Hvordan komme deg ut av å være jordet: 13 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan komme deg ut av å være jordet: 13 trinn (med bilder)
Hvordan komme deg ut av å være jordet: 13 trinn (med bilder)
Anonim

Å bli jordet er noe som hvert barn opplever på et eller annet tidspunkt. Det kan være vanskelig å tåle å bli jordet, men noen ganger er det mulig å komme seg ut av en forankring hvis du viser foreldrene dine litt modenhet og anger. Her er noen trinn du kan følge for å hjelpe deg med å bli grunnløs. Men husk at noen foreldre er strengere enn andre, så disse trinnene fungerer kanskje ikke for alle.

Trinn

Del 1 av 4: Snakk med foreldrene dine

Bli kvitt jordet trinn 1
Bli kvitt jordet trinn 1

Trinn 1. Vær respektfull

Glade foreldre er mindre sannsynlig å holde seg til våpen med en streng straff enn foreldre som fortsetter å føle seg sure med deg. Vis foreldrene dine litt mer respekt og til og med vurdere å gjøre noe hyggelig for dem. Husk imidlertid at hvis du ikke gjorde noe galt, bør du ikke late som du beklager og omvende deg bare for å komme deg ut av straffen. Dyd og ærlighet er bedre enn komfort.

Kom deg ut av å være jordet Trinn 2
Kom deg ut av å være jordet Trinn 2

Trinn 2. Møt på midten

Kompromiss med dem for å se om de vil fjerne deg. Prøv å snakke dem til å gjøre grunnlaget ditt kortere, eller spør om de vil gi deg en alternativ straff, som å gjøre ekstra gjøremål eller gi deg et slag i stedet. Hvis det ikke fungerer, så gi opp, foreldrene dine vil ikke rive seg. De vil se at du ikke nyter straffen din og tror de gjør det riktige

Svar på en moden måte. Ikke kast tantrums eller gi dem den stille behandlingen. Disse svarene vil bare bekrefte i tankene deres at de gjør det riktige

Bli kvitt jordingen Trinn 3
Bli kvitt jordingen Trinn 3

Trinn 3. Tilbring kvalitetstid med foreldrene dine

Bruk litt tid på å snakke og henge med foreldrene dine. I stedet for å fokusere på hvor sint du er på å være jordet, kan du prøve å endre tema ved å bruke tid sammen med foreldrene dine. Dette vil hjelpe alle til å glemme hvor opprørt de er, og kan hjelpe deg med å bli ujordet raskere.

Del 2 av 4: Å vise ansvar

Bli kvitt jordet trinn 4
Bli kvitt jordet trinn 4

Trinn 1. Gjør oppgavene dine uten å bli fortalt

Foreldrene dine vil bli overrasket, og de kan komme til å binde deg. Å gjøre dine gjøremål vil også gjøre foreldrene dine lykkelige fordi det vil spare dem for litt stress. Dette er også en veldig god idé hvis du ikke gjorde det du gjorde i utgangspunktet.

Bli kvitt jordingen Trinn 5
Bli kvitt jordingen Trinn 5

Trinn 2. Godta ansvaret for handlingene dine

Beklager foreldrene dine og innrøm det du har gjort galt. Prøv å løse problemet eller motvirke det du gjorde (f.eks. Fullfør en oppgave du ikke fullførte). Ikke legg skylden på noen andre. Dette viser foreldrene dine at du er ansvarlig for handlingene dine. Det er vanligvis bedre å godta straffen enn å kaste et anfall eller prøve å snakke deg ut av det.

Prøv å begynne samtalen med noe som: "Jeg vet at jeg gjorde en feil, og jeg beklager veldig. Jeg ser nå at det jeg gjorde var galt, og jeg vil jobbe hardt for ikke å gjenta denne handlingen i fremtiden."

Bli kvitt jordet trinn 6
Bli kvitt jordet trinn 6

Trinn 3. Gjør leksene dine

Å få gode karakterer, eller i det minste vise foreldrene dine at du prøver å forbedre karakterene dine, vil også vise foreldrene dine at du oppfører deg ansvarlig. Arbeidet med skolearbeidet ditt vil også vise foreldrene dine at du tenker på fremtiden, noe som er et tegn på ansvar.

Bli kvitt jordet trinn 7
Bli kvitt jordet trinn 7

Trinn 4. Hjelp foreldrene dine rundt i huset

Gå utover det du gjør, og spør foreldrene dine om du kan hjelpe dem med noe annet. Gi din mor en hånd med middag eller hjelp faren din i garasjen. Ta familiehunden en tur. Gjør alt som viser foreldrene dine at du prøver å være hjelpsom og ansvarlig.

Del 3 av 4: Finne måter å takle

Bli kvitt jordingen Trinn 8
Bli kvitt jordingen Trinn 8

Trinn 1. Ha det gøy mens du blir jordet

Hvis foreldrene dine ikke fjerner deg, må du bare gjøre det beste ut av situasjonen din. Å være jordet trenger ikke alltid å være kjedelig. Finn ut hva foreldrene dine lar deg gjøre, og dra nytte av det.

Prøv å leke med søsknene dine eller løp rundt med hunden din. Tilbring litt tid utendørs eller bake noen småkaker med moren din. Eller foreslå en aktivitet som hele familien din kan gjøre sammen som å gå en tur eller spille et brettspill

Bli kvitt jordingen Trinn 9
Bli kvitt jordingen Trinn 9

Trinn 2. Ikke konstant gnage foreldrene dine

Hvis du fortsetter å mase for å bli grunnløs, kan det føre til at du får en lengre straff. Men det vil definitivt vise foreldrene dine at du ikke har lært leksjonen din og at du ikke er klar til å være grunnløs.

Bli kvitt jordingen Trinn 10
Bli kvitt jordingen Trinn 10

Trinn 3. Prøv å være takknemlig

I stedet for å fokusere på det du ikke har eller det du blir begrenset fra, kan du prøve å tenke på alt du har: et tak over hodet, foreldre som elsker deg nok til å disiplinere deg osv. Når du er grunnløs., vær takknemlig for at du igjen kan delta i aktivitetene du liker. Takk foreldrene dine for å hjelpe deg med å lære av dine feil.

Egentlig er det viktig å si ordene. Vis foreldrene dine at du virkelig er takknemlig for å sørge for deg ved å si takk

Del 4 av 4: Unngå fremtidige grunnstøtninger

Kom deg ut av å være jordet Trinn 11
Kom deg ut av å være jordet Trinn 11

Trinn 1. Lær av dine feil

Ikke gjenta den samme handlingen som fikk deg til å banne denne gangen, og lov foreldrene dine at du aldri vil gjøre det igjen. Ikke bli jordet, så du trenger ikke å prøve å komme deg ut av å bli jordet.

Bli kvitt jordingen Trinn 12
Bli kvitt jordingen Trinn 12

Trinn 2. Uttrykk angeren din

Foreldrene dine vil at du skal lære av feilene dine, så hvis du lar dem vite at du beklager det du har gjort, vil de huske det i fremtiden.

Prøv å begynne samtalen med noe sånt som, jeg vet at jeg brøt din tillit med mine handlinger. Jeg beklager veldig, og jeg håper at du vil tilgi meg

Bli kvitt jordingen Trinn 13
Bli kvitt jordingen Trinn 13

Trinn 3. Gjør positiv endring

Vis foreldrene dine at du fortjener deres tillit og respekt ved å vise dem konsekvent positiv oppførsel. Du blir ikke jordet hvis foreldrene dine godkjenner valgene du tar.

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Gjør leksene dine på skolen, ved lunsjtid eller hjelp broren eller søsteren med leksene sine for å gjøre livet lettere for foreldrene dine.
  • Ikke plag foreldrene dine fordi de vil bli mer stresset og jorde deg lenger.
  • Ikke spør engang. De vil fortsette å nekte det fordi de vil at du skal ta ansvar for handlinger.
  • Ikke plag foreldrene dine for å slippe deg av kroken. Det kan føre til at du blir jordet enda lenger.
  • Husk å få øyekontakt mens du snakker med foreldrene dine.
  • Aldri rop eller skrik. Dette viser holdning og viser at du ikke kunne brydd deg mindre.
  • Hold rommet ditt rent og gjør alle gjøremål de ber deg om å gjøre uten å bli fortalt flere ganger.
  • Kanskje prøve å gjøre noe annet som foreldrene dine ikke har forventet at du skal gjøre.
  • Vær fornuftig. Hvis det er en ting foreldre hater, er det når de ikke kan jorde deg. Så lenge du er rimelig, bør du ha det bra.
  • Gjør oppgavene dine for å vise foreldrene dine at du jobber opp med å ta ansvar. Hvis du virkelig vil glede dem, gå utover det du vanligvis forventes å gjøre.
  • Følg alle reglene som foreldrene dine har satt for deg.
  • Husk å alltid være ærlig overfor foreldrene dine når du snakker med dem; dette hjelper dem å stole på deg.
  • Vær snill mot dine brødre/søstre.
  • Hold ting og plass (som soverommet) rent og organisert. Fortell også foreldrene dine at du er det, og pass på at du ikke gjør feilen igjen. Det er også veldig viktig å gå med strømmen.
  • Ikke gå tilbake til foreldrene dine. Det vil få deg jordet i lengre tid.
  • Gjør det de forteller deg og bli på rommet ditt.

Advarsler

  • Ikke krangel med foreldrene dine.
  • Ikke plag foreldrene dine mens de er sure eller stresset.
  • Ikke skrik eller skrik på foreldrene dine. Dette kan forverre situasjonen din.
  • Ikke gå tilbake til det som gjorde at du ble jordet umiddelbart; la foreldrene dine kjøle seg ned først.
  • Ikke be om ting når du blir fortalt "nei" første gangen de kan gjøre straffen lengre.

Anbefalt: