3 måter å sette hjul på en kjøler

Innholdsfortegnelse:

3 måter å sette hjul på en kjøler
3 måter å sette hjul på en kjøler
Anonim

I disse dager selger mange produsenter hjulsett som kan festes til populære kjøligere merker for å gjøre dem lett å tote fra sted til sted. For å installere hjul på kjøleren, må du først bestemme hvilken type du foretrekker-et enkeltakslet system eller flatvogn i vognstil. Førstnevnte kan festes til kjølerens festespor i løpet av sekunder, mens sistnevnte støtter kjøleren nedenfra, og kan festes med stropper for ekstra sikkerhet.

Trinn

Metode 1 av 3: Installere et enkeltakslet hjulsystem

Sett hjulene på en kjøligere trinn 1
Sett hjulene på en kjøligere trinn 1

Trinn 1. Vev stroppen gjennom braketten på hjulbasen

Før den lange stroppen som fulgte med hjulsettet gjennom et av hullene på forsiden av braketten, og deretter ut gjennom det tilstøtende hullet. Trekk i stroppen til begge ender er på linje og strekk den ut i full lengde.

Sørg for at det ikke er vridninger, bretter eller klemmer i stroppen

Sett hjulene på en kjøligere trinn 2
Sett hjulene på en kjøligere trinn 2

Trinn 2. Tre stroppen gjennom kamspennen

Du finner den lille metall- eller plastspennen ytterst på den lange stroppen. Før den løse enden av stroppen inn i toppen av spennen, deretter rundt og ut bunnen. Ta en rask dra for å sjekke at den er sikker. Hvis det ikke er det, kan det tilfeldigvis skli ut mens du trekker i kjøleren.

De fleste kamspenner kan slippes med et tastetrykk. Dette vil gjøre det enkelt å raskt fjerne det festbare hjulsystemet etter behov

Sett hjulene på et kjøligere trinn 3
Sett hjulene på et kjøligere trinn 3

Trinn 3. Sett kjøleren på toppen av den lange stroppen

Kjøleren skal være plassert mellom hjulbasen på den ene siden og håndtakstykket på den andre. Skyv kjøleren til den sitter i flukt mot hjulbraketten. Juster plasseringen av braketten for å sentrere den så mye som mulig.

  • Plasser hjulbasen slik at braketten ligger flatt mot bakken under hjulene.
  • Det bør være 7,6–10,2 cm mellom bunnen av kjøleren og hjulakselen.
Sett hjulene på et kjøligere trinn 4
Sett hjulene på et kjøligere trinn 4

Trinn 4. Trekk stroppen ned gjennom det integrerte festesporet

Sett inn den løse enden av stroppen utenfra. Når stroppen er sløyfet rundt festesporet, trekker du den kraftig ned for å feste den og bringe den nærmere akselen.

Stroppene på noen hjulsett kan ha et separat innfelt stykke. Disse kan ganske enkelt monteres gjennom festesporet, så det er ikke nødvendig å trå selve stroppen

Sett hjulene på et kjøligere trinn 5
Sett hjulene på et kjøligere trinn 5

Trinn 5. Fest håndtakstykket

Trykk håndtakbraketten opp i den støpte kanten av kjøleren på undersiden av den motsatte festesporet for å passe den på plass. Før klipsen eller karabinkabelen ned gjennom sporet, og koble den deretter til den løkkede enden av den lange stroppen som kommer ut fra bunnen av kjøleren.

  • På kjølere med tauhåndtak kan det være nødvendig å trekke knutene ned for å skape nok slakk til å gi plass til håndtakssnoren.
  • Du kan kanskje også feste klippet til selve kjøleren, hvis modellen har innebygde stropper.

Metode 2 av 3: Bruke en flatvogn

Sett hjulene på et kjøligere trinn 6
Sett hjulene på et kjøligere trinn 6

Trinn 1. Sett kjøleren på vognen

Sørg for at kjøleren sitter flatt og er riktig sentrert på sengen. Kantene på kjøleren skal være på linje med leppene på sengen, uten hull eller overlapping. Du må kanskje be noen om å hjelpe deg med å løfte kjøleren hvis den allerede er full.

  • Mange flatbed -vogner er solide nok til å tåle opptil 180 kg, noe som betyr at du kan laste opp den mest romslige kjøleren din uten å bekymre deg for hvordan du skal transportere den.
  • Hvis du jobber med en mer kompakt kjøler, plasser den slik at den sitter nærmere håndtakssiden av vognen for å gjøre det lettere å trekke.
Sett hjulene på en kjøligere trinn 7
Sett hjulene på en kjøligere trinn 7

Trinn 2. Forleng sengen for å få plass til større kjølere

Noen nyere vogner har konfigurerbare senger som er designet for å holde gjenstander på opptil 97 cm i størrelse. Når du trenger litt ekstra rom, klemmer du bare klippene ved riktig stopp og trekker de to halvdelene av hjulbasen fra hverandre til de er ønsket lengde. Dette vil gjøre det mulig å hive isbokser i alle fasonger og størrelser.

Unngå å laste inn handlekurven din med en kjøler som er større enn de maksimale dimensjonene til hjulbasen

Sett hjulene på en kjøligere trinn 8
Sett hjulene på en kjøligere trinn 8

Trinn 3. Installer endeskinner for å hindre at kjøleren skifter

Hvis flatbed -vognen din hadde avtagbare endeskinner eller porter, kan du sette dem på plass ved å sette bunnpinnene inn i de tilsvarende hullene i hver ende av sengen. Når du er klar til å tømme kjøleren, er det like enkelt å fjerne skinnene som å skyve dem ut igjen.

Noen vogner har til og med tilkoblingsenheter for å koble flere vogner, noe som kan være nyttig hvis du tar med deg flere kjølere for en campingtur eller en ukes lang musikkfestival

Sett hjulene på en kjøligere trinn 9
Sett hjulene på en kjøligere trinn 9

Trinn 4. Fest kjøleren for ekstra sikkerhet

Den enkleste måten å gjøre dette på er å mate en stropp eller elastikksnor under sengen, og deretter trekke begge endene sammen øverst på kjøleren. Hvis stroppene du jobber med er spesielt lange, må du kanskje pakke dem rundt mer enn én gang for å holde kjøleren på plass.

  • Hvis du virkelig vil sørge for at kjøleren ikke rykker, bør du vurdere å bruke et par stropper eller ledninger.
  • Skrallebånd kan være nyttige for å låse store kjølere, ettersom de kan strammes litt etter litt til det ikke er noe slakk igjen.

Metode 3 av 3: Skifte ut akselen på en kjøler på hjul

Sett hjulene på en kjøligere trinn 10
Sett hjulene på en kjøligere trinn 10

Trinn 1. Lirk ut akselakselen

Sett kjøleren på enden slik at hjulene peker opp mot deg. Hold kjøleren stødig med den ene hånden og dra opp den gamle akselen underfra med den andre. Det skal poppe rett ut med nok kraft.

  • Støtt deg mot kjølerens kropp med ett kne for å gi deg selv mer innflytelse.
  • Enakslede terrenghjulssystemer er en enkel måte å oppgradere eldre plastkjølere som allerede er utstyrt med hjul.
Sett hjul på et kjøligere trinn 11
Sett hjul på et kjøligere trinn 11

Trinn 2. Fjern hjulet fra den ene enden av den nye akselen

Bruk den medfølgende unbrakonøkkelen for å løsne skruen som forbinder hjulet med akselen. Skyv hjulet av og sett det til side. Hvis det er en separat skive eller bøsning ved siden av hjulet, må du også fjerne den.

Vær forsiktig så du ikke mister den lille skruen mens du tar av hjulet

Sett hjul på et kjøligere trinn 12
Sett hjul på et kjøligere trinn 12

Trinn 3. Skyv akselen inn i sporet på undersiden av kjøleren

Still enden av akselen opp med åpningen på den ene siden av kjøleren og før den gjennom. Jiggle akselen for å sikre at den ikke beveger seg for fritt inne i sporet. Hvis det gjør det, kan det være på tide å kaste kjøleren og kjøpe en ny.

Konverteringssett for terrenghjul er oftest designet for å passe kjølere med en kapasitet på minst 230 liter

Sett hjul på et kjøligere trinn 13
Sett hjul på et kjøligere trinn 13

Trinn 4. Sett det nye hjulet tilbake på akselen

Monter skiven eller bøssingen over enden av akselen, skyv deretter hjulet på og stram skruen som holder det på plass. Du kan nå hive kjøleren din over asfalt, gress, sand, grus eller hvilken som helst overflate som står mellom deg og eventyr.

Den bredere diameteren på terrenghjulene får kjøleren til å sitte litt høyere når den er støttet opp, noe som gjør det lettere å trekke

Tips

  • Begge enkeltakslede hjulsystemer og flatbed -kort er kompatible med de mest populære kjøligere merkene, inkludert Yeti, Igloo og Pelican.
  • Ballonggummihjul er best egnet for å krysse sand og andre løse, skiftende overflater.

Anbefalt: