3 måter å snakke med ektefellen din om å ville flytte

Innholdsfortegnelse:

3 måter å snakke med ektefellen din om å ville flytte
3 måter å snakke med ektefellen din om å ville flytte
Anonim

En av de mest stressende hendelsene i en persons liv er å bevege seg. Å gjøre det kan bli enda mer en utfordring hvis din ektefelle ikke vil flytte, spesielt hvis du er død på å ta dette trinnet. Du trenger imidlertid ikke gi opp drømmen din. Du kan øke sjansen for at din ektefelle går med på å vurdere å flytte når du forbereder deg til samtalen, diskuterer fordeler og ulemper, og deretter prøver å komme opp med en plan sammen.

Trinn

Metode 1 av 3: Ordne samtalen

Snakk med din ektefelle om at du vil flytte trinn 1
Snakk med din ektefelle om at du vil flytte trinn 1

Trinn 1. Vent til riktig tid

Timing er viktig i livet, spesielt når du vil snakke med ektefellen din om noe de kanskje ikke vil gjøre. Prøv å finne en tid da ingen av dere er stresset, når dere er både avslappede og rolige og i godt humør. Å vente til helgen når dere begge er dekomprimert fra jobb er en ideell tid.

  • Den beste tiden å nærme seg emnet er når det bare er dere to. Å prøve å overbevise din ektefelle om å gjøre noe i grupper eller når andre er i nærheten, kan virke som om du prøver å sette dem på stedet og få dem til å være behagelige, slik at de ikke skal gjøre seg selv flau foran andre. Din ektefelle vil sannsynligvis bli defensiv og kan til og med føle seg forrådt. I stedet starter samtalen når du spiser en god middag eller når du slapper av på sofaen.
  • Du kan si noe som: "Kan vi få middag i kveld? Det er noe jeg vil diskutere med deg."
  • Hvis din ektefelle er en fotballfanatiker og det er et stort spill den kvelden, kan det være lurt å snakke dagen etter. Velg et tidspunkt da ingen av dere vil bli distrahert og kan fokusere.
Snakk med din ektefelle om at du vil flytte trinn 3
Snakk med din ektefelle om at du vil flytte trinn 3

Trinn 2. Gjør din forskning

Finn ut hvorfor det vil være en god idé for din ektefelle å flytte til området. Prøv å finne salgsargumenter som vil fungere til din ektefelles favør. Å ha denne informasjonen tilgjengelig når du tar opp emnet, kan hjelpe deg med å overbevise dem om flyttingen.

Kanskje din ektefelle ikke liker været der du bor, og din ideelle beliggenhet har temperaturer du tror de vil ha. Eller kanskje jobbene er bedre på det området

Snakk med din ektefelle om at du vil flytte trinn 2
Snakk med din ektefelle om at du vil flytte trinn 2

Trinn 3. Skriv ned tankene dine

Du kan gå inn i en samtale og føle deg forberedt, men hvis du mottar motstand fra din ektefelle, kan du glemme alt ditt mentale forarbeid. For å forhindre dette, skriv ned årsakene til at du ønsker å flytte. Notatene dine kan tjene som en sjekkliste over emner du vil dekke under samtalen.

Det kan være nyttig å skrive ned ektefellenes svar på hvert av temaene dine. Hvis du gjør det, kan du komme tilbake til listen og tenke på mulige løsninger for din ektefelles bekymringer, hvis du skulle ha en ny samtale om å flytte

Metode 2 av 3: Vei fordeler og ulemper sammen

Snakk med din ektefelle om at du vil flytte trinn 5
Snakk med din ektefelle om at du vil flytte trinn 5

Trinn 1. Diskuter fordelene med situasjonen

Etter at du har tenkt lenge på grunnene til at du ønsker å flytte, er det på tide å ta diskusjonen med din ektefelle. Du har gode grunner til å ville flytte. Å være åpen med din ektefelle om dem kan påvirke tankene deres. Når du legger frem begrunnelsene dine, må du passe på å ikke oppføre deg som din måte er den eneste måten; Hvis du gjør dette, kan det føre til at de slår seg av og ikke etterlater noe rom i tankene for forhandlinger.

  • Husk å nevne alle fordelene du kan tenke deg. Disse kan omfatte bedre skoler, kortere pendling til jobb, nærmere familie eller venner eller et tryggere nabolag. Hvis du vil flytte til et mindre hjem, kan du fortelle hvordan boliglånet ditt eller husleien sannsynligvis er billigere hver måned, hvordan du betaler mindre for verktøy og hvordan du kanskje ikke trenger å gjøre så mye verftsarbeid.
  • Hvis du og din ektefelle har langsiktige mål, snakk om hvordan bevegelse kan hjelpe deg med å nå dem. For eksempel kan det å betale et lavere boliglån hjelpe deg med å spare for tidlig pensjon, eller å flytte nærmere din store familie betyr at foreldrene dine kan hjelpe deg med å se barna dine og spare penger på barnehager og barnevakter.
Snakk med din ektefelle om at du vil flytte trinn 6
Snakk med din ektefelle om at du vil flytte trinn 6

Trinn 2. Snakk om ulempene

Hvis du vil at din ektefelle skal være åpen om hva du vil, må du også være fordomsfri, og dette inkluderer å gjenkjenne eventuelle ulemper ved å flytte. La din ektefelle uttrykke bekymringene sine uten å krangle eller avbryte. Kanskje din ektefelle ønsker å bli værende av sentimentale årsaker, eller ikke vil måtte gå gjennom stresset med å selge og kjøpe et hjem. Dette er alle gyldige grunner til at du vil bli, og viser at du forstår at det å flytte har sine ulemper, kan hjelpe din ektefelle til å innse at du er villig til å lytte og validere deres nøling og ikke styrke dem til å gjøre det du vil.

Ingen vil føle at de ikke blir hørt eller at deres mening ikke spiller noen rolle. Å forsikre din ektefelle om at du får dem og hvorfor de nøler med å flytte viser at du støtter. Dette gir vanligvis muligheten til å diskutere saken videre, i stedet for at ektefellen din slår den av umiddelbart

Trinn 3. Problemløsning

Når du har hørt din ektefelles bekymringer, må du se om du kan løse dem sammen og løse problemet. Hvis du har gjort undersøkelser, kan det være lettere å gjøre dette. For eksempel kan din ektefelle være bekymret for kriminalitet i det nye nabolaget. Å ha statistikk over hvor trygt området egentlig er, kan bidra til å løse problemet. Det kan også være nyttig å ta en pause og diskutere trekket med utenforstående, for eksempel venner og familie, som kan gi et unikt perspektiv.

  • Hvis din ektefelle er nervøs for å flytte fra foreldrene sine, kan du for eksempel si: “Jeg forstår at du er motvillig til å flytte fordi du ikke vil være lenger borte fra foreldrene dine. Jeg tror vi kan lage en ordning slik at du fremdeles kan være der for dem, selv om vi ikke bor så nært som vi gjorde før,”så jobbe sammen med en plan som inkluderer å flytte og gjøre det ektefellen din også ønsker å gjøre.
  • Dette viser partneren din at du hører dem og tar bekymringene deres alvorlig.

Metode 3 av 3: Kommer til en avtale sammen

Snakk med ektefellen din om å ville flytte trinn 8
Snakk med ektefellen din om å ville flytte trinn 8

Trinn 1. Involver din ektefelle i planleggingen

Kanskje din ektefelle ikke vil flytte fordi de ikke vil bli damprullet i beslutningsprosessen. Du kan bekjempe dette ved å inkludere dem i hele planleggingen. Engasjement kan ikke bare hjelpe dem til å føle at de har noe å si i situasjonen, men det kan også gjøre dem mer begeistret for å flytte.

Tillat din ektefelle å se på hjem med deg, speide ut nabolag og velge designalternativer. De kan finne ut at det å flytte gir dem bedre valg når de er i stand til å se hvordan hjemmet og området er

Snakk med ektefellen din om å ville flytte trinn 9
Snakk med ektefellen din om å ville flytte trinn 9

Trinn 2. Ta en prøvekjøring

Hvis du vil flytte til en ny by, stat eller til og med land, planlegger du en ferie der. Å være nedsenket i området kan hjelpe din ektefelle til å ombestemme seg når de ser hva det nye miljøet har å tilby. Velg aktiviteter som markerer stedet og finn ting du kan gjøre som din ektefelle liker. Å planlegge turen på forhånd for å inkludere hva ektefellen din vil like kan gjøre hele forskjellen i verden.

Hvis du kan, kan du leie en leilighet på det nye stedet i noen måneder. Dette gjør at ektefellen din virkelig kan få en ide om hvordan det ville være å flytte dit. Du kan finne ut at de liker det nye området på grunn av dette, eller du kan til og med oppdage at etter å ha bodd der, vil du helst ikke flytte i det hele tatt

Snakk med ektefellen din om å ville flytte trinn 10
Snakk med ektefellen din om å ville flytte trinn 10

Trinn 3. Kom på et kompromiss

Hvis du fortsatt ikke kan komme til enighet, prøv i det minste å komme til et kompromiss. Foreslå å leie ut huset ditt i et år, og flytte til ditt ideelle sted til leiekontrakten er utløpt. Hvis din ektefelle fremdeles ikke er fornøyd, gi et tilbud om å flytte tilbake til hjemmet ditt. Men hvis din ektefelle er villig til å prøve et trekk for deg, må du være god på ordet og flytte tilbake hvis de ikke liker det nye stedet.

Anbefalt: