Hvordan male and på rad i akvarell: 13 trinn

Innholdsfortegnelse:

Hvordan male and på rad i akvarell: 13 trinn
Hvordan male and på rad i akvarell: 13 trinn
Anonim

En andemor og babyene hennes som marsjerer på rad er et morsomt syn å se. Det er skrevet illustrerte bøker om disse sjarmerende skapningene som går med en vattel og har svømmeføtter. Disse akvatiske fuglene er ikke vanskelige å tegne, og en rekke dunete andungen, i tett formasjon, ledet av mamma, er enkle og morsomme å male. Siden vann er deres habitat, gir det mye mening å skildre dem på eller i nærheten av vannet i akvarellmediet.

Trinn

Del 1 av 3: Planlegging og skisse

Få komfortable hekker
Få komfortable hekker

Trinn 1. Bli komfortabel med å tegne ender

Den voksne anda kan tegnes i tre enkle former; kropp, nakke og hode. Legg til ben, føtter og det særegne, avrundede nebbet for å fullføre moren.

Trinn 2. Tegn færre former for andungen

Prøv forskjellige poser fordi de, som alle babyer, liker å utforske sin nye verden fra mange utsiktspunkter og vinkler.

Daddyduck
Daddyduck

Trinn 3. Tegn en drake eller pappaand

Planlegg på forhånd hvis du vil inkludere en drake. Han krever bare en mer grunnform enn hunnen, men fargene hans er unike.

Miljøand
Miljøand

Trinn 4. Tenk på forskjellige miljøer for ender

De kan inkludere en park, et gjengrodd ugressområde nær vann, en dam, et barnebasseng i bakgården eller en regnfylt takrenne.

Andunger 9729
Andunger 9729

Trinn 5. Få ekstra informasjon om hvordan ender ser ut

Studer barnebilder fra biblioteket, for eksempel Make Way for Ducklings eller the Ugly Duckling. Se på hva internett kan tilby av Googling ender og andungen.

Skissepennel
Skissepennel

Trinn 6. Hold fantasien din i gang

Inspirasjon kommer. Plutselig vil du kunne se for deg hvordan du vil at maleriet ditt skal se ut. På et ark med #140 kaldpresset akvarellpapir i en pute, snudd tilbake for å bruke pappstøtten for å støtte papiret, skissere ideene dine.

Del 2 av 3: Maling

Sett deg selv
Sett deg selv

Trinn 1. Sett deg ned på et godt opplyst sted

Ha litt vann på fargeklossene i et godt sett med akvareller for å aktivere pigmentene. Du trenger også børster, en vannbeholder, noen vev for å fange drypp og for å absorbere overflødig vann fra penselen. Legg ut et mindre stykke vannfargepapir for å teste farger.

Hardt først
Hardt først

Trinn 2. Begynn når som helst du vil

Mange liker å gjøre det de anser som den "harde" delen først. Dette er for noen tallene eller hovedemnet. Andre liker å begynne med å gjøre bakgrunnen, men begge veier er bra.

Først
Først

Trinn 3. Arbeid ganske blek i begynnelsen

Gjør dette ved å fortynne fargen med mye vann. Glid på et rent fargebelegg, og arbeid til hele maleriet har et fargelag. Sikt på en all-over pels først. La dette tørke og bruk en hårføner hvis du ønsker det.

Punchupfarger
Punchupfarger

Trinn 4. Punch opp fargene med et annet lag med maling

Legg til skygger på undersiden av endene, under vingene, hodet og nakken. Sett dypere farger på gress, markvann og himmel. La dette laget tørke grundig igjen.

Del 3 av 3: Legge til detaljer

Trinn 1. Bruk en liten spiss børste for å legge til detaljer

På fuglene, legg til nebber. Tekstur de voksne med korte slag for å representere fjær. På babyene representerer du dunet med små prikker og korte slag.

Sluttmerker på papir
Sluttmerker på papir

Trinn 2. Gjør siste hånd

Med en fin, spiss børstet aksent det som må tas frem. Fortsett å skissere til et minimum fordi det alltid er bedre å under enn overarbeide et stykke. Du kan alltid legge til flere senere.

Trinn 3. Arbeid som illustratører om ønskelig

Bruk en svart, fin linje Sharpie markør og skisse over fargene. Begge former for etterbehandling er flotte. Nyt den ferdige akvarellen ved å ramme den inn og henge den for alle å se året rundt. Det vil hjelpe deg å huske våren og små andungen som marsjerte bak moren. Det er en god måte å minne deg på å "holde endene på rad" også.

Tips

  • Tegne og male naturen lar deg "eie" den. Ved å male en scene vil du alltid ha en spesiell forbindelse til motivet, stedet osv.
  • Hvis du er nybegynner, glem perfeksjon. Akvarell er et ganske "impresjonistisk" medium. Hvis du vil ha hver detalj, ta et fotografi.

Anbefalt: