3 måter å rengjøre en luftmadrass på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å rengjøre en luftmadrass på
3 måter å rengjøre en luftmadrass på
Anonim

Luftmadrasser er flotte for gjester og skaper raskt en soveplass i alle rom. På grunn av det delikate materialet de er laget av, kan de ikke rengjøres som vanlige madrasser. Luftmadrasser kan imidlertid rengjøres raskt og enkelt. Når de er rene, bør du vedlikeholde og reparere dem på riktig måte ved langvarig bruk.

Trinn

Metode 1 av 3: Gjør en rutinemessig rengjøring

Rengjør en luftmadrass Trinn 1
Rengjør en luftmadrass Trinn 1

Trinn 1. Rengjør etter hver bruk

Det er ideelt å rengjøre luftmadrassen etter hver bruk. Hvis det ikke er mulig, er det godt å rengjøre det en gang i måneden. I det minste bør du rengjøre den en gang i sesongen, avhengig av hvor ofte du bruker den. Rengjør luftmadrassen umiddelbart hvis du oppdager mugg eller mugg.

Rengjør en luftmadrass Trinn 2
Rengjør en luftmadrass Trinn 2

Trinn 2. Rengjør med vann og mild såpe

Hell noen dråper mild såpe i en bolle med vann. Fukt en ren klut med vann og såpe. Skrub forsiktig hvert område av madrassen med kluten, og vær spesielt oppmerksom på flekker. La madrassen lufttørke.

Rengjør en luftmadrass Trinn 3
Rengjør en luftmadrass Trinn 3

Trinn 3. Tørk av pumpen med en fuktig klut

Bruk et mildt vaskemiddel og en fuktig klut på pumpen til luftmadrassen. Tørk av den og la den lufttørke. Hold pumpen borte fra støv ved å lagre den i en eske eller beholder.

Rengjør en luftmadrass Trinn 4
Rengjør en luftmadrass Trinn 4

Trinn 4. Dryss natron for å redusere lukten

Dryss natron på madrassen. Du bør dekke luftmadrassen lett, men det er ikke nødvendig å bruke mye natron. La natronen sitte i noen minutter og støvsug den deretter.

Metode 2 av 3: Fjerne mugg og mugg

Rengjør en luftmadrass Trinn 5
Rengjør en luftmadrass Trinn 5

Trinn 1. Ta madrassen utenfor

Ta madrassen ut hver måned eller to og la den stå ute i løpet av en varm og solrik dag. Sollyset vil fordampe fuktigheten som har samlet seg i madrassen. Det vil også drepe enhver muggoppbygging.

Rengjør en luftmadrass Trinn 6
Rengjør en luftmadrass Trinn 6

Trinn 2. Bruk eddik og vann for å fjerne mugg

Lag en blanding som er halv eddik og halvt vann. Bruk en kopp hvit eddik og en kopp vann. Dypp en svamp eller klut i blandingen og gni den forsiktig over luftmadrassen. Skyll med vann og la madrassen lufttørke.

Rengjør en luftmadrass Trinn 7
Rengjør en luftmadrass Trinn 7

Trinn 3. Bland isopropylalkohol og vann for å fjerne mugg

Lag en blanding av isopropylalkohol og varmt vann i en bolle eller bøtte. Fukt en svamp med blandingen. Bruk svampen til å rengjøre luftmadrassen. Skyll med vann og la madrassen lufttørke når du er ferdig.

Rengjør en luftmadrass Trinn 8
Rengjør en luftmadrass Trinn 8

Trinn 4. Påfør et desinfeksjonsmiddel

Du kan bruke et hvilket som helst desinfeksjonsmiddel, for eksempel Lysol, for å drepe mugg eller mugg på luftmadrassen. Spray desinfeksjonsmiddelet over området der mugg og/eller mugg dukker opp. Desinfeksjonsmidlet vil også drepe sporene som kan føre til at mugg vokser i fremtiden.

Metode 3 av 3: Vedlikeholde en luftmadrass

Rengjør en luftmadrass Trinn 9
Rengjør en luftmadrass Trinn 9

Trinn 1. La madrassen tømmes uten hjelp

For å tømme luft må du vanligvis trekke i pluggen eller vri en ventil. Ikke hopp på luftmadrassen mens den tømmes for å fremskynde prosessen. Du bør ikke slå den eller bruke noe for å få luften til å slippe ut raskere. Å tvinge ut luften kan skade madrassen, pluggen og ventilen.

Med noen tynnere luftmadrasser kan du brette madrassen i to for å tvinge luften ut

Rengjør en luftmadrass Trinn 10
Rengjør en luftmadrass Trinn 10

Trinn 2. Brett forsiktig

Hold luftpluggen eller ventilen åpen mens du bretter madrassen. Når luften er ute, legger du madrassen flat ut og bretter den på langs to ganger på seg selv til du har et tynt rektangel. Start deretter fra motsatt ende av pluggen eller ventilen og bruk håndflatene til å rulle den tett, som om du ruller en sovepose.

Bruk knokene og fingrene mens du ruller for å legge press på madrassen

Rengjør en luftmadrass Trinn 11
Rengjør en luftmadrass Trinn 11

Trinn 3. Bruk et beskyttende deksel

Bruk av et trekk kan forlenge madrassens levetid, samt beskytte den mot insekter, søl og mugg. Et vinylglidelås vil fungere for å beskytte en luftmadrass. Ta på trekket hver gang du bruker madrassen, og fjern det når du er ferdig med å bruke madrassen.

Rengjør en luftmadrass Trinn 12
Rengjør en luftmadrass Trinn 12

Trinn 4. Unngå å oppbevare madrassen i fuktige områder

Oppbevaring av luftmadrass i et område med fuktighet eller høye temperaturer kan forkorte levetiden til luftmadrassen. Høye, svingende temperaturer og fuktighet vil legge unødvendig belastning på materialene. Dette er grunnen til at garasjer og uferdige kjellere ikke er gode områder for oppbevaring av luftmadrasser. Oppbevar luftmadrassen ved romtemperatur.

Tips

  • Rengjør luftmadrassen når du merker flekker, skitt eller lukt. Du kan gjøre en rutinemessig rengjøring noen få måneder hvis du bruker luftmadrassen ofte.
  • Hvis du tror det kan være mugg eller mugg i luftmadrassen din, er det best å bare investere i en ny. Sørg for å holde den nye madrassen tørr og lagre den riktig for å unngå fremtidige komplikasjoner.

Advarsler

  • Ikke la skarpe gjenstander være i nærheten av en luftmadrass. Gjenstander, for eksempel penner, kan forårsake punktering i en luftmadrass.
  • Bruk gummihansker mens du rengjør luftmadrassen hvis du bruker isopropylalkohol.

Anbefalt: