3 måter å rengjøre Grout Haze

Innholdsfortegnelse:

3 måter å rengjøre Grout Haze
3 måter å rengjøre Grout Haze
Anonim

Fugetåke oppstår når rester fra fugemasseinstallasjonen tørker på overflaten av fugemassen og flisene. Det ser ut som et hvitt pulver, blanke flekker, kjedelige flekker eller striper. Rengjøring av uklarhet fra gulvet bør gjøres like etter at det ser ut for å sikre at det er enkelt å fjerne. Det er tre typer fugemasse-sement, ferdigblandet og epoksy-noe som resulterer i forskjellige typer fugemasse. Hvis du har sement eller ferdigblandet fugemasse, kan du bruke rengjøringsmidler og skrubbeverktøy. Hvis du har dis i epoxy fugemasse, må du prøve et profesjonelt rengjøringsmiddel for å sikre at du ikke skader fugemassen eller flisene.

Trinn

Metode 1 av 3: Bruk av milde skrubber

Rengjør Grout Haze Trinn 1
Rengjør Grout Haze Trinn 1

Trinn 1. Vent en dag til fugemassen er stivnet

Grout dis oppstår ofte like etter at fugemasse og fliser er installert. Hvis du rengjør groutdis av fliser som nylig er installert, må du vente en dag før fugemassen har stivnet. Dette gjør at fugemassen kan stivne opp slik at den ikke blir skadet når du fjerner fugemassen. Dette er nøkkelen hvis du har glatte fliser av glasert keramikk eller porselen.

Snakk med den profesjonelle gulvinstallatøren for å finne ut innstillingstiden for fugemassen. De fleste sement og ferdigblandet fugemasse tørker i løpet av 24 timer

Rengjør Grout Haze Trinn 2
Rengjør Grout Haze Trinn 2

Trinn 2. Bruk en osteklut

Start med den minst aggressive fjerningsmetoden først, slik at du ikke skader flisene eller fugemassen. Få en osteklut som er designet for rengjøring av grout dis i din lokale maskinvarebutikk eller online. Gni overflaten av flisene med den tørre ostekluten for å fjerne disen.

Du kan trenge et ekstra par hender for å hjelpe deg med å gni flisene med osteklut, spesielt hvis du fjerner groutdis fra et stort område

Rengjør Grout Haze Trinn 3
Rengjør Grout Haze Trinn 3

Trinn 3. Prøv et vått frottéhåndkle hvis ostekluten er ineffektiv

Hvis fugemassen er for vanskelig å fjerne med bare den tørre ostekluten, kan du prøve å bruke et fuktig frottéhåndkle. Fukt frottéhåndkleet og vri så mye vann du kan før du bruker det. Dette vil sikre at overflødig vann ikke kommer inn i fugemassen. Gni deretter den fuktige frottékluten over flisene for å fjerne fugemassen.

Du kan også prøve å sveipe en fuktig frotté over fugemassen for å våte den. Deretter bruker du en annen fuktig frotté for å fjerne fugemassen når den er våt

Metode 2 av 3: Prøv rengjøringsløsninger

Rengjør Grout Haze Trinn 4
Rengjør Grout Haze Trinn 4

Trinn 1. Påfør et rengjøringsmiddel av eddik og vann for en enkel løsning

Hvis groutdisen har herdet og ikke løsner med et skrubbeverktøy, bruk en mild eddik og vannrens. Bland 1 del eddik til 4 deler varmt vann. Deretter kan du bruke en mopp eller en nylonskrubber for å spre rensemiddelet og fjerne fugemassen.

  • Sørg for å bruke en skrubbepute som er myk og laget av nylon. Du vil ikke at skuremaskinen skal klø overflaten av flisene.
  • Bruk skrubbeputen til å løsne opp eventuelle fugemasser som er fanget mellom flisen og fugemassen. Sveip deretter moppen over området for å fjerne fugemassen.
Rengjør Grout Haze Trinn 5
Rengjør Grout Haze Trinn 5

Trinn 2. Bruk et mildt syrebasert rengjøringsmiddel hvis du har det

Sørg for at rengjøringsmiddelet er merket mildt og er laget for fjerning av fugemasse. Bruk av et sterkt syrebasert rengjøringsmiddel kan skade flisen og svekke fugemassen. Fortynn det milde syrebaserte rengjøringsmiddelet med halv vann. Spray deretter rengjøringsoppløsningen på flisoverflaten med en sprayflaske. Du kan merke en fizzing effekt på flisen når rengjøringsmiddelet reagerer på fugemassen.

Skru av fugemassen med en mopp, og sørg for å fjerne overflødig rengjøringsløsning på gulvet. Du kan også bruke en nylonskrubbe for å kvitte seg med herdet fugemasse på flisene

Rengjør Grout Haze Trinn 6
Rengjør Grout Haze Trinn 6

Trinn 3. Påfør et ikke-surt rengjøringsmiddel på steinfliser

Hvis du har fliser av stein, må du aldri bruke et syrebasert rengjøringsmiddel på flisene, da dette kan skade eller flekke dem. Få i stedet et ikke-surt rengjøringsmiddel laget for steinfliser i din lokale jernvarehandel eller på nettet. Bruk en mopp og en nylon skrubbepute for å påføre rengjøringsmidlet og fjerne fugemassen.

Hvis du har fliser laget av stein, ikke vent en dag på at fugemassen har stivnet før du fjerner disen. Rengjør istedenfor fugemassen så snart installasjonen er ferdig, siden fugemassen blir vanskeligere å fjerne på steinfliser hvis den tørker over natten

Rengjør Grout Haze Trinn 7
Rengjør Grout Haze Trinn 7

Trinn 4. Skyll gulvet med vann på slutten av rengjøringen

Uansett hvilken type rengjøringsmiddel du bruker på gulvet, bør du alltid skylle gulvet godt med vann på slutten av rengjøringen. Du vil ikke at overflødig rengjøringsmiddel skal forbli på overflaten av gulvet. Fukt en ren mopp eller et fuktig frottéhåndkle og tørk av hele gulvet slik at eventuell gjenværende rengjøringsløsning fjernes.

Rengjør Grout Haze Trinn 8
Rengjør Grout Haze Trinn 8

Trinn 5. Tørk gulvet godt

Du bør også tørke gulvet med en ren osteklut eller frotté når rengjøringen er ferdig. Dette vil sikre at gulvet ser friskt og polert ut når fugemassen er fjernet.

Tørk gulvet så snart det er skylt, da du ikke vil at overflødig vann skal ligge igjen på gulvet. Overflødig vann kan skade flisene og fugemassen, spesielt hvis den nylig er installert

Metode 3 av 3: Fjerne Epoxy Grout Haze

Rengjør Grout Haze Trinn 9
Rengjør Grout Haze Trinn 9

Trinn 1. Rengjør injeksjonsdysen når fugemassen har stivnet

Epoxy fugemasser er designet for å motstå kjemisk eksponering og avstøte flekker. Dette gjør fugemassen dis forårsaket av epoxy fugemasse vanskeligst å fjerne. Før du prøver å rense disen for epoksymørtel, må du kontrollere at fugemassen er stivnet eller herdet. Dette vil sikre at fugemassen ikke blir skadet når du rengjør fugemassen.

Snakk med den profesjonelle gulvinstallatøren for å finne ut hvor lang tid fugemassen vil ta. Du kan også kontakte produsenten av fugemassen for denne informasjonen. De fleste epoksymasser tar 4 til 14 dager å kurere

Rengjør Grout Haze Trinn 10
Rengjør Grout Haze Trinn 10

Trinn 2. Bruk en sterk profesjonell fugemasse

Epoxy grout dis kan være vanskelig å fjerne med milde rengjøringsmidler eller skrubbeverktøy. Prøv å bruke en profesjonell rengjøringsmiddel for fugemasser som er designet for tåke av epoksymørtel. Bruk en mopp eller sprayflaske for å påføre rengjøringsmidlet på gulvet, og skrubb deretter hver flis med en hvit flisesvamp.

  • Unngå å bruke en grønn flisesvamp, da den kan overføre farge til fugemassen.
  • Se etter en profesjonell fugemasserenser og hvit flisesvamp i en flisebutikk, lokal maskinvarebutikk eller online. Skaff deg en miljøvennlig rengjøringsmiddel som er lett å påføre. Miljøvennlige rengjøringsmidler inneholder vanligvis ikke giftige ingredienser som kan være skadelige for helsen din og for flisene.
Rengjør Grout Haze Trinn 11
Rengjør Grout Haze Trinn 11

Trinn 3. Snakk med produsenten for rengjøringsinstruksjoner

Hvis du ikke er sikker på hvilken fugemasse som er best for epoxy fugemasse, ta kontakt med produsenten av fugemassen for veiledning. Noen epoxy fugemasser vil kreve en bestemt type rengjøringsmiddel for effektivt å fjerne fugemasse.

Anbefalt: