3 måter å rydde opp i vannskader

Innholdsfortegnelse:

3 måter å rydde opp i vannskader
3 måter å rydde opp i vannskader
Anonim

Vannskader kan være veldig frustrerende for huseiere. Flom og lekkasjer kan føre til at møbler, hvitevarer, vegger og tepper blir vannskadede. For å rense vannskader, sug opp så mye vann som mulig og rengjør og desinfiser deretter vegger, gulv og møbler. Enkelte ting, som sjeldne eller verdifulle gjenstander, bør rengjøres av en profesjonell.

Trinn

Metode 1 av 3: Rengjøring av vegger og gulv

Rydd opp vannskade Trinn 1
Rydd opp vannskade Trinn 1

Trinn 1. Koble fra alt først

Før du begynner å rengjøre, må du koble fra alt. Det er veldig farlig å komme inn i et vannskadet hjem hvis elektronikk er tilkoblet. Koble alt fra veggen og slå av apparater før du begynner å rengjøre.

Rydd opp vannskade Trinn 2
Rydd opp vannskade Trinn 2

Trinn 2. Sug opp så mye vann som mulig med et vått/tørt vakuum

Hvis du ikke har et vått/tørt vakuum, kan du leie det på en jernvarehandel. For å begynne prosessen med å tørke ut gulv og vegger, kjør vakuumet over gulvene, veggene og andre steder der du merker oppbygd vannskade. Supp opp så mye vann som mulig med det våte/tørre vakuumet.

Rydd opp vannskade Trinn 3
Rydd opp vannskade Trinn 3

Trinn 3. Damprens teppet

For vannskadet teppe er det beste alternativet damprensing. Du kan leie en damprenser på en lokal maskinvarebutikk hvis du ikke eier en. Kjør damprenseren over det vannskadede teppet for å fjerne fuktighet og rengjøre teppene.

For svært vannskadet teppe kan profesjonell damprengjøring være det beste alternativet

Rydd opp vannskade Trinn 4
Rydd opp vannskade Trinn 4

Trinn 4. Desinfiser alt

Vannskader kan føre til oppbygging av bakterier i vegger, gulv og tepper. Det er viktig å desinfisere disse områdene for å fjerne vannskader. Du kan kjøpe et desinfeksjonsmiddel i en lokal matbutikk eller jernvarehandel. Hvis mulig, be en arbeider om et desinfeksjonsmiddel som er spesielt designet for å behandle vannskader. Skrubbe vegger og gulv med et desinfeksjonsmiddel.

  • Les instruksjonene til desinfeksjonsmiddelet du kjøper. Ulike desinfeksjonsmidler må fortynnes med forskjellige vannmengder.
  • Du kan også lage en løsning hjemme ved å bruke en kombinasjon av blekemiddel og vann. Det avhenger av hvilken type blekemiddel du bruker, men en halv kopp blekemiddel per liter vann er vanligvis et trygt forhold.
Rydd opp vannskade Trinn 5
Rydd opp vannskade Trinn 5

Trinn 5. Påfør et produkt for å forhindre muggvekst

Muggvekst kan oppstå, spesielt i tre, etter vannskader. Etter rengjøring og desinfisering av gulv og vegger, påfør et produkt som hemmer muggvekst. Kjøp produktet ditt på en jernvarehandel eller et varehus. Påfør den i henhold til pakningsanvisningen.

Rydd opp vannskade Trinn 6
Rydd opp vannskade Trinn 6

Trinn 6. Bruk vifter og en luftfukter

Selv etter at du har suget opp det meste av vannet, er det sannsynligvis noe vann i gulvene og teppene dine. Ha viftene i rommet og ha dem på i 24 timer i døgnet. Dette kan fremskynde tørkeprosessen. Du bør også plassere en avfukter i rommet hvis du har en.

Hvis du ikke har en avfukter, kan du vurdere å leie en, kjøpe en eller låne en av en venn. De kan virkelig øke hastigheten på tørkeprosessen. Det samme gjelder for industrielle luftflyttere som er imot vanlige vifter

Metode 2 av 3: Rengjøring av møbler og husholdningsartikler

Rydd opp vannskade Trinn 7
Rydd opp vannskade Trinn 7

Trinn 1. Fjern gjennomvåt gjenstander umiddelbart

Eventuelle møbler som har vært gjennomvåt i vann, bør umiddelbart fjernes fra et rom. Møbler blir sannsynligvis mer våte når de sitter i et vannskadet rom. Flytt møbler til et tørt område med god ventilasjon, for eksempel loftet, til du er klar til å rengjøre det.

Rydd opp vannskade Trinn 8
Rydd opp vannskade Trinn 8

Trinn 2. Pensle mugg og mugg av møbler

I tilfeller av flom og lekkasjer kan mugg, mugg og rusk bygge seg opp på møbler. Hvis du oppdager disse problemene, kan du bruke en rengjøringsbørste til å rengjøre møblene dine på overflaten. Børst av enhver åpenbar mugg og mugg.

Rydd opp vannskade Trinn 9
Rydd opp vannskade Trinn 9

Trinn 3. Sug opp ekstra fuktighet ved hjelp av tørkemidler

Tørkemidler er materialer som absorberer fuktighet. De inkluderer ting som leire, kalsiumoksid og silikagel. Etter å ha børstet av åpenbare mugg og rusk, dryss et tørkemiddel over møblene dine. Disse vil hjelpe til med å suge opp vann som sitter fast i stoffet.

  • Det kan ta alt fra noen dager til noen uker å suge opp overflødig vann.
  • Det kan hende du må bytte tørkemidler med jevne mellomrom hvis møblene er veldig våte. Tørkemidler endrer farge når de blir mett.
Rydd opp vannskade Trinn 10
Rydd opp vannskade Trinn 10

Trinn 4. Håndrens apparater

Apparater blir også våte og skitne av vannskader. Du kan rengjøre apparater på overflaten med en universalrengjøringsmiddel for å gni bort rusk som er bygd opp på overflatene. Prøv imidlertid ikke å rengjøre elektronikk som TV og stereoanlegg på egen hånd. Dette kan forårsake alvorlig skade. Elektronikk bør rengjøres av en profesjonell.

Rydd opp vannskade Trinn 11
Rydd opp vannskade Trinn 11

Trinn 5. Kast madrasser

Dessverre kan madrasser vanligvis ikke reddes etter vannskader. Hvis en madrass blir våt, er det best å kaste den på en lokal søppelfylling.

Metode 3 av 3: Kontakt profesjonelle for å få hjelp

Rydd opp vannskade Trinn 12
Rydd opp vannskade Trinn 12

Trinn 1. Lag en fotografisk oversikt over skaden

Du bør alltid ta bilder av skader etter at en flom eller annen naturkatastrofe forårsaker vannskader. Fotografer hvert rom grundig, samt alle apparater som ble skadet. Dette vil være viktig å vise til forsikringsselskapet når du gjør et krav.

Rydd opp vannskade Trinn 13
Rydd opp vannskade Trinn 13

Trinn 2. Snakk med forsikringsselskapet ditt

Ring forsikringsselskapet ditt etter vannskader. Forklar omfanget av skaden på dem, og vis dem bevis som fotografier du tok. De fleste huseiere forsikringer bør betale for minst noen av kostnadene ved rengjøring og reparasjon.

Rydd opp vannskade Trinn 14
Rydd opp vannskade Trinn 14

Trinn 3. Rådfør deg med fagfolk for å rengjøre verdisaker

Ting som bøker, fotografier og malerier krever vanligvis profesjonell rengjøring. Sjeldne eller verdifulle gjenstander bør spesielt behandles av fagfolk for å forhindre skade. Kontakt profesjonelle rengjøringsmidler i ditt område som spesialiserer seg på vannskader for å rengjøre slike gjenstander.

Hvis det er oppbygd skitt på gjenstandene, kan rengjøringsmidler råde deg til å skylle dem med vann før du tar dem inn for å unngå at flekker blir fast

Rydd opp vannskade Trinn 15
Rydd opp vannskade Trinn 15

Trinn 4. Få polstrede møbler profesjonelt rengjort

Polstrede møbler er vanskelige å rengjøre på egen hånd i tilfelle vannskader. Lei profesjonelle møbelrensere for å håndtere polstrede møbler som har vært gjennomvåt i vann.

Anbefalt: