4 måter å forberede seg på atomkrig

Innholdsfortegnelse:

4 måter å forberede seg på atomkrig
4 måter å forberede seg på atomkrig
Anonim

Selv om dagene for den kalde krigen er langt bak oss, er det alltid en liten fare for et atomangrep eller atomkrig. Å ha en plan for hva du skal gjøre i tilfelle en atomkrig kan lindre litt av angsten din og vil også øke sjansene for å overleve. Mens en kjernefysisk eksplosjon er dødelig, kan du overleve den ved å ta tilstrekkelig ly. Hvis atomangrepet skulle bli til en fullstendig atomkrig, må du være forberedt på hver enkelt bombeeksplosjon, og du bør også ha klargjort mat, vann og en nødpose.

Trinn

Metode 1 av 4: Overleve en kjernefysisk eksplosjon

Forbered deg på atomkrig Trinn 1
Forbered deg på atomkrig Trinn 1

Trinn 1. Se på nyhetsmediene for et varsel om et kommende angrep

Hvis et atomangrep på din region eller by er nært forestående, rapporterer lokale og nasjonale nyhetsmedier om hendelsen. Vær også nøye med alle varslingssystemer for ballistiske missiler som kan sende en advarsel over radio, TV eller selv om tekstmeldinger. Hawaiis system for ballistisk-missil-trussel er et godt eksempel på denne typen advarsler.

Selv 5–7 minutter med advarsel før eksplosjonen vil gi nok tid til at du kan ta skritt som vil redde livet ditt

Forbered deg på atomkrig, trinn 2
Forbered deg på atomkrig, trinn 2

Trinn 2. Kom deg inn i en solid bygning og ta deg til sentrum

Inne i en bygning er det sikreste stedet å være i tilfelle en atomangrep. Gå inn i bygningen så snart du hører sirenen, selv om du mistenker at det kan være en drill og vil være sikker på at varselet er ekte. Dra til et sentralt rom og bli der.

Hvis du planlegger en atomkrig uker eller måneder i forveien, må du lage en plan for hvordan du skal komme deg til en stor, sikker bygning innen 5 minutter etter en bombevarsel

Forbered deg på atomkrig Trinn 3
Forbered deg på atomkrig Trinn 3

Trinn 3. Ta deg til en underjordisk kjeller eller første etasje

Hvis det er mulig, flytt så lavt som mulig inne i bygningen. Prøv helst å finne et rom uten utvendige vinduer eller dører. Stå eller sitt i midten av rommet og vent på at bomben skal treffe.

Hvis du befinner deg borte fra utvendige vinduer og vegger, reduseres mengden stråling du mottar

Forbered deg på atomkrig Trinn 4
Forbered deg på atomkrig Trinn 4

Trinn 4. Hold deg inne i minst 30 minutter etter eksplosjonen

Hvis bygningen du befinner deg i forblir stående etter at bombeeksplosjonen har truffet den, ikke gå ut med en gang. En stor bølge av stråling vil feie utover fra bombestedet. Dette radioaktive nedfallet vil ta flere minutter å komme frem til stedet ditt. Så hold deg innendørs (helst fortsatt under jorden) der du vil være relativt trygg for strålingen.

Hvis du går ut i løpet av de første minuttene etter eksplosjonen, er det sannsynlig at strålingsbølgen vil drepe deg

Forbered deg på atomkrig Trinn 5
Forbered deg på atomkrig Trinn 5

Trinn 5. Bo i ly i 24 timer for å unngå det verste av nedfallet

Dette er kanskje ikke praktisk i noen situasjoner (f.eks. Hvis bygningen ble delvis ødelagt og ikke lenger er trygg). Selv om du må holde deg inne i 30 minutter etter eksplosjonen, men etter at tiden har gått, kan du raskt flytte deg til en større og mer robust bygning hvis det er en innenfor 14 mil (0,40 km). Igjen, oppsøk et sentralt rom eller en kjeller unna vinduer.

Når du er i en trygg og solid bygning, kan du bo der i opptil 24 timer

Forbered deg på atomkrigstrinn 6
Forbered deg på atomkrigstrinn 6

Trinn 6. Lytt til offisielle instruksjoner om når og hvordan du skal evakuere

Bruk et radioapparat, et fjernsyn eller mobiltelefonen din til å sjekke offisielle nyhetskilder. Myndighetspersoner bør holde offentligheten oppdatert om måter å evakuere det utstrålte området. Du vil også motta informasjon om deler av byen som er sterkt utstrålte og bør unngås.

Hvis du ikke har en radio eller telefon med deg, kan du prøve å finne en offentlig bygning med telefon eller TV

Metode 2 av 4: Å sette sammen et atomkrigsoverlevelsessett

Forbered deg på atomkrig, trinn 7
Forbered deg på atomkrig, trinn 7

Trinn 1. Sett sammen overlevelsessett i påvente av atomkrig

Finn en solid ryggsekk og fyll den med overlevelsesartikler. Disse bør inneholde: 2 liter vann, pakket mat, lommelykt, kart, fyrstikker og en batteridrevet radio. Pakk også reseptbelagte medisiner du tar, en håndfull kontanter og et førstehjelpssett.

Hvis du har disse elementene allerede montert og i en pose, sparer du tid hvis du trenger å evakuere hjemmet eller arbeidsplassen din raskt

Forbered deg på atomkrig Trinn 8
Forbered deg på atomkrig Trinn 8

Trinn 2. Pakk dyrefôr og ekstra vann i et overlevelsessett hvis du har kjæledyr

Hvis du har hunder eller katter, må du legge til en måneds tilførsel av maten i overlevelsespakken. Mens bokser med hermetikk vil ta mindre plass i en ryggsekk, veier de også 2-3 ganger så mye som en pose med småkaker. Pak også en ekstra 1 liter vann per kjæledyr.

Dessverre, hvis du må forlate hjemmet ditt under en atomkrig, vil små kjæledyr som fisk eller større kjæledyr som hester være umulige å ta med deg

Forbered deg på atomkrig, trinn 9
Forbered deg på atomkrig, trinn 9

Trinn 3. Inkluder en sovepose eller et varmt teppe

I tilfelle evakuering etter en atomangrep eller atomkrig, kan du bli tvunget til å overnatte i et improvisert ly eller til og med i det fri. Forbered deg på denne situasjonen ved å pakke et varmt ull- eller fleeceteppe eller en sovepose i ditt overlevelsessett. Hvis du vil ha et stort overlevelsessett, kan du også pakke et 2-personers telt.

Hvis du bor i et kaldt nordlig klima, planlegger du å ta med mer enn 1 sovepose eller teppe til hver person i familien din

Forbered deg på atomkrig Trinn 10
Forbered deg på atomkrig Trinn 10

Trinn 4. Ta med et komplett klesskifte og en varm jakke

Hvis huset ditt blir ødelagt i en atomkrig, eller hvis du blir evakuert i en lengre periode, må du ha med deg ekstra klær. Pakk 2 par undertøy og sokker, et par tøffe bukser, en tykk skjorte og en lue. Ta også med et par utendørs sko, som snøstøvler eller tursko, avhengig av klimaet ditt.

Hvis du lever i et kaldt klima, pakk deretter. Planlegger for eksempel å ta med 2 gensere og en tung parka

Forbered deg på atomkrigstrinn 11
Forbered deg på atomkrigstrinn 11

Trinn 5. Lag ytterligere 2 overlevelsessett for bilen og hjemmet

For maksimal beredskap, forbered 3 identiske overlevelsessett. Behold 1 hjemme, 1 i bilen og 1 på arbeidsplassen. Dette vil tillate deg å være forberedt på en atomangrep eller utbruddet av en atomkrig uansett hvor du befinner deg.

For eksempel, hvis det er en atomangrep mens du er på jobb, trenger du ikke reise tilbake til huset ditt for å få overlevelsessettet

Metode 3 av 4: Forberede hjemmet ditt

Forbered deg på atomkrigstrinn 12
Forbered deg på atomkrigstrinn 12

Trinn 1. Lagre på flaskevann før en atomkrig

I tilfelle av en stor atomkrig ville offentlige vannreservoarer (og andre forsyninger) bli forurenset med stråling. For å unngå å drikke utstrålt vann må du ha en stor privat forsyning. I løpet av flere måneder kan du kjøpe (eller flaske hjemme) minst 100 liter rent vann per person i husstanden.

Avhengig av hvor mye vann du og dine familiemedlemmer bruker til dusj og rengjøring, bør denne mengden vare omtrent 250 dager

Forbered deg på atomkrig Trinn 13
Forbered deg på atomkrig Trinn 13

Trinn 2. Kjøp pakket mat i flere måneder

Alle avlinger og dyr som blir rammet av stråling, vil enten dø eller bli fullstendig bestrålt, og mat som kommer fra dem vil også bli bestrålt. Selv om du ikke er bekymret for bestrålt mat, er det en god sjanse for at flertallet av eksisterende matforsyninger vil bli ødelagt i en atomkrig. For å forberede deg, besøk ditt lokale supermarked regelmessig og lagre på pakket og ikke-lett bedervelig mat. Disse inkluderer ting som:

  • Bokser med tunfisk, suppe og chili
  • Hermetiserte grønnsaker
  • Forseglede pakker med frosset kjøtt
  • Forseglede poser med chips, kringler og andre snacks
Forbered deg på atomkrig, trinn 14
Forbered deg på atomkrig, trinn 14

Trinn 3. Forsegl vinduer og dører ved å tape plast over dem

Hvis du er hjemme og bekymret for kjernefysiske eksplosjoner-eller hvis det allerede er en atomkrig som pågår, skjær flere store søppelsekker i plast. Bruk maskeringstape til å tape plastposene på innsiden av vinduene i hjemmet ditt. Taping av plast på innsiden av vinduene vil beskytte deg hvis en luftblåsing fra en atombombe knuser glasset og sender skjær som flyr innover.

Å tappe opp plast vil også gi en begrenset beskyttelse mot nedfall etter en atomeksplosjon

Forbered deg på atomkrigstrinn 15
Forbered deg på atomkrigstrinn 15

Trinn 4. Slå av hjemmets AC -enhet så snart en atomangrep inntreffer

Klimaanlegg og andre former for hjemmeventilasjon bringer luft inn i hjemmet utenfra. Hvis det har skjedd et atomangrep innen 1,6–3,2 km fra hjemmet ditt, vil uteluften bli bestrålt. For å unngå at denne luften trekkes inn i hjemmet ditt, må du slå av alle former for luftventilasjon.

Du kan også tape en plastpose over inneluftsventiler for å forhindre at uteluft lekker ut

Metode 4 av 4: Planlegging for din families sikkerhet

Forbered deg på atomkrigstrinn 16
Forbered deg på atomkrigstrinn 16

Trinn 1. Planlegg hvordan familien din skal finne hverandre og kommunisere

Sjansen er stor for at alle familiemedlemmene dine ikke vil være på ett sted når en atomangrep oppstår eller en atomkrig bryter ut. Dette vil være spesielt sant hvis du har barn. Så planlegg en kommunikasjonsstrategi og et familiemøtested i god tid. Dette vil tillate alle å gjenforene så snart som mulig.

  • For eksempel kan dere alle bli enige om å møtes i en stor offentlig bygning som et tinghus eller bibliotek.
  • Mobiltelefoner kan være upålitelige etter en kjernefysisk eksplosjon. I stedet kan du gi hvert medlem av familien din en batteridrevet walkie-talkie som kan brukes til kommunikasjon.
Forbered deg på atomkrig Trinn 17
Forbered deg på atomkrig Trinn 17

Trinn 2. Lagre på viktige medisiner som forberedelse til en atomkrig

Hvis en atomkrig skulle bryte ut i morgen, ville det bli vanskelig eller umulig å fylle på resept. Hvis du eller et familiemedlem trenger reseptbelagte medisiner for å leve livet i det daglige, fyll på så du har mye tilgjengelig. Hvis krigen virker nært forestående, gå til en lege og be om en så stor resept som de vil gi deg.

Nødvendige reseptbelagte medisiner kan inkludere alle for psykiske lidelser (f.eks. Depresjon eller bipolar lidelse) eller medisiner for kronisk smerte eller diabetes

Forbered deg på atomkrigstrinn 18
Forbered deg på atomkrigstrinn 18

Trinn 3. Lagre viktige familiedokumenter i en safe

I en sikker låsekasse, lagre viktige personlige og familiedokumenter, inkludert: fødselsattester, kopier av helseforsikringer, kopier av førerkort og pass, andre ID -dokumenter, vitnemål og bankkontoposter. Når du evakuerer hjemmet ditt, må du huske å ta med deg denne boksen.

  • Sørg for at låsekassen du bruker er vanntett.
  • Hvis du tilfeldigvis glemmer og forlater boksen i huset ditt, bør en solid låsekasse overleve krigen og være tilgjengelig når du kommer hjem.

Tips

Selv for atomvåpen er størstedelen av ødeleggelsen og nedfallet begrenset til en radius på omtrent 1,6 km. Selv om det er umulig å forutsi nøyaktig hvor en bombe vil falle, trøster mange med å vite at selv om de er 3,2–4,8 km fra eksplosjonsstedet, vil de mest sannsynlig ha det bra

Anbefalt: