5 måter å høste plommer på

Innholdsfortegnelse:

5 måter å høste plommer på
5 måter å høste plommer på
Anonim

En perfekt moden plomme er vanskelig å slå, spesielt hvis du valgte den selv. Det er ikke mye å hente denne velsmakende steinfrukten-du kan plukke den mens den er litt moden eller vente til den er helt myk og søt. Har du fortsatt spørsmål? Vi har svar! Les videre for å få nyttige høstingstips.

Trinn

Spørsmål 1 av 5: Når er plommer klare til å plukke?

Høstplommer Trinn 1
Høstplommer Trinn 1

Trinn 1. De fleste plommesorter modnes mellom juli og september

Dette er bare en grov tidsramme, men plommer i ditt område kan modnes sent på våren, så hold øynene dine på plommetrærne fra juni.

Høstplommer Trinn 2
Høstplommer Trinn 2

Trinn 2. Høst europeiske plommer når de er myke å ta på

Hvis du har en europeisk variant, myker de opp og blir blå eller lilla når de er modne. For å teste, trykk forsiktig på overflaten av en plomme med tommelen og pekefingeren. Hvis den er myk, er den klar til å plukke.

  • Du kan se en hvitaktig pulverform på overflaten av plommene dine. Det er en sopp som er ufarlig og ikke påvirker smaken av frukten-det betyr bare at plommene er virkelig modne!
  • Damson, Stanley og Mount Royal er populære europeiske plommesorter.
Høstplommer Trinn 3
Høstplommer Trinn 3

Trinn 3. Velg japanske og amerikanske plommer når de er litt myke

Du trenger ikke å vente til disse plommene er helt myke å ta på. Velg i stedet de gule eller røde plommene så snart de er faste. De vil bli modne innen få dager hvis du setter dem på disken.

  • Populære amerikanske plommesorter inkluderer Alderman, Tecumseh og Pipestone. Høst Rosa, Burgund og Santa Rosa er alle populære japanske varianter.
  • Du kan også smake på en plomme for å fortelle om den er søt nok. Hvis du får en sur bit eller frukten fortsatt er grønnblå, vent noen dager og sjekk plommene igjen.

Spørsmål 2 av 5: Hvordan plukker jeg plommene?

  • Høstplommer Trinn 4
    Høstplommer Trinn 4

    Trinn 1. Plukk frukten fra treet slik at stammen forblir festet

    Vær forsiktig når du vrir frukten vekk fra grenen, slik at du ikke skader treet eller ødelegger plommen. Noen ganger, hvis frukten er virkelig moden, vil den falle i hånden din så snart du tar tak i den.

    Høsting av mange virkelig modne plommer? Legg en presenning eller et rent ark under treet for å fange frukt som kan falle når du plukker

    Spørsmål 3 av 5: Fortsetter plommer å modnes etter at du har valgt dem?

  • Høstplommer Trinn 5
    Høstplommer Trinn 5

    Trinn 1. Ja-de mykner ved romtemperatur i løpet av få dager

    Selv om du får de søteste plommene ved å la dem modnes fullt ut på trærne, kan du plukke dem mens de er litt modne. Ha plommene i en papirpose og legg dem på benken. De skal modnes innen 4 dager.

    Sjekk plommene hver dag siden du ikke vil at de skal myke for mye

    Spørsmål 4 av 5: Kan du plukke plommer når de er grønne?

  • Høstplommer Trinn 6
    Høstplommer Trinn 6

    Trinn 1. Du kan, men de vil ikke være veldig store eller søte

    Grønne plommer, spesielt ville, vokser fortsatt, så de blir ganske mye mindre enn modne plommer. De er også harde hvis du prøver å presse dem. Hvis du plukker den undermodne frukten, kan du legge dem i en papirpose og prøve å modne dem, men de myker nok bare litt.

    Husk at det meste av modningen skjer mens frukten er på treet, så det er bedre å vente på å høste plommene

    Spørsmål 5 av 5: Hvordan kan jeg modne plommer etter å ha plukket dem?

  • Høstplommer Trinn 7
    Høstplommer Trinn 7

    Trinn 1. Ha faste plommer i en papirpose og sett dem på benken

    Når frukten sitter ved romtemperatur, frigjør den etylengass, noe som fremskynder modningsprosessen. Sjekk plommene hver dag-de skal bli myke nok til å spise i løpet av få dager.

    Det er veldig viktig å bruke en papirpose, ikke plast siden papiret lar luft bevege seg rundt frukten. Plast fanger luft og fuktighet, noe som kan føre til at plommene ødelegges

    Tips

    • Oppbevar plommene i kjøleskapet i 3 til 5 uker. Du kan oppbevare dem i poser eller sette dem i plastposer med et par hull i dem.
    • Hvis plommene er myke, er de klare til å spise! La faste plommer modne eller lage mat med dem-pisk opp en terte eller lag syltetøy, for eksempel.
  • Anbefalt: