5 måter å holde deg kjølig i varmt vær

Innholdsfortegnelse:

5 måter å holde deg kjølig i varmt vær
5 måter å holde deg kjølig i varmt vær
Anonim

Å holde kjølig i varmt vær er en mangesidig utfordring. Risikoen for å bli for varm i varmt vær inkluderer dehydrering og en rekke varmerelaterte sykdommer, inkludert varmestress, varmekramper, varmeutmattelse eller til og med heteslag. Å holde kroppen kald vil også bidra til å holde humøret rolig, for varme forverrer ofte følelser av stress, spenning og frustrasjon. Det er mange enkle og effektive måter å holde deg kjølig i varmt vær på, og de fleste er rimelige.

Trinn

Metode 1 av 5: Spise og drikke for å holde deg kjølig

Hold deg kjølig i varmt vær Trinn 1
Hold deg kjølig i varmt vær Trinn 1

Trinn 1. Hold deg hydrert

Vann er viktig for å holde deg kjølig i varmt vær. Vann holder kroppen kald og bør være full selv om du ikke føler deg tørst. Det er greit å også drikke kommersielle farvann (for eksempel vitaminvann) eller sportsdrikker som Powerade eller Gatorade, men de er vanligvis ikke nødvendige med mindre du bevisst etterfyller tapte vitaminer/elektrolytter etter en sportsaktivitet.

  • Den beste måten å kontrollere hydratiseringsnivået på er å måle vannlatingens farge. Alt mørkere enn halmfarget er sannsynligvis en indikasjon på at dehydrering er i horisonten, og vann er nødvendig.
  • Hold deg unna sukkerholdige drikker som brus (selv om de er sukkerfrie!); de reduserer kroppens evne til å lagre vann. Unngå også alkoholholdige drikker, kaffe og koffeinholdige drikker, som er naturlige diuretika.
Hold deg kjølig i varmt vær Trinn 2
Hold deg kjølig i varmt vær Trinn 2

Trinn 2. Ikke vent til du er tørst etter å drikke

Drikk rikelig med vann før du utfører noen aktiviteter. Hvis du venter for sent, kan du oppleve kramper, som er et tegn på varme-relatert sykdom. Minn deg selv på å drikke vann ofte med ett av følgende alternativer.

  • Kjøp en slitesterk vannflaske eller vannpakke som du kan tote overalt og fylle på med en trygg vannkran.
  • Frys en flaske vann for å ha med deg. Det vil være solid når du forlater huset, men varmen begynner å smelte det fra det øyeblikket du tar det ut av fryseren. Pakk den inn i et håndkle for å forhindre at kondens påvirker andre ting i vesken.
  • Last ned en vanndrikk -app til telefonen. Angi påminnelser, daglige mål, og til og med spore når du sist tok en drink.
Hold deg kjølig i varmt vær Trinn 3
Hold deg kjølig i varmt vær Trinn 3

Trinn 3. Velg avkjølende mat

Mat kan holde deg kjølig, forutsatt at du gjør de riktige valgene. Velg salater, fersk rå mat, grønnsaker og frukt. “Cool as a agurk” er bokstavelig talt; det er nesten 100% vann, og gir fuktighet for å holde deg kjølig. Unngå å spise kjøtt og proteintung mat i løpet av dagen, fordi disse kan øke metabolsk varmeproduksjon, noe som kan føre til tap av vann.

  • Det kan virke kontraintuitivt, men å spise krydret paprika kan hjelpe deg med å kjøle deg ned. De får deg til å svette, noe som gir en kjølende følelse.
  • Mindre måltider kan også bidra til å holde kjernetemperaturen nede. Store måltider krever at kroppen jobber hardere med å bryte ned alt.
Hold deg kjølig i varmt vær Trinn 4
Hold deg kjølig i varmt vær Trinn 4

Trinn 4. Lag mat uten å bruke ovnen eller komfyren

Finn mat som ikke trenger å tilberedes, eller som ikke trenger varme for å bli tilberedt. Hvis du faktisk må lage mat, må du holde den kalde luften inne og temperaturen nede ved å bruke mikrobølgeovnen i stedet for komfyren eller ovnen. For eksempel kan du mikrobølgeovn frosne grønnsaker og hermetisk suppe i stedet for å lage dem på komfyrtoppen.

  • Kalde supper er gode i varmt vær. Hvis du ikke har prøvd dem ennå, er varmt vær unnskyldningen du trenger! Det faktum at de ofte er sunne, er bare en ekstra fordel.
  • Lag popsicles, slushies, frossen frukt, frossen yoghurt og andre frosne godbiter for å hjelpe deg med å kjøle deg ned.

Metode 2 av 5: Beskytt deg selv mot solen

Hold deg kjølig i varmt vær Trinn 5
Hold deg kjølig i varmt vær Trinn 5

Trinn 1. Hold deg unna solen mens den er på det varmeste

Denne vanvittige tilnærmingen er ikke alltid lett å følge når sommerglede lokker, så det må gjentas. Unngå aktiviteter i middagssolen så mye som mulig. Det er best å begrense solens eksponering mellom klokken 10 og 16. hver dag i de varmere månedene. Når du er ute i disse tider, begrenser du eksponeringen så godt du kan.

  • Planlegg aktiviteter tidlig på morgenen eller senere på ettermiddagen
  • Noen mennesker er spesielt sårbare for varme og bør bo på kjølige steder under varmt vær, for eksempel barn, eldre, overvektige, rødhårede, gingers og de som har helseproblemer.
Hold deg kjølig i varmt vær Trinn 6
Hold deg kjølig i varmt vær Trinn 6

Trinn 2. Bruk solkrem

Selv om solkrem ikke nødvendigvis har en kjølende effekt, er den beskyttende effekten avgjørende under varmere vær. I tillegg til å være smertefullt og skadelig, kan solbrenthet forårsake feber og forskjellige tegn på dehydrering. Hvis den ikke blir kontrollert, kan solbrenthet føre til varmeutmattelse eller varmeslag.

  • Bruk i det minste SPF 15. Hvis du planlegger å være ute en stund, vil SPF 30 være et bedre alternativ.
  • Påfør ofte. Hver annen time anbefales, men den bør brukes på nytt oftere hvis du svømmer eller svetter mye.
  • Påfør omtrent et glass glass med solkrem for å dekke hele kroppen.
Hold deg kjølig i varmt vær, trinn 7
Hold deg kjølig i varmt vær, trinn 7

Trinn 3. Hold deg i skyggen

Trekk deg tilbake for å skygge så mye som mulig. Å ta pauser under trær fungerer dobbelt bra fordi trær slipper ut vann i luften som absorberer noe av varmen. Selv om skyggen ikke senker den faktiske temperaturen, gjør mangelen på sollys at det føles som om temperaturen er opptil 15 grader kjøligere.

Hvis det kommer en sval bris, kan det føles som en ytterligere senking på 5 grader i skyggen

Hold deg kjølig i varmt vær Trinn 8
Hold deg kjølig i varmt vær Trinn 8

Trinn 4. Sprut vann på huden din

Når det er varmt og solfylt ute, er en dukkert i kaldt vann forfriskende. Å hoppe i et basseng er ikke alltid et valg. Ikke glem alternativer for lite vedlikehold som sprinklere. Du kan også prøve å ta dusj eller bade med kaldere vann enn normalt vann for å fjerne kanten.

  • Fyll en sprayflaske med rent vann og sett den i kjøleskapet hjemme eller på jobben. Når du føler deg for varm, spray en fin tåke av det avkjølte vannet over ansikt og kropp for å avkjøle deg raskt. Etterfyll etter behov og oppbevar i kjøleskap.
  • Gjør et spill med å holde deg kul. Samle venner og løp gjennom sprinklere. Kast vannballonger. Ha en sprut pistol kamp.

Metode 3 av 5: Å kle seg for å holde seg kald

Hold deg kjølig i varmt vær Trinn 9
Hold deg kjølig i varmt vær Trinn 9

Trinn 1. Bruk lettere klær

Lette, løstsittende klær vil holde deg kjøligere. Hvis den er lys i fargen, er den enda bedre, da dette vil reflektere varmen og sollyset bedre. Shorts og skjorter med korte ermer er gode valg. Noe som lar luften strømme fritt gjennom og treffer svetten på kroppen din, fungerer best. Følgende forslag er spesifikke måter klær kan maksimere evnen til å holde seg kult:

  • Bomulls- og linklær har en tendens til å holde deg kjølig og absorbere fuktighet.
  • Klær du kan holde mot lyset og se gjennom er gode valg. Sørg for å bruke solkrem når du bruker virkelig tynne klær, da klærne ikke gir tilstrekkelig beskyttelse mot solens skadelige stråler.
  • Syntetiske klær har en tendens til å fange opp fuktighet, noe som får stoffet til å føles tyngre, kleber seg til huden din og begrenser luftstrømmen.
  • Arbeid med lavere luftfuktighet med korte ermer har vist seg å ha en liten fordel. Vei alternativene for UV -eksponering med ditt valg av klær.
Hold deg kjølig i varmt vær Trinn 10
Hold deg kjølig i varmt vær Trinn 10

Trinn 2. Hold hodet dekket

Bruk en lue med bred bremse, en som dekker toppen av hodebunnen din i tillegg til toppen av ørene. Dette bidrar til å holde deg kjøligere ved å gi skygge. Velg en kant som er bred nok til at den også kan dekke baksiden av nakken din.

Lyse hatter kan hjelpe deg med å holde deg kjølig

Hold deg kjølig i varmt vær Trinn 11
Hold deg kjølig i varmt vær Trinn 11

Trinn 3. Bruk pustende fottøy

Avhengig av aktiviteten kan en sko være mer behagelig eller passende enn en annen. Vurder om buestøtte, holdbarhet og komfort er obligatorisk, og velg deretter det beste pustende fottøyet for aktiviteten.

  • Bomullssokker er flotte, men fukttransporterende sokker hjelper føttene med å bli kjøligere.
  • Noen joggesko er designet med tanke på sommermånedene, og gir ventilasjon i en rekke design.
  • Vær forsiktig hvis du bestemmer deg for å gå barbeint. Mange kunstige fortau blir uutholdelig varme under varmt vær og kan brenne føttene.
Hold deg kjølig i varmt vær Trinn 12
Hold deg kjølig i varmt vær Trinn 12

Trinn 4. Velg funksjon fremfor stil

Bruk færre tilbehør under varmere vær. Metallisk tilbehør kan varme opp betraktelig, og mindre er alltid best når det gjelder å holde kjølig. Annet klestilbehør kan tynge klærne og fange seg i varme og fuktighet. Hvis du har langt hår, kan du bære det av og på ansiktet og kroppen, slik at brisen flyter langs halsen.

Metode 4 av 5: Hold huset kjølig

Hold deg kjølig i varmt vær Trinn 13
Hold deg kjølig i varmt vær Trinn 13

Trinn 1. Bruk vifter

Selv om viftenes effekt under ekstrem varme og fuktighet har blitt diskutert, tyder noen undersøkelser på at viftene er fordelaktige opp til 36 ° C med en fuktighet på 80% og 42 ° C med nesten 50% fuktighet. Enten håndholdt eller elektrisk, kan vifter holde deg kjølig ved kontinuerlig sirkulerende luft. I hjemmet og kontoret finner du vifter i rom der du jobber eller hviler for å holde luften sirkulert fritt og for å redusere varmen.

  • Prøv å lage din egen "sumpkjøler". Disse fordampningskjølerne kan redusere temperaturen med betydelige mengder. De spenner fra det enkle (dvs. en bolle med kjølt vann foran en vifte) til halvkomplekset. Med bare noen få PVC-rør, en bøtte, en elektrisk vifte og en frossen liter vann, kan du lage vind på mellom 40 ° F (4 ° C). Husk imidlertid at sumpkjølere ikke vil fungere med fuktig varme.
  • En vifte bør ikke være den viktigste kilden til nedkjøling i ekstremt varmt vær. Fans fungerer bra, men bare hvis været ikke er for varmt.
Hold deg kjølig i varmt vær Trinn 14
Hold deg kjølig i varmt vær Trinn 14

Trinn 2. Bruk klimaanlegg

Selv om hjemmet ditt ikke har sentral luft, kan plassering av et lite vindu klimaanlegg i ett rom i hjemmet ditt bidra til å holde det kjølig om sommeren. For eksempel kan du plassere klimaanlegget i rommet der du tilbringer mest tid, for eksempel stuen, kjøkkenet eller soverommet ditt.

  • Du kan også prøve å kjøre klimaanlegget på den høyeste komfortable temperaturen for å unngå å få høy strømregning.
  • Besøk offentlige bygninger hvis du ikke har tilstrekkelig klimaanlegg hjemme. Noen få steder for å unngå varmen:
  • Biblioteket er et flott sted å bli kul og lære ny informasjon.
  • Dagligvarebutikker har god aircondition. Og hvis det er spesielt varmt, kan du besøke frysedelen og lese en stund.
Hold deg kjølig i varmt vær Trinn 15
Hold deg kjølig i varmt vær Trinn 15

Trinn 3. Lukk gardiner og persienner

Solstrålene omdannes til varme. Uansett mulig, bør du blokkere strålene som kommer inn i huset ditt for å holde temperaturen nede. Lukking av gardiner, senking av nyanser eller til og med blokkering av vinduer kan redusere varmen i huset ditt betydelig og holde det kjølig. Markiser fungerer også, fordi de holder den direkte varmen fra vinduene uten å blokkere alt lys.

Hold deg kjølig i varmt vær Trinn 16
Hold deg kjølig i varmt vær Trinn 16

Trinn 4. Minimer effekten av sollys på taket ditt

Endring av fargen på taket ditt kan redusere temperaturen i huset. Kjøligere farget tak er omtrent 50 grader lavere i varme sommermåneder. Du kan legge et spesielt belegg på ditt eksisterende tak for å gjøre fargen lysere, eller erstatte de tradisjonelle mørkere helvetesildene med en lysere farge.

Hvis du er interessert i å få en spesiell behandling for taket ditt for å redusere temperaturen i hjemmet ditt, kan du kontakte en taktekniker for å finne ut om alternativene dine. Det kan være lurt å vente til du må bytte tak for å gjøre disse endringene

Hold deg kjølig i varmt vær Trinn 17
Hold deg kjølig i varmt vær Trinn 17

Trinn 5. Isoler godt

Bedre isolasjon betyr mindre varme om sommeren. Hvis huset ditt er varmt, kan du kjøle deg ned lettere med bedre isolasjon. Mindre sprekker og veier for luften å slippe ut betyr at den kalde luften forblir inne.

Sørg for at det er litt luft mellom isolasjon og takmateriale

Metode 5 av 5: Strategizing to Beat the Heat

Hold deg kjølig i varmt vær Trinn 18
Hold deg kjølig i varmt vær Trinn 18

Trinn 1. Planlegg fremover

Uansett hva du gjør utendørs, vil det å ha en plan bidra til å redusere unødvendig aktivitet i varmen. Ved å ha en plan kan du sette tidsbegrensninger for eksponeringen din for varmen og planlegge måter å minimere effekten av varmen før du går inn i den hver dag. Sørg alltid for å holde deg til tidsbegrensningene ved å prioritere og la mindre viktige ting være ferdige når det er kjøligere.

  • Når du går turer, studer kartet i begynnelsen av dagen, og beregne den beste ruten, spesielt en som får mest mulig ut av skygge der det er mulig.
  • Mens du svømmer, må du overvåke tiden din i bassenget. Du tror kanskje at det er minimalt med soleksponering på grunn av vannets avkjølende effekt, men å bli for lenge uten å bruke solkrem på nytt eller ta en pause kan føre til solbrenthet.
  • Hvis du må reise mye i varme dager i bilen, planlegger du å la bilen inspiseres og sørge for at klimaanlegget fungerer. Når du merker at vikarene ikke er så kalde som du vil, kan du ta den inn for service. Bilen er sannsynligvis lav på Freon.
Hold deg kjølig i varmt vær Trinn 19
Hold deg kjølig i varmt vær Trinn 19

Trinn 2. Sjekk lokalt vær eller nyheter for oppdateringer

Som en del av planleggingen, bruk tid på å se værmeldingene. I USA produserer NOAA et varselvarsel basert på varmeindeksverdier. Viktigheten av dette tiltaket er at det forteller deg hvor varmt det vil føles utendørs når den relative fuktigheten er beregnet med den faktiske lufttemperaturen. Vær oppmerksom på at varmeindeksverdier er utviklet for skyggefulle områder og lette vindforhold. Hvis du er i fullt solskinn og i nærvær av sterk vind, kan varmefaktoren øke med opptil 9 ° C.

Hold deg kjølig i varmt vær Trinn 20
Hold deg kjølig i varmt vær Trinn 20

Trinn 3. Gi deg tid til å akklimatisere deg hvis du reiser

Reisende gjør ofte feilen ved å prøve å opprettholde normale aktivitetsnivåer når de ankommer et land som er varmere enn det de har forlatt. Akklimatisering kan ta opptil 10 dager avhengig av temperaturforskjellen. I stedet for å presse deg selv, gi deg tid til å tilpasse seg det nye varmere miljøet, noe som betyr å minimere fysisk aktivitet til varmen føles mer utholdelig.

Når du føler deg mer komfortabel i varmen, bygger du gradvis opp de fysiske aktivitetene til du er tilbake til ditt normale nivå

Hold deg kjølig i varmt vær Trinn 21
Hold deg kjølig i varmt vær Trinn 21

Trinn 4. Pace deg selv når du jobber i varmen

Sakte ned, det er ikke verdt å presse deg selv hardt når det er varmt ute. Start og utvikle deg gradvis, og legg merke til når varmen virkelig påvirker deg. Hvile er en viktig måte å takle for mye varme på. Ikke nekt deg selv muligheten til å hvile når du føler deg sliten under varmt vær.

Ting som krever mye fysisk innsats kan gjøres tidlig på morgenen eller senere på dagen

Tips

  • Sørg for å holde øye med barnas vanninntak og gi dem rikelig med vann under varmt vær.
  • Kjør kaldt vann på håndleddene dine i noen minutter, så blir det kjøligere!
  • Hell litt iskaldt vann i hatten eller hetten, og legg den på hodet. Det vil raskt kjøle ned hodet ditt.
  • Påfør solkrem i henhold til pakningsanvisningene. Påfør alltid 20 til 30 minutter før du går ut i solen. Solkrem bør ha en SPF -faktor på minst 15+, men ikke høyere enn 50+. Minn barna på å søke på nytt, da de lett kan glemme.
  • Offentlig transport: sitte på den skyggefulle siden.
  • Sørg for at kjæledyrene dine har mye kaldt vann og skygge. Ikke gå med hunden din på varm betong, da det kan brenne de ubeskyttede putene, og aldri la dyr stå i bilen.

Advarsler

  • La aldri barn eller dyr stå i en parkert bil under varmt vær. Temperaturer i en bil eller et annet kjøretøy kan raskt varme opp og drepe passasjerene som følge av hypertermi. Kroppene til barn og kjæledyr varmes opp raskere enn hos voksne. Ta med deg barn og kjæledyr selv for korte stopp, eller la dem være hjemme.
  • Vær oppmerksom på at noen gjenstander kan bli uutholdelig varme, for eksempel selebelter og ratt.
  • Du er mer sannsynlig å bli påvirket av varmt vær hvis du er eldre, veldig ung, overvektig, lider av en sykdom som har forårsaket feber, har dårlig sirkulasjon eller hjertesykdom, har solbrenthet eller lider av en psykisk lidelse.
  • Hvis du opplever tegn på en varmerelatert sykdom, som hodepine, tretthet, svakhet, svimmelhet og/eller kvalme, må du stoppe det du gjør, søke skygge eller klimaanlegg, hvile og drikke vann. Ring legen din hvis disse symptomene vedvarer selv etter at du er avkjølt. Ring symptomene hvis symptomene blir verre.
  • Hvis du opplever mer alvorlige symptomer, for eksempel rask hjertefrekvens, alvorlig kvalme og oppkast, pusteproblemer, kroppstemperatur på eller over 102 F, overdreven svette eller rød, varm og tørr hud, kontakt øyeblikkelig nødhjelp (ring 911)).

Anbefalt: