Slik spiller du Candy Land: 10 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik spiller du Candy Land: 10 trinn (med bilder)
Slik spiller du Candy Land: 10 trinn (med bilder)
Anonim

I generasjoner har gutter og jenter likte Candy Land som et av deres første brettspill. Spillet har fargetema, og det er ingen lesing involvert, noe som gjør det til et godt spill for små barn. Reglene er enkle og enkle å lære, men du kan også bruke små variasjoner for å gjøre spillet enklere eller vanskeligere å spille.

Trinn

Del 1 av 2: Forberedelse til å spille

Spill Candy Land Trinn 1
Spill Candy Land Trinn 1

Trinn 1. Sett opp brettet

For å sette opp Candy Land -brettet, brett det ut og legg det på spilleflaten. Sørg for at du plasserer brettet et sted som alle kan nå det. Et stort bord eller teppebelagt gulv gir gode spilleflater.

Spill Candy Land Trinn 2
Spill Candy Land Trinn 2

Trinn 2. Bland kortene og sett dem sammen i en haug

Sørg for at alle kortene vender ned, slik at ingen spiller kan se hva de vil plukke opp fra toppen av kortstokken. Plasser kortene et sentralt sted slik at alle spillerne kan nå dem.

Spill Candy Land Trinn 3
Spill Candy Land Trinn 3

Trinn 3. Legg pepperkakebønner på startfeltet

Spillet kommer med fire pepperkakebønner. Hver spiller bør velge en av disse pepperkakebønnene og plassere den på startplassen på Candy Land -brettet.

Spill Candy Land Trinn 4
Spill Candy Land Trinn 4

Trinn 4. La den yngste spilleren gå først

La alle spillerne kunngjøre bursdagene sine for å finne ut hvem som er den yngste spilleren. Den spilleren får gå først og deretter spille pasninger til venstre. Hold svingene i bevegelse med klokken gjennom hele spillet.

Del 2 av 2: Spille spillet

Spill Candy Land Trinn 5
Spill Candy Land Trinn 5

Trinn 1. Tegn et kort og flytt til nærmeste tilsvarende farge

I begynnelsen av din tur, tegne et kort og sjekk for å se hva som er på det. Hvert kort vil enten ha en firkant, to firkanter eller et bilde. Hvert av disse kortene lar deg gjøre noe annerledes på din tur.

  • Enfarget firkant: Flytt bonden din til det første fargerommet på brettet som matcher fargekanten på kortet du har tegnet.
  • To fargekanter: Flytt bonden din til det andre fargerommet på brettet som matcher fargekvadratet på kortet du har tegnet.
  • Bilde: Flytt bonden din ELLER bakover til bildekanten som matcher bildekortet du har tegnet.
Spill Candy Land Trinn 6
Spill Candy Land Trinn 6

Trinn 2. Ta snarveier når det er mulig

Det er to snarveier på brettet som lar deg gå raskere fremover hvis du lander på et av disse spesielle mellomrommene. De to snarveiene ligger på Rainbow Trail og Gumdrop Pass.

  • Snarveierommet på Rainbow Trail er oransje, og det på Gumdrop Pass er gult. Hvis du lander på et av disse mellomrommene, følger du snarveien oppover til rommet over den.
  • Du må lande på den nøyaktige plassen for å bruke en snarvei. Du kan ikke bruke en snarvei hvis du bare går forbi den.
Spill Candy Land Trinn 7
Spill Candy Land Trinn 7

Trinn 3. Mist en sving hvis du lander på en lakrisplass

Det er tre lakrisplasser på brettet. Hvis du lander på et av disse mellomrommene, mister du en sving. Husk at du ikke mister en sving hvis du bare går forbi en lakrisplass. Du må lande på den nøyaktige plassen for å miste en sving.

Spill Candy Land Trinn 8
Spill Candy Land Trinn 8

Trinn 4. Fortsett til du når slutten

Den første spilleren som når det flerfargede regnbueområdet på slutten av brettet, har gjort det til godterislottet. Spilleren som først kommer til godterislottet vinner spillet!

Spill Candy Land Trinn 9
Spill Candy Land Trinn 9

Trinn 5. Gjør spillet enklere for yngre spillere

Hvis du spiller med veldig små barn, kan du bruke en regelvariasjon som lar spillere kaste kort som ville sende dem bakover på brettet. Hvis et barn trekker et kort som sender pepperkakebonden bakover i stedet for fremover, kan barnet ganske enkelt kaste kortet og tegne et nytt.

Spill Candy Land Trinn 10
Spill Candy Land Trinn 10

Trinn 6. Legg til kompleksitet for eldre spillere

Hvis du spiller med eldre barn eller voksne, kan du bruke en regelvariasjon som lar spillere trekke to kort per tur og velge hvilket som skal brukes. Denne variasjonen legger til et element av strategi i spillet. Spillerne trekker to kort per tur, velg ett som skal brukes og kast det andre kortet.

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Anbefalt: