Hvordan velge anime for barn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan velge anime for barn (med bilder)
Hvordan velge anime for barn (med bilder)
Anonim

Mange barn vil se anime, men hvis du ikke er ekspert selv, kan det være vanskelig å finne en som passer for barna dine! Shonen, shojo og kodomo anime er flotte for barn, men andre sjangere som hentai er bare for voksne. Å lære å finne anime, skjerme for upassende innhold og velge den perfekte anime for barna dine, vil bidra til å holde barna lykkelige og trygge.

Trinn

Del 1 av 3: Finne en anime for barnet ditt

Velg Anime for Children Trinn 1
Velg Anime for Children Trinn 1

Trinn 1. Ta hensyn til barnets alder

Tenk på barnets alder og modenhet når du velger en anime. Noen tolvåringer er ikke klare for skoleromaner, men noen tiåringer kan like det samme showet.

Velg Anime for Children Trinn 2
Velg Anime for Children Trinn 2

Trinn 2. Se etter anime som gjenspeiler deres interesser

Tenk på ting barna dine allerede liker, og søk på nettet eller be om anbefalinger for anime som handler om lignende emner. For eksempel, hvis datteren din elsker racerbiler, kan hun like Speed Racer.

Velg Anime for Children Trinn 3
Velg Anime for Children Trinn 3

Trinn 3. Spør barna dine om det er en anime de er interessert i å se

Foreldre søker ofte etter anime fordi barna deres startet samtalen! Spør barna dine om det er noe spesielt de vil se. Hvis det er alderssvarende, få det for dem! Hvis det ikke er det, kan du prøve å finne noe lettere i en lignende sjanger.

For eksempel, hvis din tiåring ønsker å se Hellsing, som er en vampyr-anime, kan han være fornøyd med et alderssvarende shonen-vampyrprogram som Owari no Seraph i stedet

Velg Anime for barn Trinn 4
Velg Anime for barn Trinn 4

Trinn 4. Velg et kodomo -show for små barn

Hvis du har barn under syv år, kan du ikke gå galt med en kodomo -anime. Disse markedsføres bare mot små barn og er vanligvis lette komedier med en verdifull leksjon inkludert. Små jenter elsker ofte en av de mange Hello Kitty -animeene, mens Doraemon er et av de mest populære showene for både gutter og jenter.

Velg Anime for Children Trinn 5
Velg Anime for Children Trinn 5

Trinn 5. Velg shojo- eller shonen -anime for tweens

Shojo er anime som markedsføres mot jenter mellom tenåringer og tenåringer, og shonen er den mannlige ekvivalenten. Disse animene er ofte satt på skoler og kan være overnaturlige, eventyrlige eller romantiske temaer. Sailor Moon er en av de mest populære shojo -seriene noensinne, og Naruto er et godt valg for gutter.

  • De kan også staves "shoujo" og "shounen."
  • Vær forsiktig-det er relaterte kategorier kalt shojo-ai og shonen-ai som har mer seksuelt innhold og er rettet mot eldre tenåringer.
Velg Anime for barn Trinn 6
Velg Anime for barn Trinn 6

Trinn 6. Prøv anime med spilltema

Mange anime rettet mot yngre barn handler om kort- eller videospill som kan spilles utenfor showet. Pokemon og CardCaptor Sakura er gode valg hvis du også er interessert i å få barnet ditt involvert i en sosial aktivitet.

Velg Anime for Children Trinn 7
Velg Anime for Children Trinn 7

Trinn 7. Se en Studio Ghibli -film som en familie

Studio Ghibli lager anime -filmer som passer for barn i alle aldre og morsomme for voksne å se på. De er en flott introduksjon til anime, og du kan se dem sammen som en familie. Prøv Spirited Away, Kiki's Delivery Service eller My Neighbor Totoro.

Del 2 av 3: Screening for Upassende Animes

Velg Anime for Children Trinn 8
Velg Anime for Children Trinn 8

Trinn 1. Sjekk karakterene

Anime som selges på DVD vil ha en aldersvurdering på esken, og hvis du ser anime på en strømmetjeneste, vil den ha en vurdering i beskrivelsen. Hvis du er interessert i en anime som ikke viser noen rangering, kan du søke etter en vurdering i nettbutikker. Vær nøye med vurderingene og vær sikker på at du vet hva de betyr!

Vurderingssystemer varierer etter land og strømleverandør, men G, Y7 og TV-Y er alle flotte for barn. MA, R og NC-17 er kun for voksne

Velg Anime for barn Trinn 9
Velg Anime for barn Trinn 9

Trinn 2. Les anmeldelser på nettet

Ulike foreldre har forskjellige meninger om hva som er passende, og vurderingene stemmer kanskje ikke overens med verdiene dine. Sørg for å søke på nettet etter anmeldelser av anime du tror du kan la barna se på.

Velg Anime for barn Trinn 10
Velg Anime for barn Trinn 10

Trinn 3. Spør venner om deres meninger

Hvis du har venner som vet mye om anime, kan du be dem om anbefalinger eller meninger. Dette er spesielt nyttig hvis de kjenner barnet ditt også-hvis sønnen din er redd for edderkopper, vil en anime med en edderkoppangrepsscene ikke være passende for ham selv om han er eldre enn karakteren. Hvis du ikke kjenner noen som er interessert i anime, kan du spørre personalet i din lokale anime -butikk eller et anime -forum for anbefalinger.

Velg Anime for Children Trinn 11
Velg Anime for Children Trinn 11

Trinn 4. Se opp for voksne sjangre som hentai

Noen anime -sjangere er bare for voksne! Hvis du ser ordene skrekk, hentai eller seinen i beskrivelsen, ikke kjøp det. Seinen er anime som markedsføres mot voksne menn og har ofte veldig voldelige temaer, mens hentai er pornografi og bør unngås selv for eldre tenåringer.

Vær forsiktig med individuelle titler innen andre sjangere også. Fruits Basket og Beelzebub markedsføres begge som komedier, men bare førstnevnte ville være passende for barn

Velg Anime for barn Trinn 12
Velg Anime for barn Trinn 12

Trinn 5. Se anime selv

Se alltid på noe selv hvis du ikke er sikker på om det er greit for barna dine, spesielt hvis barna dine er små eller hvis du ikke vet noe om anime. Vær på vakt etter vold, seksuelt innhold, usunne relasjonsskildringer og alt annet du ikke vil at barna dine skal se.

Velg Anime for Children Trinn 13
Velg Anime for Children Trinn 13

Trinn 6. Kjøp fra en anerkjent selger

Å kjøpe fra et ukjent nettsted eller stole på en ulovlig nedlasting kan resultere i at du får noe helt upassende for barn. Bruk bare butikker du har vært i eller har en sterk online rangering. Hvis du må laste ned en anime, må du se den først.

Del 3 av 3: Kjøpe anime

Velg Anime for Children Trinn 14
Velg Anime for Children Trinn 14

Trinn 1. Undersøk hvor du skal se anime

De fleste streamer anime online, men du kan også kjøpe den i butikk. Hvis du vil kjøpe dine egne eksemplarer, kan du handle online fra spesialforretninger eller til og med fra Amazon. Hvis du ikke vet noe om anime, kan du prøve å besøke din lokale underholdningsmediebutikk eller søke på nettet etter en anime -butikk i ditt område. Personalet der hjelper deg gjerne med å finne det du trenger.

Du kan også laste ned anime, men sørg for å sjekke filen før du lar barna se den

Velg Anime for barn Trinn 15
Velg Anime for barn Trinn 15

Trinn 2. Abonner på en strømmetjeneste

Netflix, Hulu og Amazon Video tilbyr alle mange anime -titler, men du kan også abonnere på et spesialisert anime streaming -nettsted som Crunchyroll. Velg et abonnementsnivå som passer for din husstand.

Velg Anime for Children Trinn 16
Velg Anime for Children Trinn 16

Trinn 3. Spør om internasjonal frakt og tollavgifter

Hvis du kjøper fra et selskap med base i Japan, må du kanskje betale høye frakt- og tollavgifter. Spør om internasjonal frakt og tollavgifter før du kjøper noe online eller via postordre.

Velg Anime for Children Trinn 17
Velg Anime for Children Trinn 17

Trinn 4. Sjekk tittelen før du kjøper

Mange anime har lignende klingende navn eller kommer i flere bind, og det er vanlig at anime-butikker ikke tillater retur. Dobbeltsjekk alt før du kjøper eller streamer det!

Tips

  • Mange fans foretrekker teksting anime, men et show som er dubbet på engelsk kan være bedre for barn som ikke er raske lesere ennå.
  • Gjør valget ditt til en diskusjon med barna dine. Forklar for dem at de kanskje ikke er gamle nok til å se visse ting ennå, så det er viktig å sjekke og undersøke først.
  • Noen barns anime i den originale presentasjonen kan ha innhold som noen kan synes er kritikkverdig i vestlige verdier, på grunn av hvor forskjellige japanske verdier det er med aldersmessighet. Imidlertid er lokaliserte versjoner vanligvis sensurert av denne grunn, så dette burde ikke være et problem.
  • Ecchi -anime er rettet mot et mer modent publikum, og skal visstnok være mer komisk. Det er ikke et godt valg for barn.

Anbefalt: