkelt kastes i vaskemaskinen og tørketrommelen så mange ganger du vil. Andre krever vask i en spesiell syklus, kan ikke tørkes i tørketrommelen eller må rengjøres. Noen plagg kan strykes; andre kan ikke. Det siste du vil gjøre er å skade det dyrebare plagget du er så glad i.

Anbefalt: